Kids mama challenge Mama Challenge 2016

Hittegolf proof – Waterpret met je peuter – #Mamachallenge2016

21 juli 2016
Lola's open bar

Lola’s open bar

Zwanger zijn tijdens een hete zomerdag is niet de meest ideale situatie. Vooral wanneer je thuis zit vanwege harde buiken zodat je je nodige rust kunt nemen. Maar al helemaal als je ook nog een peuter hebt rondlopen die je liever niet de hele dag wilt opsluiten in huis omdat mama het buiten zo warm heeft. Dus besloot ik om er een dag vol waterpret van te maken voor het vermaak van dochterlief én de verkoeling van deze zwangere mama. Hoe deed ik dat en werkte het? Lees het hier!

Voor de Mama Challenge staat dit jaar ook de “challenge” Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind) op het lijstje. Een mooie gelegenheid om deze challenge op deze ‘spetterende’ manier af te strepen! In de afgelopen weken was dochterlief van maandag t/m donderdag bij het kinderdagverblijf of uit logeren bij opa en oma. Aangezien deze op dit moment aan het genieten zijn van hun welverdiende vakantie is Lola maar op 2 dagen weg van huis en de rest van de tijd moet ik haar entertainer terwijl ik nu dus zoveel mogelijk rust moet nemen. Ik zag hier eerlijk gezegd best wel tegenop omdat ik merkte dat ik de vrijdag t/m zondag dat ze voorheen thuis was al best pittig vond. Maar gelukkig valt het nu reuze mee. Lola helpt (over het algemeen) erg goed mee en ik hoef haar zelden of nooit meer te tillen. Dat is zo fijn!

heerlijk!

heerlijk!

Even zwembad shoppen

Nou had mevrouwtje vorig jaar voor haar verjaardag zo’n handige schelp zandbak/zwembadje gekregen waar ze lekker in kan spelen, maar om daar nou zelf ook helemaal dubbelgevouwen in te gaan zitten leek me niet zo’n slim plan dus besloot ik op zoek te gaan naar een groter zwembadje waar ik ook bij paste. Al snel vond ik in de weekfolders een groter badje voor slechts €9,95 die toch ruim 1 bij 2 meter groot was. Helemaal top! Dus hop, zodra de winkel maandag open was ging ik even vlug op shoppen en kocht ik een zwembad, een handig afdekzeiltje, een bal en Hema opblaas rookworst (die was maar €0,50) …en eenmaal thuis…op pompen maar! Ik besloot het badje meteen te vullen en heb de rest van de middag (onder het zonneluifel) heerlijk in het badje liggen dobberen. Toen Lola ’s avonds uit het kinderdagverblijf kwam keek ze met grote ogen naar het zwembad en zag mama (die haar met open armen stond op te wachten) niet eens meer staan.

Even de plantjes water geven

Even de plantjes water geven

10 uur lang waterpret

De volgende dag was het “waterpret dag”. Na het plantjes water geven en nog even buiten spelen terwijl mama het badje met warmer water vult kon ik om half 10 ’s ochtends Lola echt niet meer tegenhouden en plons! Daar ging ze…het badje in. Ik wilde nog even wachten met er zelf bij te gaan zitten, dus speelde mevrouwtje met al haar zwembad speelgoedjes en vermaakte zichzelf zonder enige moeite. Eendjes, emmertjes, bekertjes, schepjes en harkjes. Het hele zwembad lag vol met speelgoed. Vooral de bakjes vullen met de gietertjes bleef zelfs na 2128 keer nog steeds helemaal leuk.

Bang voor koud water is Lola niet. Ze nam nog net geen snoekduik in haar badje (zie filmpje hieronder, haha)

Theetje maken

Theetje maken

Voor een korte fruitpauze kwam ze er eventjes uit en aten we samen verse druifjes en mandarijntjes. Die gingen er goed in, want je krijgt natuurlijk enorme honger van al dat “zwemmen”. Daarna moest ik er toch echt bij komen zitten “Kom maar mama”, zei ze, terwijl ze een klein plekje voor mij vrij hield in het zwembadje. Het water was best wel fris, maar het wendde gelukkig al binnen een paar seconden. Het was vooral heerlijk verkoelend, (behalve dan die onverwachte halve emmer waar Lola mij mee “zegende” recht in mijn gezicht). Maar o, wat hadden we samen een lol. Binnen 2 minuten was je ook weer droog, dus eigenlijk was het juist wel fijn om af en toe nat gespetterd te worden.

Tijd voor een ijsje met spikkels tussedoor...yummy!

Tijd voor een ijsje met spikkels tussedoor…yummy!

6241 keer opnieuw

Buiten de lunch, een middagdutje, een ijsje tussendoor en het avondeten hebben we samen de rest van de dag (tot 19:30 uur) in het zwembad gespeeld. Lola maakte pannenkoeken, soep, en frietjes in haar “keukentje”. We zochten alle kleuren van speelgoed bij elkaar, ik kreeg diverse spa behandelingen en we hebben al het speelgoed “afgewassen en gedroogd”. Ook hebben we 6241 keer het molentje gevuld met water zodat hij ronddraaide en ga zo nog maar eventjes door.

