Uncategorized

Mijn tweede Moederdag in 10 foto’s

10 mei 2016

Vorig jaar was mijn allereerste eigen Moederdag en was ik op zijn zachtst uitgedrukt een tikkeltje teleurgesteld. Het kwam er eigenlijk op neer dat ik op een totaal andere manier Moederdag vierde dan vriendlief. Voor hem was Moederdag een dag waarin je dingen doet voor je eigen moeder, niet voor je lief. Na het uitgesproken te hebben was het duidelijk dat ik er toch echt andere verwachtingen van Moederdag had. Ik wist dat het deze Moederdag dan ook helemaal goed zou gaan komen en heb de hele dag ontzettend genoten. De leukste 10 foto’s deel ik hier met jullie. Kijk je mee?!

In de ochtend stond vriendlief als eerste op om Lola uit bed te halen. Vlak daarna hoorde ik ze weer samen op de trap naar boven klimmen met de vraag of ik een ontbijtje op bed wilde of dat ik liever nog even wilde slapen. Ik was al wakker, dus kom maar op met dat ontbijtje. Voor Lola en mama waren er twee lekkere bordjes met verse jus klaargemaakt. Op het grote bed smikkelden we samen van ons ontbijt. Lola vond het volgens mij wel voor herhaling vatbaar zo’n ontbijtje op het grote bed. (maar dan de volgende keer wel zonder tomaatjes, papa, haha) Ook had dochterlief een heel mooi cadeautje voor mama geknutseld op het kinderdagverblijf. Zo lief!

ontbijt op bed

ontbijt op bed

Daarna was het al meteen heerlijk weer en kon ik eindelijk mijn gewonnen hangstoel van Marstyle.nl uitproberen in het warme ochtendzonnetje. Hij zat/lag echt zo relaxt! Precies zoals ik gehoopt had! Papa lag ondertussen op de ligstoel terwijl dochterlief fijn zelf in de tuin aan het spelen was met haar fietsjes en de pop. Niet gedacht dat ik zo ontspannen met haar in de tuin kon relaxen en dat ze het zomaar goed zou vinden dat ik even helemaal zen was. Ik viel gewoon bijna in slaap!

relaxen in mijn nieuwe hangstoel

relaxen in mijn nieuwe hangstoel

Wat later in de ochtend leek het mij een leuk idee om samen naar de Philips Fruittuin (waar we eerder al zelf fruit mochten plukken) te fietsen zodat we daar bij de schaapjes konden kijken en lekker samen konden lunchen. Na een verfrissende fietstocht zijn we eerst om het weiland van de schaapjes gaan lopen voor de nodige beweging. Lola mocht natuurlijk voorop! “Kom maar mama, kom maar papa!” zegt ze dan!

zomersproetje

zomersproetje

Tussen de mooie bloesem zag vriendlief een perfect fotomomentje en terwijl ik lekker met Lola aan het rondkijken en knuffelen was schoot hij deze leuke kiekjes van ons tweetjes. Lola was zo lief met mij aan het knuffelen en kusjes aan het geven dat vriendlief jaloers toe moest kijken, haha.

Mama en dochter

Mama en dochter

wat een lol

wat een lol

echte liefde

echte liefde

Sinds kort heeft Lola de paardenbloemen ontdekt en vind ze het leuk om de pluisjes er af te blazen. Dit levert natuurlijk hele grappige momentjes op. Wanneer de wind bijvoorbeeld de verkeerde kant in staat of wanneer ze de pluisjes te dicht bij haar mondje houd. Gelukkig wil papa haar altijd even helpen.

paardenbloempjes blazen met papa

paardenbloempjes blazen met papa

Ook ontdekte ze allemaal takjes op het pad waar we liepen. Die moesten natuurlijk allemaal worden “opgeruimd”. Dus raapte ze er een hele berg op en speelde ze samen met papa met de takjes. Wat kan ik genieten van die twee! Zo simpel, maar zo fijn om al het plezier er vanaf te zien stralen. Daar kan geen zon tegenop!

"zwaardvechten"met papa

“zwaardvechten”met papa

Na de wandeling was het tijd voor een koud drankje en een lekkere lunch. Papa en Lola namen allebei een pannenkoek met appel en ik nam de uitsmijter. Helaas gaf babylief mij niet de kans om hem helemaal op te eten, dus mocht papa het halverwege van mij overnemen. Lola at netjes met haar vork haar pannenkoek overigens zonder moeite helemaal op. Hmmm, lekker hoor!

lunchen in de appeltuin

lunchen in de appeltuin

Na de lunch fietsten we vlug naar huis voor Lola’s middagdutje en was het toch ook wel heel erg fijn om lekker even binnen af te koelen. Ik schreef een artikel over mijn Moederdagcadeau terwijl vriendlief en dochterlief even aan het relaxen en slapen waren. Na Lola’s dutje besloten we spontaan om even naar de Ikea te gaan. Wat een topidee! Het was er zo ontzettend rustig dat we zo ongeveer de hele Ikea voor onszelf hadden. Alsof het de hele tijd 5 minuten voor sluitingstijd was, zo rustig! we konden ongestoord gekke foto’s maken en overal rondsnuffelen.

