I Love Kids Mommy Stuff Shopping Tag Uncategorized

TAG: #shoppenvoorkids

12 juli 2016
nieuwe muts/sjaal

muts/sjaal van Kidooz & T-shirt van H&M

Door Linda van Mamaliefde werd ik getagged voor de allereerste Shopaholiek TAG. Vijftien vragen die te maken hebben met (kinder)kledingmerken, do’s and don’ts, shops en meer. Ben je nieuwsgierig naar mijn antwoorden? Lees dan snel verder! Natuurlijk kun je hem zelf ook overnemen!

Hieronder vind je mijn antwoorden op de 15 vragen die bij de tag #shoppenvoorkids horen.

Wat is jouw favoriete kledingmerk?

Hier kan ik echt niet maar één merk uitkiezen. Als ik in de kledingkasten van beide dochters kijk zie ik vooral veel kleding van merken als Sproet & Sprout, Hema, Mini Rodini, H&M, Munster Kids, Zara en Popupshop. Best divers dus.

Wat is jouw absolute musthave op het gebied van kinderkleding?

Een zwarte legging, spijkerbroek of tregging en effen rompers. Met deze items kun je eindeloos combineren met kledingstukken die leuke printjes hebben. Zo geef je iedere outfit toch weer een totaal nieuwe look.

kroon Noë & Zoë, jurk Mini Rodini en maillot Popupshop

kroon Noë & Zoë, jurk Mini Rodini en maillot Popupshop

Wat vind jij een no-go qua kleding?

Babyvestjes met capuchon, stijve spijkerbroekjes voor baby’s waarin ze totaal niet kunnen bewegen. Te korte broekjes, kleding die duidelijk niet voor kinderen is (te ordinair). Maar ik hou ook totaal niet van overdreven merken ergens op, té veel bling en panter, slibberstofjes of alles in Disney, Hello Kitty of Nijntje printjes. Wat dat betreft, vind ik best veel echt niet leuk.

Heb je wel eens een miskoop gehad? zo ja.. wat? 

Gelukkig valt dat wel mee. Ik koop bijna alles in de sale en op de groei, dus daar gaat het dan ook niet zo snel op mis. Ik zal vast wel eens iets gekocht hebben wat helaas niet zo heel lang gedragen kon worden. Gelukkig mag ik binnenkort in de herkansing met een tweede meid,dat scheelt weer!

blouse - vintage (van papa geweest als kind) , broek - Garabatisse & schoenen Adidas

blouse – vintage (van papa geweest als kind) , broek – Garabatisse & schoenen Adidas

Welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie?

Een zwempak! Maar ook sandaaltjes (Lola heeft nu hele fijne Teva’s), genoeg leggings en zomerse jurkjes.

Hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding?

Je zou denken ontzettend veel (als je mijn shoplogs volgt). Maar eigenlijk valt dat wel mee. Ik koop namelijk bijna alles in de sale of tweedehands. Dat scheelt tot soms wel 85%. Wat ben ik ongeveer per maand kwijt? Dat scheelt heel erg. Soms maar €25,-  en soms €125,- , het scheelt enorm.

Wat vind jij ervan dat de sale steeds vroeger begint?

Hardstikke handig! Dan hoef ik niet zo lang te wachten tot ik mijn favoriete items kan kopen voor de leuke prijsjes! Zelfs dan wacht ik vaak nog tot ze nóg verder zijn afgeprijsd. Minimaal 40% korting, dat scheelt zo veel!

Jas Tumble & Dry, Sjaal Mingo, Broek Munster Kids , schoenen H&M

Jas Tumble & Dry, Sjaal Mingo, Broek Munster Kids , schoenen H&M

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor kinderkleding? 

Uit webshops die ik online volg via o.a. Instagram en de nieuwsbrieven. Zo blijf ik altijd op de hoogte van de nieuwste collecties én van alle sale momenten. Ideaal!

Shop jij veel online?

Ik shop juist vooral online. Er zijn helaas ook niet heel veel winkels in mijn omgeving die mijn favoriete merken verkopen, dus is het vaak ook niet anders. Bij de Hema, Zara en tweedehands koop ik meestal wel in de stenen winkels. Daar kan ik bijna niet naar buiten lopen zonder iets te kopen.

Trui Mini Rodini, broek Popupshop

Trui Mini Rodini, broek Popupshop

Wat doe jij met kleding die te klein is?

