About Me Baby Adventures Discuss Kids Mommy Stuff Uncategorized zwanger

Liever een kraamfeest of losse visite?

14 juli 2016

De baby is eindelijk geboren en je wilt als trotse mama natuurlijk je nieuwe aanwinst voorstellen aan al je vrienden en familie. Hoe doe je dit? Organiseer je in één keer een kraamfeest of babyborrel of nodig je (bijna) iedere dag kraamvisite uit? Wat koos jij en waarom?

Binnenkort mag ik voor de tweede keer mama worden en natuurlijk mag er daarna uitgebreid worden ge-baby-knuffeld met de nieuwe spruit! Maar, kies ik voor lekker veel losse kraamvisite of juist voor een kraamfeest of borrel zodat iedereen in één keer langs komt en ik in één keer klaar ben?

My daily snack, Dutch Rusks with pink & white sprinkles (a typical food you eat to celebrate the birth of a baby girl here in Holland)

Kraamfeest/babyborrel

Steeds vaker zie je dat verse ouders er voor kiezen om een kraamfeest/babyborrel te organiseren. Zo ben je in één keer klaar met alle visite en kun je daarna lekker verder cocoonen met je baby. Het leuke aan zo’n feest is dat je je heerlijk kunt uitleven met bijvoorbeeld het geslacht van de baby als thema en alles roze of blauw kunt versieren. Het vergt natuurlijk wel even wat extra voorbereiding (of je laat het door een ander organiseren). Maar dan heb je wel meteen iedereen in één keer gehad.

#2 Birthday cards for Lola from friends make me happy!

Kraamvisite

Of je kiest er voor om gewoon ouderwets iedereen lekker apart langs te laten komen om jullie wondertje te komen ontmoeten. Dan heb je net iets meer tijd voor elkaar en kun je rustig je (bevallings-) verhaal doen. Dat is natuurlijk ook heel fijn. Meestal duren deze bezoekjes maar maximaal anderhalf uur zodat je daarna bijvoorbeeld weer rustig kunt gaan voeden of je rust nemen. Maar dat verschilt natuurlijk per gezin.

Ik zelf koos bij Lola’s geboorte geen kraamfeest/babyborrel omdat ik het veel gezelliger vond om iedereen los van elkaar op visite te krijgen. Vaak zei mijn visite na anderhalf uur “we zullen maar weer eens gaan”, terwijl ik het juist nog veel te gezellig vond en jammer dat ze al wel gingen. Ik genoot echt van alle visite en heb het nooit als vervelend ervaren.

Ik weet nog niet wat we dit keer willen gaan doen, want een kraamfeest/babyborrel is natuurlijk ook wel erg leuk en met een tweede kindje is het toch anders. Misschien doe ik het wel gewoon allebei, want ik ben dol op visite én feestjes! Of we doen bijvoorbeeld twee feestjes zodat het niet té druk word. We zijn er nog niet helemaal over uit. Gelukkig hebben we nog even de tijd.

Hoe heb jij de eerste kennismaking met je baby en je familie en vrienden geregeld? Kraamvisite of kraamfeest/babyborrel? Zou je het een volgende keer weer zo doen? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Miranda 14 juli 2016 at 10:22

  Wij hebben bij beide kids en 2 kraamfeesten gedaan; 1 voor vrienden en 1 voor familie. Maar onze grootste reden daarvoor was het werk van mijn vriend. Hij werkt veel ‘s-avonds en veel visite wil toch dan komen. En ik zag het niet zien om weken lang en paar avonden in de week de visite alleen te ontvangen. En zeker bij de 2e vond ik het heerlijk want je hebt er nog 1 rond lopen die moet eten en naar bed moet. Je weet ook niet wat voor bevalling en kind je krijgt. Natuurlijk is er wel wat visite los langs geweest zoals directe familie en erg goede vrienden. Maar wij vonden het ideaal en kraamfeest! Ik ben benieuwd wat jullie besluiten.

  • Janske 14 juli 2016 at 10:27

   Ik denk dat wij het uiteindelijk ook zo zullen gaan doen…dat lijkt mij ook het handigst!

 • Kleine Prinses 14 juli 2016 at 11:00

  bij mij was het losse visite… had toch liever een kraamfeest gehad eerlijk gezegd 🙂

  • Janske 14 juli 2016 at 11:11

   Misschien voor een eventuele volgende keer 🙂

 • Nicole 14 juli 2016 at 11:05

  Wij hebben heel erg nagedacht over een kraamfeest omdat Fay dus drie weken in het ziekenhuis heeft gelegen en pas met een maand naar huis kwam weer. Maar omdat we het lastig vonden wie wel en wie niet en het uiteindelijk te duur werd (kon niet in huis dus moesten op locatie) deden we het niet. Uiteindelijk kwamen er niet zoveel mensen op kraamvisite, durfden ze denk ik niet ivm Fay en haar ziek zijn..

  • Janske 14 juli 2016 at 11:10

   misschien maar beter ook dat het niet te druk is geweest achteraf.

 • Femke 14 juli 2016 at 12:17

  Ik vond bij beide losse visite fijn. Bij Lars hebben we na de kraamweek wel visite uitgesteld. Bij Tim hebben we na de kraamweek ip door de week s avonds geen bezoek in het weekend 1 kraambezoek
  Dan duurt wel langer totdat iedereen geweest is
  Maar door de week s avonds was vaak niet echt haalbaar omdat Bram vaak pas laat thuis was.
  Is me heel goed bevallen
  Alles in een keer lijkt me niet fijn dan spreek je iedereen nauwelijks
  En de meeste komen dan toch nog een keer
  Tenminste ikke wel ?

  • Janske 14 juli 2016 at 12:27

   Jij mag sowieso vaker komen hoor ?

 • Femke 14 juli 2016 at 13:08

  Joepie!☺️

  • Janske 14 juli 2016 at 20:09

   😉

 • Cindy - levenalsmama.nl 14 juli 2016 at 22:33

  Wij hebben beide keren gewoon losse visite gehad, geen kraamfeest dus. Al die mensen tegelijk vind ik zelf niet erg handig, dan kun je nooit echt op je gemak praten. Liever losse visite en dan de tijd er voor nemen. Plus ik vond het zelf ook wel fijn om het wat verspreid te hebben en dan af en toe even wat visite en afleiding.

  • Janske 14 juli 2016 at 22:46

   Dat is inderdaad wel een nadeel…

 • Nathalie 15 juli 2016 at 21:11

  Wij hadden beide bij de laatste kraamfeest met alle buren en de rest kwam los op visite. Prima zo.

  • Janske 15 juli 2016 at 21:18

   klinkt goed!