Concert Music My Adventures Uncategorized Video

Concert Review – Bryan Adams – 24/05 Ziggodome

26 mei 2016
Bryan Adams ticket

Bryan Adams ticket

Ouderwets rocken met Bryan Adams

Dinsdagavond was het weer ouderwets genieten van de grootste hits van Bryan Adams en zijn ijzersterke band. Voor zijn Get Up tour bracht hij namelijk ook een bezoek aan de Amsterdamse Ziggodome. Speciaal voor Podiuminfo mocht ik aanwezig zijn voor een live verslag. Ik kreeg een staanplaat, maar kon deze gelukkig zonder problemen bij de kassa omruilen voor een zitplaats. Weliswaar zat ik heeeel erg hoog, ik kon lekker zittend genieten van de prachtige nummers die ik vroeger helemaal grijs gedraaid heb. Het was wel even gek om niet helemaal vooraan te staan bij zijn show maar wat was ik blij om Adams na al die jaren weer eens te horen spelen.

Bryan Adams

Bryan Adams

Prachtige ballads en rock klassiekers

Adams heeft vanavond geen support act bij zich. Hij opent zijn show met het nummer “Do What Ya Gotta Do” van zijn laatste album Get Up gevolgd door de hit “Can’t Stop This Thing We Started”. De sfeer zit er direct goed in en de chemie tussen Adams en zijn gitarist Keith Scott laat zien dat beiden na al die jaren samen nog steeds ontzettend genieten van het optreden.

Al snel horen we de hits “Run To You” en “Heaven” voorbij komen waarbij het publiek woord voor woord luidkeels Adam’s alle songteksten uit volle borst meezingt. Adams speelt vanavond een aantal nieuwe nummers van zijn album Get Up afgewisseld met de grootste hits van al zijn voorgaande albums. Van prachtige ballads als “I’ll Always Be Right Here” en “Please Forgive Me” tot echte rock klassiekers als “Summer of ‘69” en “Cuts Like A Knife”.

Oops! Blunder!

Tijdens het nummer “If Ya Wanna Be Bad Ya Gotta Be Good” vraagt hij een vrouwelijke fan op de tribune om uitdagend voor hem te dansen. Hij kiest voor Kristel, die tijdens het nummer haar meest verleidelijke dansmoves uit de kast haalt. Ondertussen kan de hele zaal haar moves bewonderen op het grote scherm op het podium. Het is leuk om te zien dat ze schaamteloos mee danst. Na het nummer vraagt Adams met wie ze hier vanavond is en vraagt dan of de man die ze aanwijst haar vader is. Het blijkt haar partner te zijn. Oops! Achteraf krijgt ze via Bryan een volle goodiebag, dat maakt het vast wel weer goed.

Vanavond speelt bassist Richard Jones van The Feeling voor het eerst met de band mee. Het klinkt alsof ze al jaren samen op het podium staan. Ook Keith Scott heeft vanavond een glansrol gekregen en speelt de sterren van de hemel. Hij staat te rocken als een jonge hond.

10 nummers als toegift

Wanneer Adams terug komt voor een toegift worden we getrakteerd op nog eens tien nummers waarvan de laatste zes solo en akoestisch zijn. Adams bewijst dat hij misschien zelfs zonder band en allerlei poespas op zijn best is. Met de nummers “All For Love” en “Remember” sluit hij deze memorabele avond af. Wij zullen deze avond zeker herinneren als een geweldige muzikale avond!

Ben jij ook opgegroeit met de muziek van Bryan Adams? Wat was je favoriete BA nummer?

Lees hier mijn andere concertreviews van allerlei toffe artiesten!

Spread the love

You Might Also Like

 • Kathleen 26 mei 2016 at 07:45

  Ik was zooooo’n Bryan Adams fan!!! Ik herinner me nog levendig mijn eerste festival (in Werchter) waaaaaay back in 1988… Ik was toen 16 en was op de festivalwei helemaal naar voor geraakt… springen, zingen en dansen op zijn aantstekelijke nummers… in de gutsende regen maar dat kon mij niet deren!!! Jaren later vond ik in een winkel in Hulst een CD die was opgenomen tijdens dat live-optreden. Alhoewel ik toen nog geen CD-speler had (!), kocht ik hem toch al en ik moet eerlijk bekennen dat ik de CD nog regelmatig eens bovenhaal (zeker tijdens het kuisen) om eens goed op te kunnen meebrullen 🙂 (tot grote ergernis van de kids uiteraard… maar daar trekken we ons lekker niets van aan!). Groetjes, Kathleen

  • Janske 26 mei 2016 at 09:47

   wat cool! Bryan is ook zo goed live…ik heb hem zelf ook al vele malen mogen bewonderen en altijd weer kippenvel!

 • Theo 31 mei 2016 at 21:57

  Elke keer als Bryan Adams naar Nederland komt gaan mijn dochter en ik er na toe
  En na ieder concert zijn we nog dagen in de wolken.

  • Janske 31 mei 2016 at 22:09

   wat gaaf! Ik heb hem zelf ook al vaak mogen bewonderen en herken dat gevoel…hij is ook zo ontzettend goed live! 🙂

 • Pradeep Chaudhary 19 maart 2019 at 03:46

  Hi, I am Bryan Adams ’s fan. Bryan Adams rocks on concert. I have seen girls fainted for him, i have seen lad going crazy on his song. he is so energetic on his performance even a dead man wakes from the grave and stars singing with him.