Nu bewaar ik alles voor ons tweede mevrouwtje. Daarna wil ik alles uitzoeken en weggeven of doorverkopen. Het meeste is namelijk nog in perfecte staat en kan makkelijk nog een ronde mee. Vriendlief roept nu dat ik alles na ons tweede dametje nog moet bewaren voor een eventuele derde meisje…Wat een leuke grap! Dan mag hij die zwangerschap 9 maanden onder zijn hoede nemen, haha!

Omschrijf de kledingstijl van je kids?

Lola’s kledingstijl is vrolijk, stoer, kleurrijk, hip en zit vooral comfortabel. Ik probeer dit allemaal te mixen zodat het niet te saai of zoetsappig wordt. Het hoeft niet perfect te zijn. Juist een stoere jongensbroek met een zuurstokroze sweater of een tutu met een spijkerblouse er op. Een beetje gewaagd is vaak juist extra leuk. Ook ben ik dol op vrolijke printjes, zoals die van Mini Rodini. Vrolijk word ik daar van!

Koopt jouw man ook kinderkleding?  En zo ja.. doet hij dat goed?

Nee, dat doet hij niet. Dat laat hij (heel verstandig) aan mij over. Alleen bij bijvoorbeeld schoenen kopen neem ik hem mee voor advies. Voor de rest heb ik alle regie in handen betreft de kleding van dochterlief. Hij is een echte man wat dat betreft en shopt alleen als hij écht iets nodig heeft.

vestje tweedehands, trui Organic Zoo, legging Popupshop

vestje tweedehands, trui Organic Zoo, legging Popupshop

Hoeveel geef jij maximaal uit aan een spijkerbroek voor je zoon/dochter?

Voor een spijkerbroek (voor Lola heb ik er eerlijk gezegd nog nooit een hoeven kopen), zou ik denk ik maximaal €15,- uitgeven. Gewoon bij de H&M, Hema of Zara denk ik. Veel meer zou ik er nu niet aan uitgeven.

Koop je zelf wel eens tweedehands?

Jazeker! Vlakbij is een hele leuke tweedehands kinderkledingwinkel waar ik altijd de leukste koopjes scoor. De kleding is nog prima en de winkel is ook nog eens erg gezellig. Lola vermaakt zich er prima. Ik ben dol op tweedehandskleding, mits het natuurlijk nog netjes en schoon is.

Wat is jouw beste koop ooit? 

Voor Lola is dat denk ik toch wel haar zwarte legging van het merk Hello Apparel. Op de knietjes staat “Left” en “Right”. Deze heeft ze in maat 2 en 4 jaar en ze passen allebei. De legging past overal bij en is niet besmettelijk omdat hij zwart is.

Dat waren mijn antwoorden op alle vrage in deze Shopaholiek Tag. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er nog meer allemaal in mijn dochter’s kledingkasten ligt en hangt…check dan mijn shoplogs.

Ik tag hierbij iedereen die net zo dol is op het shoppen van kinderkleding als ik. Wil jij ook deze tag overnemen, vermeld dan wel even de originele bron, Shopaholiek en kun je mij ook laten weten dat je hem gebruikt? Ik ben erg benieuwd naar je antwoorden!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 12 juli 2016 at 07:06

  Ik heb hem ook al op de planning staan.. super leuke tag, had hem in eerste instantie gemist maar angelique wees me erop 🙂

  • Janske 12 juli 2016 at 08:27

   Jaaa! Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden.

 • Vlijtig Liesje 12 juli 2016 at 10:38

  Ik heb eigenlijk het gevoel dat het permanent sale is… Dat is wel fijn voor de prijzen, maar het wordt ook minder speciaal. En dat vind ik wel jammer.

  • Janske 12 juli 2016 at 14:53

   Dat klopt, maar daar heb ik niet zo’n last van 😉

 • Angelique 12 juli 2016 at 13:00

  Superleuk gedaan! Leuke kledingstijl ook ;). En lief dat je onze tag hebt ingevuld. Liefs Angelique van Shopaholiek

  • Janske 12 juli 2016 at 14:52

   Graag gedaan Angelique, ik vond hem erg leuk om in te vullen! Groetjes!

 • Merel 12 augustus 2016 at 13:46

  Bij deze: leuk!
  Wat ziet Lola er elke keer mooi uit. En die stijve spijkerbroekjes voor kinderen begrijp ik ook totaal niet, zo onhandig. Zeker als ze zo klein zijn en je ze om de haverklap moet verschonen…

  • Janske 12 augustus 2016 at 13:56

   Die zijn er voor ouders die niet houden van newborn kleertjes maar liever dan al stoere kleding willen voor hun baby. Dat zijn er stiekem meer dan je denkt. Bij de h&m was er altijd veel vraag naar. Spijkerbroeken kleiner dan maar 62 ?