About Me Baby Adventures Diet Battle Kids Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #19 – Week 31 – Eten voor twee & een dansende buik

4 juli 2016

Weinig beweging en veel alleen thuis zitten is voor mij niet de meest handige combinatie om min mogelijk aan te komen tijdens mijn zwangerschap. Ik merk dat ik nu echt veel meer trek heb in ongezond eten. Omdat ik ook stukken minder beweeg dan ik gewend ben is dit natuurlijk niet echt bevorderlijk voor de cijfers op mijn weegschaal. Daarnaast ben ik een emotionele eter, wat nu met al die hormonen helemaal niet handig is. Iemand die wel veel beweegt is trouwens het mevrouwtje in mijn buik, wat een wiebelkontje is dat zeg!

Al met al lijkt het hier af en toe een heus vreetfestijn en valt de schade op zich nog wel mee als ik op de weegschaal kijk. Maar tof is anders. Ik heb natuurlijk al een hoger BMI dan gezond is waardoor ik extra echo’s krijg en in het ziekenhuis moet gaan bevallen. Nou gaat het verder prima met de baby, dus dat is fijn.

Toch vind ik het lastig om mijn voeding in balans te houden op dit moment. Ik heb geen trek in appels en peren, salades en groentes. Ik heb trek in chips, chocolade en Jelly Beans. En dan het liefst allemaal achter elkaar als het even zou kunnen. Er is overdag ook niemand die mij op mijn vingers tikt om te zeggen … “zou je dat nou wel doen?!”

"kom maar hier liggen, mama"

“kom maar hier liggen, mama”

Let’s do this!

Het is echt een doel voor mij om even beter mijn best te doen en minder slechte keuzes te maken. Hoe moeilijk het ook is. Even doorzetten en er voor gaan. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mini dochterlief. Let’s do this!

De afgelopen week ging het naast het vele snacken lichamelijk ook niet zo heel erg goed. Tenminste de eerste helft van de week. Ik had veel last van harde buiken die ook echt zomaar ineens heftig opkwamen als echte voorweeën. Zelfs op een dag waarop ik werkelijk waar helemaal niets had gedaan dan op de bank gelegen. Dat was wel even schrikken. Even dacht ik dat het misschien meer was dan dat. Gelukkig hield het weer vanzelf op en ging het de tweede helft van de week alweer stukken beter. Dat gaf mij weer een beetje vertrouwen dat alles goed gaat in mijn buik.

Wiebelkontje

Mevrouwtje is trouwens een enorme stuiterbal. Niet normaal hoe vaak en intens ze beweegt. Soms doet het ook gewoon echt zeer, maar meestal voelt het vooral erg fijn en gezellig met zo’n wiebelkontje in mijn buik. Vriendlief kan haar ook steeds beter voelen. “Wow!” roept hij dan. Zo bijzonder! Dat zijn wel echt de genietmomentjes voor mij tijdens mijn zwangerschap. Fijn dat ze mij en vriendlief deze zo veel geeft!

Dit was alweer week 31. Lees hier mijn vorige zwangerschapsupdates! 

Spread the love

You Might Also Like

 • Joyce 4 juli 2016 at 07:10

  Wat schrikken die voorweeen, hopelijk gebeurt dat niet te vaak! En het zin in lekker eten herken ik wel, alleen mag ik maar weinig hebben door de zwangerschapsdiabetes helaas..

  • Janske 4 juli 2016 at 10:42

   Oh dat is ook vervelend maar misschien wel een goede stok achter de deur.

 • Nicole 4 juli 2016 at 07:12

  Dat vond ik ook het moeilijkste tijdens mijn zwangerschap. Niet toegeven aan die slechte cravings. Een vriendin van me At juist veel appels dat was haar craving. Nou doe mij dat ook maar haha.. Stuk gezonder voor jezelf en de baby maar je hebt niet altijd te kiezen waar je zin in hebt ?

  • Janske 4 juli 2016 at 10:43

   Verse jus is er ook een van mij. ..Dus dat is weer een voordeel ?

 • Nathalie 4 juli 2016 at 07:54

  Ik ben ook al een beetje teveel aan het eten geweest. Moet er erg op letten. Bij Vince was ik midden in de zware voorbereidingen voor de korfbal dus was ik strak afgetraind. Bij dit baby’tje lig ik al twee jaar stil en doe ik niets van sport. Hmmm….

  • Janske 4 juli 2016 at 10:44

   Dat zal inderdaad en hoop schelen. Al is iedere zwangerschap sowieso anders. .Wie weet valt het reuze mee.

 • Vlijtig Liesje 5 juli 2016 at 11:09

  Ik herken je lekkere trek heel goed. Ik heb zelf geen enkele zelfbeheersing dus het enige wat bij mij werkt is het gewoon niet in huis halen. Want als ik het in huis heb denk ik er net zo lang aan tot ik de zak chips pak en leegvreet.

  • Janske 5 juli 2016 at 13:43

   Dat lijkt hier inderdaad ook de enige oplossing ?

 • Nathalie 5 juli 2016 at 22:53

  Nu al zo actief, dat beloofd wat!

  • Janske 5 juli 2016 at 23:24

   Dat word later een stuiter bal ?