About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #18 – Week 30 – Battle of the kwaaltjes

27 juni 2016
 weken buikfoto

30 weken buikfoto

Vandaag ben ik 30 weken zwanger, tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate. Het voelt als een fijne mijlpaal om eindelijk week 30 te halen. Het was weer een pittig weekje vol met allerlei soorten zwangerschapskwaaltjes die lijken te strijden om het meest vervelende kwaaltje te zijn. Tja, zwanger zijn is nou eenmaal niet voor iedereen negen maanden lang genieten. Al probeer ik dat natuurlijk wel tussen de kwaaltjes door, ik geniet zo veel als ik kan.

Zo heb ik helaas nog steeds veel last van harde buiken. Ondanks dat ik rustig aan doe en naar mijn lichaam probeer te luisteren heb ik het zwaar. Mijn energie level is flink gedaald en echt genieten van mijn “vrije tijd” kan ik (nog) niet. Ik heb continu het gevoel dat ik vanalles wil en moet doen en dat ik mijn tijd verspil aan het Netflix kijken en niks doen. Toch probeer ik hier bewust van te genieten, maar het lukt gewoon nog niet. Ken je dat schuldgevoel, wanneer je je voorneemt om eindelijk die grote berg was weg te strijken of de keukenkastjes uit te ruimen…maar vervolgens op de bank blijft liggen. Dat schuldgevoel wat je daarna krijgt omdat je niets nuttigs hebt gedaan, dat gevoel heb ik nu echt de hele dag door…Erg vermoeiend en zonde. Ik wil het los laten en mijn rust accepteren en er van genieten, maar hoe?!

gekke meid

gekke meid

Nesteldrang 2.0

Misschien komt het ook een beetje omdat mijn hoofd vol zit met dingen die nog gedaan moeten worden voordat ons tweede mevrouwtje geboren word. Net zoals Lola’s grote meisjes kamer die nog moest worden ingericht zodat ze alvast kon oefenen in haar grote eenpersoonsbed. Wie weet lukt het slapen niet en duurt het langer dan we tijd hebben. Of het idee dat de baby komt terwijl mijn ouders (en dus Lola’s oppas) op vakantie zijn, wie bellen we dan om haar op te vangen? Welk behang koop ik voor de babykamer? Moet ik nog iets regelen? Nesteldrang 2.0 …Ahhhhhhh!

Gelukkig heb ik met de hulp van mijn lief en mijn ouders de afgelopen week een hoop van deze zorgen uit mijn hoofd kunnen krijgen. Hopelijk helpt dat bij het relaxen en genieten.

Kusje

Kusje

 

Verrassende voordelen

Naast mijn harde buiken heb ik de afgelopen dagen extra last van jeuk (door de hitte), maar ook veel meer last van mijn rug en veel maagzuur. Jippieeee! Lucky me, haha. Alsof mijn zwangerschapskwaaltjes allemaal hun best doen om een award te winnen voor meest irritante zwangerschapskwaaltje. Nou, van mij mogen ze allemaal op een gedeelde eerste plaats hoor, stop fighting! Het zou leuk zijn als het even één kwaaltje tegelijk zou zijn.
Mijn kwaaltjes hebben trouwens ook wel een paar voordelen, geloof het of niet. Zo begin ik ondanks het slechte weer al een aardig kleurtje te krijgen van de lichttherapie én rij ik drie keer per week auto omdat ik daarvoor naar het ziekenhuis moet. Dat is dan toch weer mooi meegenomen. We moeten tenslotte positief blijven, toch!?

Op naar een nieuwe week met hopelijk meer rust en genietmomentjes!

Had jij ook zoveel kwaaltjes tijdens je zwangerschap? Welke stond bij jou met stip op nummer 1?

Dit was alweer week 30. Lees hier mijn vorige zwangerschapsupdates!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 27 juni 2016 at 07:37

  Wat naar dat je zoveel kwaaltjes hebt en ze allemaal zo ‘hun best doen’. Mijn ergste kwaal waren de harde buiken ook en de symptomen die uiteindelijk bij de pre eclampsie bleken te horen

  • Janske 27 juni 2016 at 09:06

   oh help…daar waren ze bij mij de vorige keer ook erg bang voor..ik had namelijk wel alle symptonen…en een mega hoge bloeddruk…hoe is dat uiteindelijk afgelopen?

   • Nicole 27 juni 2016 at 09:16

    Nou ik werd met 36 weken opgenomen omdat ze er toen pas achter kwamen en een week later zijn ze begonnen met inleiden omdat het niet goed ging…

    • Janske 27 juni 2016 at 09:24

     wat heftig zeg! Pfff

 • Charlotte 27 juni 2016 at 09:12

  Oh meis wat vervelend dat de kwaaltjes zich maar blijven opstapelen. Ik kan me dat schuldgevoel wel voorstellen hoor, je wilt uiteindelijk toch dat alles klaar is voordat je mini komt. Hopelijk kan je komende weken meer genieten van je rust.

  • Janske 27 juni 2016 at 09:14

   Ik ga mijn best doen 🙂 Dankjewel!

 • Linda 27 juni 2016 at 11:15

  Lekker rustig aan! Wat niet kan kan niet! ? Marco is er ook nog ?

  • Janske 27 juni 2016 at 13:56

   Is ook zo. Gelukkig zorgt hij heel erg goed voor mij ❤