Mommy Stuff Personal zwanger

Zwangerschapsupdate #21 – Week 33 – Kom je eerder grote kleine meid?

18 juli 2016

Daar zijn we weer! Weer een week voorbij, weer een weekje dichterbij het moment dat ik ons kleine wiebelkontje eindelijk mag ontmoeten. Want een wiebelkontje is nog zacht uitgedrukt! Het is maar goed dat mevrouwtje nog geen naaldhakjes draagt, want anders staken deze inmiddels door mijn buikwand heen. Man, wat kan die dame hard trappen! Soms voel ik echt haar hele voetje uitsteken en kan ik nog net niet haar schoenmaat raden. Een sterke dame dus, die zelfs nu al lekker aanwezig is!

Afgelopen week gingen we met het hele gezin ‘naar het baby’tje kijken’ bij mijn verloskundige. Lola en papa gingen dit keer gezellig mee. Toen we aankwamen zei Lola “Baby’tje ophalen”, haha. Was het maar zo makkelijk! Ik had die middag twee afspraken gepland staan. Eerst een groei-echo bij de ene verloskundige en daarna een voortgangsgesprekje bij de andere verloskundige.

Nu al zo’n 2200 gram

Ik was ontzettend benieuwd hoe het ging met de groei van onze dame, want 4 weken geleden was haar buikomvang twee weken verder qua ontwikkeling dan haar hoofdomtrek en de lengte van haar bovenbeen. (De standaard maten die ze meten om te kijken hoe de groei verloopt van je baby). Dat is op zich helemaal niet erg, maar omdat mijn buik in de afgelopen weken flink gegroeid is was ik extra benieuwd of mevrouwtje nog steeds zo hard meegroeit. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten en mocht ik meteen klaar gaan liggen voor de echo, terwijl Lola en papa vanaf een afstandje mee mochten kijken naar de baby op de ’televisie’.

baby

bron: Pinterest

Mevrouwtje lag nog steeds netjes met haar hoofd naar beneden maar was wel de andere kant in gedraaid met haar hele lichaam (dus dat voelde ik goed de dag daarvoor). Ze had genoeg vruchtwater om zich heen en ook nog genoeg ruimte. Volgens de metingen die de verloskundige uitvoerde, liep de groei van haar buik nog steeds ruim anderhalve week voor, maar nu waren ook het hoofdje en de beenlengte wat gegroeit zodat het allemaal meer op hetzelfde tempo groeit. Super goed nieuws dus! Het is een sterke dame van zo’n 2200 gram (woensdag) en ze volgt mooi haar eigen groeicurve tussen het “normale” en “grote” babyformaat van de gemiddelde baby’tjes. Geweldig nieuws dus!

Liever 15 augustus dan 19 september

Ondertussen lig ik dan natuurlijk te denken…dus…als ze nu zo’n anderhalve week voor loopt…komt ze dan ook anderhalve week eerder? Dat zou leuk zijn! Lola was ook 15 dagen te vroeg én woog wel 3245 gram bij haar geboorte. Prima formaatje dus. Van mij mag mevrouwtje zich wel over een maandje melden hoor (mijn uitgerekende datum is 5 september). Liever 15 augustus dan pas op 19 september! Maar helaas heb ik het niet voor het zeggen.

Gek dat het nu steeds dichterbij komt. De kraamzorg is netjes geregeld, de babykamer zo goed als klaar, de kleertjes gewassen (en bijna gestreken) en de mega lading luiers zijn al ingeslagen (met flinke korting, dankjewel Albert Heijn!). Ondanks dat ik niet kan wachten tot het zo ver is, vind ik het ook nog wel even fijn dat het nog even duurt. Nog heel even genieten van de rust en maar één kind in huis. Straks is alles weer anders en staat weer even mijn hele wereld op zijn kop.

Het is daarom maar goed dat (de meeste) vrouwen 9 maanden zwanger zijn. Deze tijd heb je echt nodig om jezelf goed voor te bereiden op de grote veranderingen in je leven. Ondanks de vele kwaaltjes. Die overigens momenteel toch nog worden overtroffen door de kickboksende baby in mijn buik die mij zelfs wakker schopt. En niet zo’n beetje ook, gewoon keihard! Auw! Het is nu al een pittige tante. Zou het een teken zijn dat ze er eerder uit wilt komen? Ik ben benieuwd!

