About Me My Adventures Personal Uncategorized

Mijn 10 goede voornemens voor 2016 update – geslaagd of uitgesteld?

23 juni 2016

Eind 2015 maakte ik een lijst met daarin 10 goede voornemens voor 2016. Volgende week is 2016 alweer halverwege, een mooi moment om eens te kijken hoe het staat met mijn 10 voornemens. Kan ik al iets afvinken of moet ik nóg harder mijn best gaan doen om mijn doelen te behalen? Ik ben benieuwd!

Dit waren/zijn mijn 10 “goede” voornemens voor 2016:

 • spelen op het strand

  spelen op het strand

  Ik wil meer leuke uitstapjes plannen samen met Lola (met of zonder anderen). Ik heb ervaren dat het steeds leuker en makkelijker word om met Lola er (alleen) op uit te gaan. Het is altijd super leuk en is nu een stuk makkelijker dan toen ze nog wat kleiner was.

We zijn dit jaar al 3 keer op (mini) vakantie geweest in eigen land. Dat was telkens weer heerlijk. Tijdens die vakanties hebben we veel leuke uitstapjes gemaakt met dochterlief. Helaas ga ik momenteel niet zo vaak met Lola op pad als ik zou willen, wat helaas komt door mijn gezondheid. Dat vind ik ontzettend jammer. Graag zou ik de energie willen hebben om haar vaker mee te nemen naar een speeltuin, zwembad, dierentuin of iets anders leuks. Misschien dat ik mijzelf na mijn zwangerschap weer goed genoeg voel om leuke uitstapjes te maken. Daar ga ik wel van uit!

 • Ik wil nog meer mooie artikelen schrijven. Op dezelfde manier, dichtbij mijzelf en recht door zee.

Deze is zeker gelukt! Ik heb 1 januari 2016 mijn vernieuwde blog gelanceerd en sindsdien ben ik flink gegroeid als blogger. Ik schrijf meer, heb veel meer terugkerende en nieuwe bezoekers, krijg veel leuke reacties en heb al een antal toffe samenwerkingen gehad. Daarnaast ben ik nog steeds dezelfde Janske en blijf ik bij mijzelf.

 • Ik wil graag nog minstens 15 kilo afvallen met mijn Diet Battle. Ik heb mijn eerste doel al bereikt, maar er zijn er nog velen te behalen. Doe je mee?

Uhm, tja. Die battle staat nu even on hold. Inmiddels ben ik zo’n 5 kilo aangekomen tijdens deze zwangerschap, dus ga ik pas in september weer verder met mijn diet battle. Momenteel werk ik niet meer en zit ik thuis, niet echt handig als je niet wilt aankomen. Daarom moet ik toch iets vaker gaan wandelen geloof ik.

 • Ik wil graag eindelijk eens beginnen met naaien voor Lola, kleertjes voor haar pop, of voor haar zelf (als ik het durf). Voor mijn verjaardag kreeg ik een naaimachine van mijn schoonmoeder en ik ben er nog steeds niet achter gekropen (oops!) en het lijkt me zo ontzettend leuk om te doen!

Oops…Ik heb één matrasje genaaid voor de pop van Lola…deze moet ik dus nog even oppikken geloof ik.

 • Ik wil vaker met vriendinnen afspreken, ik zie ze namelijk (naar eigen zin) allemaal veel te weinig!

Dit is er ook een waar ik meer energie in mag steken. Aangezien ik nu thuis zit heb ik wel meer tijd, maar kan ik juist niet makkelijk weg. Dus…wie heeft er zin om af te spreken? Je weet waar je me kunt vinden. Date op de bank bij mij thuis?

 • Ik zou heel erg graag een broertje of zusje voor Lola “krijgen” en dit keer hopelijk wel een fijne zwangerschap hebben.

Deze is vol in de maak…Nog zo’n 10 weken voordat we onze kleine meid mogen verwelkomen. Deze zwangerschap is weer alles behalve makkelijk, maar ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik weer mama mag worden. Het is en blijft een wonder!

 • Ik wil graag meer auto rijden. Ik rij bijna nooit auto, maar toen ik laatst met een aantal mamabloggers uit het hele land in Amersfoort had afgesproken voor een gezellige meeting moest ik onverwachts zelf rijden. Dat ging verbazingwekkend goed (ondanks dat ik dus bijna nooit meer rij, vanwege mijn ongeluk)

Omdat ik drie keer per week naar het ziekenhuis ga voor lichttherapie rij ik nu dus iedere week drie keer auto. Het is wel een kort ritje, maar ik rij wel. Zo is die lichttherapie toch nog ergens goed voor, haha.

 • Ik wil mijn vrije tijd beter indelen, dus minder bank hangen of op social media ronddwalen, maar meer bloggen of creatief bezig zijn

Deze is wel erg grappig nu, aangezien ik nu juist extra veel op de bank lig omdat mijn buik dan juist kan ontspannen. Typisch! Ik wil graag meer bloggen en creatief bezig zijn, maar mijn gezondheid gaat nu echt even voor.

 • Ik wil meer boeken lezen

Deze gaat wel goed, maar ik kan er nog veeeeel meer lezen. Ik heb genoeg leuke boeken op mijn boekenplank staan, maar mijn voorkeur gaat nu vaker uit naar Netflix dan naar een boek.

 • Ik wil vaker een date met mijn lief hebben

Omdat dochterlief nu wekelijks een nachtje bij opa en oma logeert hebben we een avond in de week “vrij”. Echt daten doen we niet, maar samen op de bank Orange Is The New Black kijken vinden we heerlijk.

Als ik nu kijk naar mijn bovenstaand lijstje zijn er een aantal dingen die ik misschien juist nu kan aanpakken zoals meer lezen en creatief zijn. Het afvallen, de dates en uitstapjes zal ik (voorlopig) nog even op een andere manier moeten invullen en on hold moeten zetten tot na de bevalling. Dan kan ik hopelijk aan het eind van dit jaar zien dat ik toch nog een aantal van mijn goede voornemens waar heb kunnen maken.

Heb jij goede voornemens voor 2016? Kun je er al een aantal afvinken of nog niet?

 

Spread the love

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Willeke 23 juni 2016 at 10:11

  Goed dat je weer rijd!! En mooi om te lezen dat je zo je best doet om de dingen af te kunnen vinken. Gaat je na de de bevalling zeker lukken ? nu is het logisch dat veel dingen even in de rust stand staan. Nog 10 weken joh, gaat hard he! Eventjes nog ?

 • Reply Stefanie 23 juni 2016 at 20:32

  Goed dat je er al een aantal kunt afvinken, en de rest komt nog wel! En anders volgend jaar weer he 😉 Ik had eigenlijk niet echt voornemens. Ja eentje om een blog te beginnen, en die kan ik dus ook afvinken 🙂
  Stefanie recently posted…My Little Pony fanMy Profile

 • Reply Ilse van Kreanimo 27 juni 2016 at 10:22

  Ik had er maar één: meer bewegen en dus ook afvallen.
  – 9 kilo – maar even in een dipje!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge