About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #13 – Week 25 – Dermatoloog & Vakantie

23 mei 2016

De afgelopen week stond in het teken van onze “zomervakantie”. Samen met vrienden zijn we een heerlijk weekje op vakantie in eigen land geweest. Wat was het heerlijk! Ook bracht ik een bezoekje bij de dermatoloog en kwam ik voor het eerst met een goed gevoel naar buiten.

Afgelopen dinsdag kon ik eindelijk bij de dermatoloog terecht. Het voelde zo gek en naar tegelijk om na 2 jaar weer terug te zijn in het ziekenhuis op de afdeling waar ik destijds iedere 2 weken kwam voor controles. Telkens weer kreeg ik slecht nieuws, de dermatologen wisten zich geen raad met mij en hebben alles uit de kast gehaald om er achter te komen wat er precies aan de hand was met mij. Telkens was ik alleen en regelmatig liep ik met tranen in mijn ogen de behandelkamer uit om vervolgens weer naar de apotheek te gaan voor het zoveelste gevaarlijke hormonenzalfje.

O jee, ben je er weer

Dit keer was ik vastberaden dat ik direct met lichttherapie van start wilde gaan én wilde ik absoluut niet meer mijn hele lijf vol smeren met alle hormonenzalfjes. Ik had mijn hele speech al voorbereid in de wachtkamer en toen ik eindelijk aan de beurt was en opnieuw moest wachten tot de dermatoloog binnenkwam was ik er helemaal klaar voor. Ze kwam na 10 minuten het kamertje binnen en vertelde me direct “o jee, ben je er weer” met een blik van medelijden in haar ogen. Ze had duidelijk mijn dossier zojuist zorgvuldig doorgelezen en vroeg direct in welke zwangerschapsweek ik zat. Deze kwam precies overheen met die van de start van mijn vorige behandeling tijdens mijn eerste zwangerschap. Het was dus zeker geen toeval en ze was het direct met me eens dat we niet weer opnieuw eerst prednison en allerlei gevaarlijke smeersels zouden gaan uitproberen maar direct gingen starten met de lichttherapie.

Wat een enorme opluchting. Ondanks dat ze het beestje geen naam kon geven en hier echt nog even over ging nadenken gaf ze mij direct een gevoel van vertrouwen en positiviteit. Wat was ik blij om te horen dat ze mij volledig begreep hoe vervelend het voor mij moest zijn om dit nog een keer mee te moeten maken. Ze zag direct aan de uitslag op mijn huid dat het serieus was en dat we dit keer snel actie moeten ondernemen. Ik mocht meteen een nieuwe afspraak bij haar inplannen voor over 6 weken om te kijken hoe het dan met mij gaat. Wat een opluchting. Het gaf mij direct veel goede moet om er weer vol voor te gaan. Let’s do this!

Vandaag begin ik opnieuw met lichttherapie. Ik zal er volgende week meer over vertellen hoe dat precies in zijn werk gaat. Het is erg intensief, maar ik doe er alles aan om de jeuk weg te krijgen.

Kom maar, mama

Kom maar, mama

 

Een welverdiende vakantie

De rest van de week stond in het teken van onze welverdiende VAKANTIE! Jippie! Al weken keek ik uit naar deze week. Eindelijk even flink genieten met mijn gezin en het gezin van vrienden van ons. Samen hebben we een geweldige week gehad samen met de kindjes in een super leuk Landal park. We hebben fijn weer gehad (niet te warm, dus perfect tegen de jeuk) en de kinderen hebben zich geweldig vermaakt samen in het zwembad, de binnenspeeltuin en bij de dieren. Wat wil een mens nog meer!?

Zwanger zijn op vakantie is wel weer even wennen. Ik merk dat mijn lichaam steeds sneller aangeeft dat ik te veel doe. Ik heb elke dag wel weer last van harde buiken en merk dat mijn buikspieren het zwaar hebben. Wat wil je ook met dagen die zich stiekem vullen met zwemmen, spelen, koken, wandelen en nog veel meer leuke activiteiten. Dat is niet erg, maar ik moet wel vaker eerder op de rem trappen merk ik. Dat is even wennen. Ook de bedden lagen een stuk minder comfortabel dan thuis (ondanks dat ze absoluut niet slecht lagen). Ze kunnen niet met één druk op de knop omhoog (tegen maagzuur) en liggen wat harder (hallo, rugpijn) en de dekens zijn te warm (hoi, jeuk!). Maar ondanks de slechtere nachten heb ik een super week gehad en ontzettend genoten. Vooral de tweede verjaardag van dochterlief was erg bijzonder.

En de jeuk…die was er zeker. Maar hij was niet ondraaglijk, gelukkig!

Dit was week 25, volgende week weer een nieuwe update! Lees hier al mijn vorige zwangerschapsupdates.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Stefanie 23 mei 2016 at 09:08

  Fijn dat je meteen kunt starten met de lichttherapie! Succes ermee!

  • Janske 23 mei 2016 at 14:23

   dankjewel! 🙂

 • MetMirjam 23 mei 2016 at 12:42

  Wat goed dat alles gelijk in gang gezet is, dat zal zeker een opluchting zijn! Heerlijk hoor, even er tussenuit!

  • Janske 23 mei 2016 at 14:23

   Jaaaa, zo fijn!