De tijd vloog voorbij en zo in het zwembad in de schaduw was het voor ons beiden prima vol te houden. Wat hebben we genoten! Het was zelfs zo fijn, dat we het gisteren nog eens dunnetjes over hebben gedaan. En ondanks dat ik verwacht had mijzelf in de middag binnen in huis op te willen sluiten vanwege de enorme hitte, kozen we toch weer voor het zwembadje. Ik kreeg van dochterlief de liefste verkoeling ooit. Lekker met de beentjes omhoog, terwijl ze koud water over mijn voeten en benen heen goot. Zalig! Zo hou ik het wel vol, zwanger zijn tijdens een warme zomerdag!

Lola zorgt ervoor dat mama heerlijk koel blijft

Lola zorgt ervoor dat mama heerlijk koel blijft

Nog meer inspiratie

Voor de Mama challenge hebben al verschillende andere mama’s de buitenactiviteit challenge uitgevoerd.  Zo ging Cindy met haar kinderen naar de kermis, speelden de kinderen van Ellen heerlijk buiten, gingen Joeri & Kimberley met de kinderen de bossen in en ging Fleur met haar dochters naar een festival. Vorig jaar nam ik Lola mee naar de speeltuin en vermaakte ze zich ook al heerlijk in het zwembadje tijdens de Mama Challenge. Leuk om te zien dat ze er nog steeds dol op is!

Genoeg inspiratie voor een lekkere activiteit samen met je kids dus! Bekijk hier mijn andere challenges!

Hoe kom jij deze warme dagen door? Ook door middel van heel veel waterpret met je kind(eren)?

Kijk d’r dan spelen, wat een moppie!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Astrid 21 juli 2016 at 11:08

  Wat heerlijk zo! En dat zwembad is ideaal! Dan kun je er zelf ook nog even lekker bij. Gezellig!

  • Janske 21 juli 2016 at 14:55

   Precies! jij snapt het 😉

 • MetMirjam 21 juli 2016 at 12:43

  Heerlijk! Fiene is op dit soort dagen ook heerlijk in het zwembad bezig en gisteren ben ik er zelf ook lekker bij in gegaan hoor haha

  • Janske 21 juli 2016 at 14:56

   Groot gelijk heb je! Heerlijk!

 • Kleine Prinses 21 juli 2016 at 12:45

  super he dat lekker weertje… m’n dochter geniet er ook zo van om in of met het water te spelen!

  • Janske 21 juli 2016 at 14:56

   Fijn hè! Dat maakt het warme weer toch heel erg fijn!

 • Cindy - levenalsmama.nl 21 juli 2016 at 22:46

  De perfecte activiteit met het weer van de afgelopen dagen!

  • Janske 22 juli 2016 at 08:41

   nou, inderdaad 😉

 • Esmeralda 22 juli 2016 at 16:45

  Oh dat is lekker afkoelen!

  • Janske 22 juli 2016 at 16:58

   heeerlijk!

 • Stefanie 22 juli 2016 at 18:09

  Zo’n zwembadje is dan wel ideaal he 🙂 Hier hebben de meiden ook veel waterpret!

  • Janske 22 juli 2016 at 19:23

   De perfecte oplossing inderdaad!

 • Fleur 22 juli 2016 at 23:59

  Dat ziet er uit als een heerlijke dag! Ik vind het fijn dat het ineens zulk lekker en warm weer is geworden, maar ik snap dat het in jouw toestand wat minder is. Gelukkig valt het tot nog toe mee.

  • Janske 23 juli 2016 at 12:10

   Inmiddels is het een stuk lastiger en ben ik blij als het ’s avonds afkoeld…

 • Keeping up with the bloggers blogfeestje #2 - Save the Mama 23 juli 2016 at 06:02

  […] Mijn favoriete blog post van Janske is op dit moment: Hittegolf proof – Waterpret met je peuter – #Mamachallenge2016 […]

 • marjon 23 juli 2016 at 08:51

  Heerlijk genieten. Zulke activiteiten doen het altijd goed!

  • Janske 23 juli 2016 at 12:13

   En heerlijk verkoelend ?

 • Yvonne 24 juli 2016 at 09:36

  Heerlijk he, om te zien hoe die kindjes zo kunnen genieten van het water. Mijn zoontje had ook dolle pret toen ik het zwembad voor hem opzette. Hij was er niet meer uit te slaan 😉

  • Janske 24 juli 2016 at 09:39

   Geweldig toch, hoe zo’n simpele activiteit je kind zo lang kan vermaken 🙂

 • World Street Paint Festival 2016 The Olympics in Arnhem 28 juli 2016 at 06:00

  […] Jankse had veel waterpret […]

 • Roxanne 31 juli 2016 at 14:09

  Heerlijk!

  • Janske 31 juli 2016 at 15:15

 • Lisanne 4 februari 2017 at 16:05

  Fantastisch om te zien hoe je kind geniet van het spelen in het zwembad. Mijn kinderen vinden het fantastisch om te spetteren. Jou dochter ook als ik het filmpje bekijk.

  • Janske 4 februari 2017 at 16:31

   Is het al bijna zomer 😉

 • Blijdorp Rotterdam met een dreumes (Mama Challenge 3) - Lotus Writings 31 mei 2017 at 20:12

  […] Janske en haar dochter hadden lol met water […]