Mommy Stuff Personal zwanger

10 x Wat ik doe tijdens mijn zwangerschapsverlof

10 augustus 2016

En dan heb je ineens zwangerschapsverlof. EIN-DE-LIJK! Volgens mij kijkt iedere zwangere vrouw enorm uit naar haar zwangerschapsverlof. Aangezien ik al 2 maanden thuis zit voelt het voor mij nu net even anders dan normaal, maar ook ik ben blij dat ik nu ook eindelijk verlof heb. Ook al hoefde ik dit keer dus niet meer de weken af te tellen. Maar wat doe ik nu terwijl ik met verlof ben? Nou,dat zal ik je eens verklappen. Misschien zijn mijn dagelijkse bezigheden erg herkenbaar, maar wellicht ook totaal niet. Ik ben benieuwd!

10 x Wat ik doe tijdens mijn zwangerschapsverlof

 1. Oops

  Oops

  Lijstjes maken en afstrepen. 

Dit deed ik altijd al, maar nu heb ik ze in mijn digitale agenda, mijn papieren agenda én op notitieblokjes staan (iets met geheugenverlies tijdens je zwangerschap)… De hele dag noteer ik er vanalles bij (nesteldrang 2.0) en streep ik weer dingen weg die ik gedaan heb. Van een blogartikel welke ik wil uitwerken tot de postzegels klaarleggen voor de geboortekaartjes. Het geeft mij rust om het op te schrijven en nóg meer rust om het af te kunnen strepen van mijn vele lijstjes.

2. Bevallingsvideo’s kijken op YouTube

Ja, echt waar! Stom hè!? Ik ben al dagen bevallingsvideo’s aan het kijken op YouTube! En dan niet perse van die helse bloederige bevallingen, maar vooral van vrouwen (vaak vloggers) die hun eigen bevallingsverhaal in alle geuren en kleuren vertellen. Ik vind dat zo interessant! Dat heb ik stiekem altijd al interessant gevonden. Tot nu toe ben ik er nog niet banger van geworden voor mijn eigen bevalling. Ik weet hoe pijnlijk en niet leuk een bevalling kan zijn, dus ben ik niet zo heel snel meer gek te krijgen met een bevallingsverhaal van een andere mama.

3. Kijken naar mijn buik

Noem me een hopeloze romanticus, maar ik kan echt minuten lang gaan liggen en naar mijn buik kijken. Naar hoe hij beweegt en hoe gigantisch hij momenteel is. Ik kan daar echt van genieten. Soms als ik mijn hand er op leg krijg ik een high five van de baby (of een high feet) . Zo grappig!

4. Iets te veel snoepen en snacken

Zeg maar gerust VRETUH! Man, man, man wat heb ik al veel gegeten tijdens deze zwangerschap. Iedere 2 uur heb ik trek in iets nieuws…en helaas nog steeds niet in gezonde verstandige voeding, nee ik snak nog steeds vooral naar slecht voer. Oops! Mijn weegschaal is nu echt niet meer mijn beste vriend (nooit geweest trouwens)…hopelijk is het ook veel vocht wat er aan zit, haha.

heerlijke spa

heerlijke spa

5. Met de voetjes omhoog

Over vocht gesproken…De laatste dagen zie ik mijn arme slanke (jawel, ik heb (lees: had) wel íets slanks aan mijn lichaam zitten) voetjes steeds meer veranderen in van die opgezwollen dikke worstjes. Erg ongemakkelijk en uiterst oncharmant kan ik je vertellen. Iedere dag gaan ze dus zo veel mogelijk omhoog en het liefst met een koude natte handdoek er omheen.

6. Dagdromen over de toekomst

Ik kan echt helemaal verdwalen in mijn eigen gedachten. Daar ben ik sowieso wel goed in. Over hoe is het straks zal zijn met twee kinderen in huis. Hoe ziet ze er uit, lijkt ze op Lola, hoe ruikt ze. Hoe gaat Lola reageren op de komst van haar zusje. Hoe gaat ons leven er binnenkort uit zien.