Fotomomentje in de Ikea

Fotomomentje in de Ikea

Na ons Ikea bezoek gingen we vlug naar huis waar Lola haar eten at terwijl ik lekkere Burritos maakte voor mijzelf en vriendlief. Lola mocht na haar eten lekker spelen in het zwembadje in de tuin terwijl wij naast haar zaten te genieten van ons diner en van haar. Telkens weer pakte ze haar gietertje en vroeg ze overal eerst heel lief of ze het nat mocht maken. Alle bloemen kregen genoeg water en mevrouwtje vermaakte zich opperbest. Wat een voorbeeldig kind. Wat was ze lief! Een perfecte afsluiter voor een geweldige Moederdag!

Dankjewel vriendlief en Lola, ik heb ontzettend genoten!

Heb jij ook zo’n geweldige Moederdag gehad afgelopen weekend? Heb je ook iets leuks gedaan? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Guusje Juno & Ruben 10 mei 2016 at 07:18

  Wat een heerlijke dag en wat een prachtige foto’s (vooral die waar jij en Lola elkaar aankijken ?) en die in de spiegel van Ikea ? ik ben blij dat jullie zo van elkaar genoten hebben! Dikke knuffel van tante Guusje en kusje van Juno voor Lola ?

  • Janske 10 mei 2016 at 09:37

   Ja! Het was echt een heerlijk dagje! 🙂 Hoe was jouw eerste Moederdag?

 • Nicole 10 mei 2016 at 07:20

  Wij zijn eerst naar m’n schoonouders gegaan en daarna naar mijn ouders. Het was een dagje eigenlijk zoals wel vaker maar heb wel genoten. Ik was erg blij met m’n ‘ontbijtje’ op bed en het zelfgemaakte cadeau!

  Oh ja wat fijn trouwens dat jullie apart van Lola kunnen eten. Als wij dat doen dan eet ze net zo hard mijn bord leeg haha..

  • Janske 10 mei 2016 at 09:39

   Wij doen dat eigenlijk nooit, maar nu hadden we haar beloofd dat ze mocht zwemmen in het badje (al voor haar middagdutje) en zijn we vervolgens naar Ikea gegaan…ze was het niet vergeten en zo kon ze toch nog even lekker spetteren in haar badje 🙂

 • Stefanie 10 mei 2016 at 08:09

  Leuke foto’s!!
  Ik kreeg eerst ’s ochtends een lekker ontbijtje en cadeautjes en daarna zijn we naar de dierentuin geweest!

  • Janske 10 mei 2016 at 09:40

   Oh wat leuk! Wij zijn ook dol op de dierentuin…zeker met zo’n lekker weertje!

 • Lieke 10 mei 2016 at 08:33

  Wat leuk om te lezen dat je een fijne dag hebt gehad. Ik heb ook besloten dat ik het volgend jaar anders wil; nu waren we alleen maar op visite en had ik niet het idee dat het voor mijn Moederdag was. Wat een mooie foto’s ook van jou en Lola!

  • Janske 10 mei 2016 at 09:41

   Volgend jaar in de herkansing dus 😉 Of alvast tijdens Vaderdag laten zien hoe het ook kan 😉

 • Vlijtig Liesje 10 mei 2016 at 08:33

  Wonderlijk hoe je anders over dingen kunt denken! Fijn dat je vriend het dit jaar anders heeft aangepakt en echt naar je heeft geluisterd!

  • Janske 10 mei 2016 at 09:42

   Ja, dat was echt fijn! Hij had gewoon echt geen idee 😉 Gelukkig is het helemaal goed gekomen 🙂

 • Monique 10 mei 2016 at 10:06

  Dat klinkt echt als een heerlijke moederdag! Heeft je vriend goed gedaan 🙂 Fijn ook dat Lola zich zo voorbeeldig gedroeg en je zelfs nog heerlijk kon relaxen!

  • Janske 10 mei 2016 at 10:22

   echt hè…het is zooo fijn dat ze zichzelf zo goed kan vermaken…super handig ook 😛 (al is dat natuurlijk niet altijd zo hoor 😉 )

 • MetMirjam 10 mei 2016 at 12:47

  Wat een heerlijke foto’s! Echt duidelijk een geniet-dagje!

  • Janske 10 mei 2016 at 13:11

   dat was het zeker 🙂

 • Cindy - levenalsmama.nl 10 mei 2016 at 21:23

  Wat een heerlijke foto’s, het ziet er uit als een hele geslaagde dag 🙂

  • Janske 11 mei 2016 at 14:24

   Het was geweldig!

 • Sherry 10 mei 2016 at 21:59

  Ah wat leuk. Het ziet er naar uit dat je veel plezier hebt gehad.
  xxx

  • Janske 11 mei 2016 at 14:24

   Inderdaad ?

 • Nathalie 11 mei 2016 at 21:54

  Dat ziet er erg geslaagd uit!!

  • Janske 12 mei 2016 at 10:04

   het was ook een geslaagde dag!

 • Bodil 11 mei 2016 at 22:37

  Ik heb nog even aan je gedacht zindag, nadat ik je blog van vorig jaar weer op mamaplaats naar voren zag komen 😛
  Fijn dat jullie zo’n heerlijke dag hebben gehad!
  (Zelf ben ik trouwens ook goed verwend! Voor een deel al op vrijdag, want ik ben elke dag een lieve mama *smelt*
  en m’n schoonmoeder vond de verrassing geweldig! dus nogmaals bedankt!)

  • Janske 12 mei 2016 at 10:05

   wat super! Leuk om te horen dat je schoonmoeder zo blij was! Hier ook 8 mama’s een kaartje gestuurd namens hun kindjes…vonden ze erg leuk! Ik zag hem ook weer via de Mamaplaats nieuwsbrief…oopsie!