About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #12 – Week 24 – 13 vragen over hoe het nu gaat

16 mei 2016

Na een eerdere (op zijn zachtst gezegd) minder toffe update over mijn zwangerschap heb ik vandaag toch weer een wekelijkse update. Hoe gaat het nu verder met mij?

Hoeveel weken heb ik er al op zitten: 24

Grootte baby: 32 cm

Gewicht baby: 560 gram

Hoeveel kilo’s aangekomen: 3,5 kilo

Draag ik al zwangerschapskleding: jazeker, vooral mijn heerlijk zittende H&M leggings en sinds kort ook een aantal zwangerschaps-T-shirts. Mijn spijkerbroeken kunnen nu echt niet meer dicht!

Heb ik al striae: jazeker, een prachtig patroon…maar die zijn nog van tijdens mijn vorige zwangerschap. Tot op heden nog geen “verse” strepen ontdekt.

Hoe gaat het slapen: Op en af. Sommige nachten word ik gek van de jeuk en lig ik vooral wakker van het krabben. Soms slaap ik 6 uur aan één stuk door. Dat is nog wel te doen dus!

Beste moment van de week: Dat vriendlief de baby voelde! Ik heb echt een stuiterbal in mijn buik, wat zo ontzettend fijn is. Eindelijk heeft vriendlief haar ook echt goed kunnen voelen! Dat blijft echt zo bijzonder! En na een hele mooie dag vol avondturen zei ik tegen Lola “bedankt voor de mooie dag” , waarna ik een knuffel kreeg en ze in mijn oor fluisterde “hou van jou”. Toen moest ik even mijn traantjes binnenhouden hoor. Wat lief en ontroerend!

Slechtste moment van de week: Dat waren er helaas meerdere. Bij de dokter horen dat mijn grootste nachtmerrie weer werkelijkheid is geworden en die ontzettend verschrikkelijke jeuk iedere dag. Blergh!

Mis is iets? Ja! Ik heb zo’n zin in filet American! Maar het mag niet! Grrrrrr…

Gevoelens in mijn buik: Ik voel babylief regelmatig. Mevrouwtje is lekker beweeglijk en ik voel haar telkens op verschillende plekken als een Kung-Fu baby schopjes geven. Wat ontzettend fijn!

Slechte eetgewoontes(cravings): Die bak Oreo ijs was toch wel heeeeel erg lekker (en slecht!)

Kijk uit naar: de dag dat die stomme jeuk weg is!

Dit was week 24 alweer, volgende week weer een nieuwe update! Lees hier al mijn vorige zwangerschapsupdates.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 16 mei 2016 at 07:32

  Och wat lief van Lola! Ik zeg meestal ik hou van jou voor het slapen dus toen ik het laatst overdag zei tegen Fay was ze verbaasd en zei ze dat ze niet in bed lag ? 24 weken alweer meis. Dat gaat snel! En super fijn dat Marco de kleine dame ook gevoeld heeft nu..

  • Janske 16 mei 2016 at 13:17

   ja…zoooo lief! wat een schatjes zijn het toch hè! Gisteren kwam Lola met de kaart met Fay er op naar mij toe “Fay”zei ze en gaf haar een kusje 😉 ik vroeg of Fay binnenkort maar eens moest komen spelen “jaaaaa!” zei ze 😉

 • Stefanie 16 mei 2016 at 07:49

  Wat leuk dat je vriend de kleine meid ookal kon voelen, bijzonder moment is dat he? En wat lief van Lola, mijn meisjes zeggen ook vaak Ik hou van jou mama, zo lief elke keer weer 🙂

  • Janske 16 mei 2016 at 13:17

   Dat is zoooo fijn 🙂

 • Eline 16 mei 2016 at 09:39

  Wat vervelend zeg die jeuk 🙁 Lijkt me echt vreselijk als je dat hebt.
  Wel echt superfijn dat je vriend de baby nu ook kan voelen, vond dat altijd zo’n speciaal moment :-)!!

  • Janske 16 mei 2016 at 13:18

   ja! Gisteravond weer een paar keer “wooowww” hoorde ik hem telkens…zo speciaal om het te kunnen “delen”.

 • Vlijtig Liesje 17 mei 2016 at 11:47

  Vervelend die jeuk! Hopelijk gaat dat snel over inderdaad.

  • Janske 17 mei 2016 at 13:48

   ik hoop het ook 🙂 Maar ben bang dat het nog 3/4 maanden gaat duren…