7. Bloggen

Normaalgesproken heb ik niet zo’n mega veel inspiratie om te bloggen en heb ik regelmatig een writersblock. Dat is gelukkig helemaal niet zo heel erg omdat ik puur voor mijn plezier blog en geen deadlines hoef te halen ofzo. De afgelopen weken barst ik van de inspiratie en heb ik zoveel onderwerpen om over te schrijven dat ik het liefst de hele dag zou willen bloggen. Helaas heb ik daar lichamelijk de kracht niet voor omdat ik met de voetjes omhoog moet, maar ik geniet er wel echt van. Van de samenwerkingen met andere bloggers, de wekelijkse blogfeestjes en de stijgende bezoekersaantallen die mij vertellen dat mijn bezoekers het blijkbaar ook leuk vinden op Janske.nl.

8. Series kijken

Orphan Black, Scandal, The Returned. Allemaal series die ik heb gekeken tijdens mijn verlof. Heerlijk om even niet na te hoeven denken en helemaal “in” een serie te zitten. Ik zou dat iedere dag wel kunnen doen. Ik probeer het niet iedere dag te doen omdat ik het tegelijkertijd ook zonde vind van mijn tijd. Aangezien ik op mijn lijstjes altijd nog dingen heb staan die ik nog moet doen en dan dus niet helemaal de rust heb om een hele marathon aan series te kijken zonder schuldgevoel.

Papagaaitjes voeren met papa

Papagaaitjes voeren met papa

9. Piekeren

Ben ik niet nog iets vergeten? Wanneer ga ik nou bevallen? Gaat alles wel goed? Is mijn bloeddruk niet te hoog? Zal deze bevalling wel “normaal” verlopen? Duizend van dit soort vragen spoken er door mijn hoofd…best vermoeiend, al zeg ik het zelf.

10. Genieten

Bovenal geniet ik vooral van mijn verlof. Genieten van het (soms iets te lompe) gewiebel in mijn buik. Van dochterlief Lola die (meestal) ontzettend lief is. Van mijn laatste momenten als mama van één meisje. Hoe mooi en bijzonder ze is en hoe ze ontzettend veel veranderd is de afgelopen weken. Ze is zo ontzettend slim en wijs. Iedere dag weer verbaasd ze mij opnieuw met wat ze allemaal al weet, kan en begrijpt. Ze maakt grapjes, speelt toneel, verzint liedjes. Echt ongelooflijk!

Ik geniet nog even van de “rust”. Van het leven met één kind in plaats van twee. Van mijn “vrijheid” om maar rekening te hoeven houden met maar één kind in plaats van twee. Dat ik nu nog geen “melkfabriek” ben en even (meestal) kan gaan en staan waar en wanneer ik dat zelf wil. Genieten van vriendlief, die extra veel tijd met dochterlief doorbrengt omdat ik het nu even niet kan. Ik zie ze steeds meer naar elkaar toegroeien en genieten van elkaar. Dat is zo mooi om te zien!

En, zijn mijn dagelijkse bezigheden een beetje herkenbaar of hield/hou jij je bezig met hele andere dingen tijdens je zwangerschapsverlof?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Linda 10 augustus 2016 at 07:39

  Zeker heel herkenbaar, ik heb ook heel veel lijstjes gemaakt en omdat we net waren verhuisd heb ik nog op de dag van de bevalling een deur wit staan verven omdat ik niet kon wachten tot man thuis kwam. Ook heel veel series gekeken, toen was er nog geen netflix dus stiekem illegaal gedownload en ook YouTube was nog niet zo ver dus vooral veel verhalen gelezen op zwangerschapsfora. Bij de tweede hadden we een pleegkind die uiteindelijk pas twee weken voor bevalling weg ging en had ik nog sollicitaties lopen. Waarvoor ik er voor een uitgenodigd was en dat na de bevalling te horen kreeg dat ik terug mocht komen… Maar omdat ik bevallen was (paar weken te vroeg ) niet ging en uiteindelijk iemand anders de baan kreeg… Achteraf heel blij anders was ik nooit gaan bloggen.