Dit was alweer week 33. Lees hier mijn vorige zwangerschapsupdates! 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 18 juli 2016 at 07:13

  Ik hoop zo voor je dat ze in augustus geboren wordt. Sowieso met al je kwalen..

  • Janske 18 juli 2016 at 08:46

   Ik hoop het ook 😉 We shall see 🙂

 • Guusje Juno & Ruben 18 juli 2016 at 08:38

  Hihi uit ervaring weet ik dat een kickboxertje ook erg lang kan blijven zitten ? alleen was Juno niet zo rap met haar groei volgens mij (3250 gr. 41+6wk) dus dat zou weer een teken kunnen zijn dat jou boefje wel eerder komt. Ik hoop het voor je zodat je eerder kunt beginnen met genieten van je cutie! Als ze maar wel ff wacht tot minimaal 37 weekjes toch?

  • Janske 18 juli 2016 at 08:47

   Zeker…minimaal 37 weken als het even kan 🙂 Daarom mag ze vanaf 15 augustus komen 🙂 Mooie datum!

 • Nina 18 juli 2016 at 09:16

  Altijd een verrassing he, wanneer die kleintjes komen! Leuk dat jullie nog een meisje verwachten. Lijkt mij een hele verandering om er twee te hebben, ik vind het nu met één kindje al spannend en nieuw. Succes nog even met de laatste loodjes!

  • Janske 18 juli 2016 at 09:50

   Ik vind het ook rete spannend hoor! Het zal allemaal wel lukken, maar toch wel weer heel anders met een tweede er bij 🙂 Dankjewel!

 • Willeke 18 juli 2016 at 12:06

  Fijn dat alles goed was! Leuk dat je met zn alle gekeke heb ? snap dat je liever augustus heb haha. Effies nog meis ?

  • Janske 18 juli 2016 at 12:10

   Het blijft toch bijzonder om te zien!

 • Yvonne 18 juli 2016 at 13:07

  Het zou dus fijn zijn als ze zich netjes op tijd meldt 🙂 Hoop voor je dat je mooi in augustus komt, zoals jij graag wilt. Succes met de laatste loodjes.

  • Janske 18 juli 2016 at 13:10

   fingers crossed 😉 dankjewel!

 • Charlotte 18 juli 2016 at 13:19

  Ik duim voor je mee dat het augustus wordt. En dan als het kan op een niet zo warme dag 😉

  • Janske 18 juli 2016 at 14:13

   Dat vind ik nog niet eens zo erg. .Lola werd ook tijdens een hittegolf geboren en iedereen die binnen kwam in de kamer vond het mega heet….ik was druk genoeg merry andere dingen ?

 • Cindy - levenalsmama.nl 18 juli 2016 at 22:26

  Met al die vervelende kwaaltjes zou het zeker fijn zijn als ze wat eerder zou komen inderdaad, ik duim met je mee.

 • Nathalie 18 juli 2016 at 22:40

  De tijd lijkt te vliegen… al weer 33 weken!
  Ik hoop voor je dat je niet veel langer als 38 weken hoeft te wachten!

  • Janske 19 juli 2016 at 10:08

   Ik hoop het ook niet 😉

 • Stefanie 19 juli 2016 at 06:27

  Ik hoop ook voor je dat de kleine meid eerder komt! Blijft altijd spannend!

  • Janske 19 juli 2016 at 10:08

   Inderdaad…ik heb er weinig over te beslissen helaas 😉

 • Vlijtig Liesje 19 juli 2016 at 10:29

  Wauw, die foto! Is die echt?

  • Janske 19 juli 2016 at 14:08

   Dat denk ik wel…ik heb weleens video’s gezien van buiken waarbij je dit zo zag. ..bizar hè!

 • Nathalie 20 juli 2016 at 08:40

  Wat spannend allemaal! Helaas heb je het niet voor het zeggen. Hou je het een beetje vol met deze hitte?

  • Janske 20 juli 2016 at 09:06

   Ik heb gisteren zo’n 5 uur in een zwembadje gezeten in de schaduw..dat was te doen…vandaag ben ik benieuwd hoe ik het ga redden…en anders deuren en ramen dicht met een ijsje binnen zitten 😉