mama challenge 2015 Mama Challenge 2016 Uncategorized

Klusjes voor kinderen – Spetterende Duplo wasserette – #Mamachallenge2016

27 juli 2016

Tijd voor weer een nieuwe challenge uit de Mama Challenge. Lola zit al weer een tijdje in haar “poets” fase (waar ze hopelijk de rest van haar leven profijt van blijft hebben). Ze wil altijd meehelpen met poetsen en vind het zelfs zo leuk dat ze er desnoods dingen vies voor maakt zodat ze kan poetsen. Tot grote ergernis van papa en mama zodra er voor de zoveelste keer weer een beker melk “per ongeluk” over de tafel heen valt. “Poetsen!!”, roept ze dan. Lekker ding! Voor de mama challenge staat de challenge : Samen aan de slag in het huishouden / Klusjes voor kinderen ook in het rijtje. Op de Instagram van Fleur zag ik haar briljante idee voor een leuke invulling van deze challenge!

Fleur ging namelijk haar Duplo wassen. Dat stond al een tijdje op mijn lijstje, maar ik was er nog niet aan toegekomen. Nu het zo’n heerlijk weer is én Lola dol is op poetsen dacht ik, waarom doe ik het niet gewoon samen met haar. Kan ik meteen weer een challenge afstrepen. Toppie!

Dus bewaarde ik dit kleurrijke klusje voor een zonnige momentje als “spetterende poetsactiviteit” met dochterlief. “Alle blokjes en poppetjes mogen vandaag in bad” vertelde ik haar. “We gaan ze allemaal poetsen”. Lola was direct enthousiast en kon niet wachten om te beginnen. Terwijl Lola alle mooie Duplo kunstwerkjes afbrak op haar speeltafeltje vulde ik een teiltje met water en afwasmiddel. Op de grond legde ik een grote badhanddoek waar het speelgoed op kon drogen en ik pakte een paar afwasborstels. Het spetterfestijn kon beginnen.

De Duplo wasserette is geopend

Plons! Een stapel blokjes verdwenen in de grote roze teil met sop. Lola begon meteen te roeren met haar borstel alsof ze Duplo soep ging maken. Ik deed haar voor wat de bedoeling was en binnen een paar seconden was onze Duplo wasserette geopend. Alle diertjes, poppetjes, blokjes en auto’s werden zorgvuldig afgesopt. Uiteraard was mevrouwtje zelf ook flink nat van al het gespetter, maar dat hoort er bij. Het was erg gezellig en we hadden er zowaar een heel systeem van gemaakt.

Na zo’n 40 minuten was het wel leuk geweest. Gelukkig waren we toen bijna klaar en terwijl Lola verder ging met het poetsen van haar speelgoed auto’s verspreide ik de Duplo (iets beter) op het badlaken zodat het goed kon drogen. Na haar middagdutje mocht ze kijken of alles droog was zodat ze weer een nieuw fantasiedorp kon bouwen met haar schone Duplo.

Simpel, kort, nat en vooral gezellig

Wat een leuk klusje was dat om samen te doen met mijn peuter. Lekker simpel, kort, nat en vooral erg gezellig om samen te doen. Op deze manier zijn klusjes helemaal niet vervelend om te doen!

Nog meer inspiratie

Voor de Mama challenge hebben al verschillende andere mama’s de buitenactiviteit challenge uitgevoerd.  Een andere mama die deze challenge ook al deed, is Priscilla, zij deed het huishouden met haar zoon.

Genoeg inspiratie voor een lekkere activiteit samen met je kids dus! Bekijk hier mijn andere challenges!

Doe jij wel eens klusjes met je kind(eren) en is/zijn die ook zo’n poetsfan?

Spread the love

You Might Also Like

 • Femke 27 juli 2016 at 13:45

  Super leuk! Staat ook op m’n to do list ?ze gaan eerst nog mee op vakantie ☺️Daarna kunnen ze wel een badje gebruiken

  • Janske 27 juli 2016 at 14:17

   Echt leuk om te doen hoor, sowieso met al dat plastic speelgoed 🙂

 • marjon 27 juli 2016 at 21:16

  Toevallig nog gedaan met de kinderen, met het speelgoed van school. Samen alles gewassen.

  • Janske 27 juli 2016 at 21:59

   Leuk! ☺

 • Cindy - levenalsmama.nl 27 juli 2016 at 22:18

  Oh, dat klusje moet ik ook nodig nog eens doen ja. Op deze manier ziet het er wel gezellig uit!

  • Janske 27 juli 2016 at 22:23

   Het was ook erg gezellig ☺

 • Kleine Prinses 27 juli 2016 at 22:39

  dat is ene leuk klusje 😀

 • Fleur 30 juli 2016 at 21:31

  Van de week al twee keer geprobeerd om te reageren, maar ik zie dat het er niet bij staat 🙁 Bedankt voor de credits in ieder geval. Het ziet er supergezellig uit!

  • Janske 30 juli 2016 at 21:42

   Wat gek. ..geen idee hoe het komt. je staat niet in de spam… Graag gedaan! Bedankt voor de inspiratie 😉

 • Merel 3 augustus 2016 at 12:05

  O slim! Kunnen wij ook doen (als de zon binnenkort weer schijnt), perfect klusje voor een peuter!

  • Janske 3 augustus 2016 at 21:30

   En nog leuk ook!

 • Vakantieklus met de kinderen – Mama's met thee 15 augustus 2016 at 07:12

  […] anderen die invulden? Janske maakte de Duplo schoon, Priscilla ging ook samen aan de slag in het huishouden en Lodi deeed […]

 • MC16 17 augustus 2016 at 06:01

  […] Janske zorgde samen met haar dochtertje voor een spetterende duplo wasserette. […]

 • Schoonmaken voor peuters de MamaChallenge 21 augustus 2016 at 08:02

  […] mamabloggers: Janske haar dochter maakte duplo schoon, Lodi haar zoon ging aan de afwas en Cindy haar dochter hielp met […]

 • Schoonmaken met peuters: 7 handige tips (Mama Challenge 7 - 2016) - Lotus Writings 1 juni 2017 at 14:28

  […] schoonmaken was zo gedaan, toen Janske hulp kreeg van haar […]