  • Janske 10 augustus 2016 at 07:50

   Zo zie je maar weer ?

 • Merel 10 augustus 2016 at 07:49

  Klinkt heerlijk!
  Ik vond het ook fijn. Beetje rustig aanrommelen, schoonmaken (verslaafd aan de geur van allesreiniger) en uitrusten. Maar met 36-37 weken was ik er wel klaar mee ?

  • Janske 10 augustus 2016 at 07:50

   Moest je toen nog lang wachten?

   • Merel 10 augustus 2016 at 07:53

    Nee ik had geluk: laatste twee werden met 37 wkn en 3/2 dagen geboren. Zij vonden t blijkbaar ook mooi geweest haha.

    Geniet er nog lekker van, zeker nu het iets koeler is ?

    • Janske 10 augustus 2016 at 08:50

     Dat is fijn zeg! 🙂

 • Vlijtig Liesje 10 augustus 2016 at 08:58

  Je vermaakt je dus goed Janske! Fijn zeg. En top dat je zoveel bloginspiratie hebt. Zo kun je een mooie voorraad posts aanleggen.

  • Janske 10 augustus 2016 at 08:59

   dat probeer ik, maar lukt nog niet zo…omdat ik veel met de voetjes omhoog ga en dan even niet blog…maar het is wel fijn hoor! 🙂

 • Nicole 10 augustus 2016 at 09:36

  Ik heb nooit filmpjes gekeken of verhalen gelezen. Heeft me nooit geboeit haha.. Maar meeste is wel herkenbaar!

  • Janske 10 augustus 2016 at 09:38

   haha, ik vind ze allemaal even interessant… 😉

 • Femke 10 augustus 2016 at 14:21

  Herkenbaar! 2e zwangerschap kon ik er meer van genieten. Lars ging nog 2 dagen naar het Kdv tijdens mijn verlof
  En natuurlijk vind ik het leuk als hij thuis is maar dat waren soms wel echt fijne dagen! Me time lekker rommelen niksen enz?

  • Janske 10 augustus 2016 at 14:31

   Heerlijk he, die dagen! Ik heb ze ook echt nodig hoor…zonder die dagen zou ik het echt niet trekken…

 • Nathalie 10 augustus 2016 at 16:07

  Ik blogde nog niet in mijn zwangerschappen maar ik las graag tijdschriften en blogs van anderen 😉

  • Janske 10 augustus 2016 at 16:11

   dat is inderdaad ook heerlijk! 🙂

 • Jessica 10 augustus 2016 at 21:47

  Geniet van je verlof!

  • Janske 10 augustus 2016 at 21:57

   Dankjewel ?

 • Cindy - levenalsmama.nl 10 augustus 2016 at 22:31

  Heel herkenbaar, op die bevallingsvideo’s na. Dat heb ik echt nog nooit gekeken haha. En vooral genieten, het belangrijkste!

  • Janske 10 augustus 2016 at 22:37

   Haha. ..dankjewel ?

 • Ilse van Kreanimo 11 augustus 2016 at 08:44

  Zo moet dat! Héérlijk gewoon!

  • janske 11 augustus 2016 at 08:45

   hihi 😉

 • Blogfeestje Keeping up with the bloggers #5 - Save the Mama 13 augustus 2016 at 06:01

  […] Janske heeft zwangerschapsverlof, zij laat zien wat zij doet tijdens haar verlof in de post 10 x wat doe ik tijdens mijn zwangerschapsverlof. […]

 • In het zonnetje 28 januari 2018 at 13:50

  […] me vertelde, zo leuk! En ook later, toen de babynaam gekozen had, maar toch twijfelde en genoot van je zwangerschapsverlof, voelde je blog heel persoonlijk. Daar ligt ook je kracht, zoals je zelf schrijft. Daarnaast vond […]