About Me Personal Tag Uncategorized

Ik als blogger Tag

16 juni 2016

Het is weer eens tijd voor een leuke Tag. Deze kwam ik tegen bij blogvriendinnetje Bregje. Dit keer geen mama gerelateerde tag, maar een tag over mij als blogger. Een tag waarin je alles te weten komt over hoe, waar en wanneer ik het liefste blog!

Jippie!

Jippie!

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Ik haal de meeste inspiratie uit mijn leven als mama, de dagelijkse dingen die ik mee maakt. Maar ook dochterlief inspireert mij enorm. Daarnaast lees ik veel andere blogs waar ik ook geïnspireerd door kan raken. Op dit moment schrijf ik veel over mijn zwangerschap, puur omdat dit nu een groot onderdeel van mijn leven is. Dit is nu mijn grootste inspiratie.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Ik probeer zo min mogelijk te eten en drinken tijdens het bloggen, haha. Maar dat lukt niet altijd. Meestal staat er een glas koud water met citroentje of een cola light binnen handbereik. Snacks probeer ik vaak te bewaren voor na het bloggen omdat typen en snacken niet zo handig samen gaat.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit gedaan, best een leuk idee eigenlijk! Dan zou ik ergens in december beginnen omdat dan pas het jaar bijna om is.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Oef,dat is best een lastige vraag. Misschien wel dat niemand perfect is en je nooit iedereen blij kunt maken. Ik schrijf veel persoonlijke artikels die echt niet allemaal even positief en vrolijk zijn. Vaak krijg ik veel fijne reacties van bezoekers die hetzelfde hebben meegemaakt en merk ik dat we allemaal onze eigen onzekerheden hebben. Nobody’s perfect en dat hoeft ook niet.  Ik merk dat ik door mijn verhaal te delen als blogger daardoor soms bij anderen het gevoel weg kan nemen dat ze “alleen zijn” in diezelfde situatie. Stiekem zitten er dus meer mensen in hetzelfde schuitje. We kunnen elkaar helpen en motiveren en luisteren waar nodig. Dat vind ik erg waardevol.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

’s Avonds als Lola lekker ligt te slapen. Dan heb ik alles opgeruimd en is er rust in huis én in mijn hoofd. Dan kan ik heerlijk achter mijn laptop kruipen en mijn ei kwijt op mijn blog. Dan voelt het bloggen echt als ontspanning.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik zou graag een voorbeeld willen zijn voor anderen en een plekje op internet willen creëren waar bezoekers even een genietmomentje kunnen hebben en zich thuis voelen. Door herkenbare onderwerpen te bespreken en zo anderen te inspireren. Ook zou ik graag een groter bereik willen krijgen en nóg meer leuke samenwerkingen met bedrijven willen krijgen die passen bij mijn blog. Zo kan ik meer producten reviewen en winacties organiseren die aansluiten bij de interesses van mijn bezoekers. Dit vind ik namelijk erg leuk om te doen, anderen enthousiasmeren en blij maken met cadeautjes.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Meestal niet. Ik vind het wel soms spannend om te zien wat de reacties zijn, maar eigenlijk zijn deze (bijna) altijd wel positief.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ik heb een heel gezellig WhatsApp groepje met blogmama’s uit mijn omgeving. We hebben een erg fijne band en alles is bespreekbaar. Het voelt alsof we elkaar al jaren kennen, zo vertrouwd. Af en toe spreken we met elkaar af en dat is altijd erg gezellig. Daarnaast ben ik vorig jaar voor de eerste keer naar een bloggersmeeting geweest. Super leuk om iedereen “in het echt” te zien! Ik heb een goed contact met nog een paar andere leuke meiden die bloggen. Door mijn blog heb ik dus veel leuke nieuwe mensen “ontmoet” die ik stuk voor stuk inspirerend vind. Dat is natuurlijk een leuk extraatje van het bloggen.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Vaak zet ik YouTube aan met wat muziek van bijvoorbeeld Ray LaMontagne, Glen Hansard of Newton Faulkner. Lekker ontspannen op de achtergrond. Niet té aanwezig, maar wel een muziekje in mijn oren.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Ik heb niet echt een vaste dag. Momenteel zit ik in de ziektewet en moet ik mijzelf weer even terugvinden. Hopelijk krijg ik snel een beetje routine in mijn week en zo ook in het bloggen. Nu ben ik meer bezig met het rust nemen dan met het bloggen. Dat komt nu echt even op de tweede plaats.

about to explode

about to explode

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Ik vind mijn bevallingsverhaal wel erg bijzonder (het zijn drie delen). Het is helemaal open en eerlijk geschreven met alle details. Ik schreef het voor mijn eigen verwerking (want het was vrij heftig allemaal), maar heb wel geprobeerd het zo luchtig mogelijk te houden met een vleugje humor. Ik heb er veel positieve reacties op gekregen en won er zelfs een blogwedstrijd mee. Ook ben ik erg trots op mijn maandelijkse brieven aan dochterlief.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Omdat je het leuk vindt om te schrijven, niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Als je het leuk vindt om een eigen plek op het internet te hebben waar jij je ei kwijt kunt over dingen die jou interesseren. Dat vind ik mooie redenen om een blog te beginnen. Doe het in ieder geval niet voor het geld, want dat krijg je niet zomaar. Daar moet je heel erg lang heel hard voor werken. Mocht je dat willen, dan kun je beter een “normale” baan zoeken.

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Vind je dit ook een leuke tag, neem hem dan zeker over! Vergeet dan niet om Patricia te vermelden als bedenker van de tag.

Spread the love

You Might Also Like

  • Ik als blogger: Zij vulden hem in - Patricia neemt je mee 8 augustus 2017 at 20:21

    […] Janske […]