About Me Baby Adventures Discuss Kids Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Heimwee naar je ongeboren kind

30 juni 2016

Heb jij wel eens last van heimwee gehad? Heimwee naar huis, naar je grote liefde of naar je moeder toen je nog klein was? Ik had als kind heel snel last van heimwee. Al ging ik een dagje op schoolreisje of logeren bij mijn tante. Ik was echt ziek van de heimwee. Maar kun je ook heimwee hebben naar iemand die je nog nooit hebt ontmoet, zoals je ongeboren kindje? Ik denk het wel.

Toen ik zwanger was van Lola kreeg in tijdens de laatste maanden steeds meer het verlangen om haar eindelijk te kunnen ontmoeten. Om haar vast te kunnen houden, te voelen, ruiken en bekijken. Het voelde echt alsof ik heimwee had naar haar, ondanks dat ik haar nog nooit had ontmoet. Zo’n groot en sterk verlangen naar iemand dat het pijn doet.

Nu mijn uitgerekende datum dichterbij komt en ik steeds meer uitkijk naar de grote dag merk ik dat dit heimwee gevoel ook nu steeds sterker word. Het besef dat ik binnenkort voor een tweede keer mama mag worden van een ander meisje is nog steeds zo bijzonder en onwerkelijk. Toch lijkt het iedere dag iets ‘echter’ te worden, zeker nu ik meer bezig ben met zwanger zijn door al mijn kwaaltjes. Nog zo’n klein meisje, die ik al die maanden bij mij heb mogen dragen, die heeft mogen groeien in mijn buik en waarvoor ik altijd mama voor mag zijn.

kusje

Vlinders in mijn buik

Ook dit keer voel ik die vlinders in mijn buik. Ik heb zoveel vragen. Lijkt ze op haar grote zus, zal ik net zoveel van haar houden als van Lola, wat voor meisje is ze? Zoveel vragen waar ik dan pas antwoord op zal krijgen. Nog even geduld mama!

De vlinders in mijn buik voelen als een zacht verlangen, maar ook als een zeurende heimwee. Ik wil je zo graag ontmoeten, kleine meid! Het wachten doet soms letterlijk en figuurlijk pijn. Maar het hoort er bij en ik hoop dat je nog even lekker blijft groeien in mama’s buik.

Maar, o wat zal ik blij zijn als mijn heimwee verdwijnt en jij eindelijk in mijn armen ligt!

Heb jij ook wel eens last van heimwee (gehad)? Herken je dit heimwee gevoel naar je ongeboren kindje ook tijdens je zwangerschap? 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Astrid 30 juni 2016 at 12:05

  Herkenbaar hoor!! Wat superleuk dat de tweede er bijna is. Succes met de laatste loodjes…

  • Janske 30 juni 2016 at 12:06

   Dankjewel Astrid! 🙂

 • Bianca 30 juni 2016 at 19:59

  Ooow dat had ik zo erg! Bij beide zwangerschappen. Ik wilde dat kleintje gewoon zo onwijs graag vast houden. En nog steeds haha

  • Janske 30 juni 2016 at 20:05

   ik heb het nu ook nog wel eens bij Lola…hihi…zeker nu ze regelmatig bij opa en oma logeert…

 • Nathalie 30 juni 2016 at 22:18

  Herkenbaar , een beetje… Het gaat wss nog erger worden. Een raar gevoel in ieder geval…

  • Janske 30 juni 2016 at 22:35

   Dat denk ik ook inderdaad ?