About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #10 – Week 22 – Mijn zonnetje schijnt weer!

2 mei 2016

Week 22 zit er alweer op. Ongelooflijk dat ik over 4 maanden misschien alweer voor de tweede keer een nieuw kindje in mijn armen zal hebben. Het gaat zo ontzettend snel! Op zich wel fijn natuurlijk, maar dat maakt het allemaal nóg onwerkelijker. De afgelopen week was eindelijk een fijne week. De week waarin ik ein-de-lijk een geslaagde 20 weken echo kreeg en de week waarin we de bevestiging kregen dat we echt weer een dochtertje krijgen.

Eindelijk goed nieuws

Wat een opluchting was het toen ik afgelopen dinsdag eindelijk het goede nieuws kreeg dat onze baby in goede gezondheid is en dat alles er goed uit zag. Natuurlijk vroeg ik opnieuw naar het geslacht en het is toch echt weer een meisje! Ook al had ik mijzelf mentaal geprobeerd voor te bereiden dat het dit keer zomaar toch een jongen kon zijn hoopte ik op het laatste moment toch iets meer op een meisje. Waarom? Misschien omdat ik weet hoe het is om een meisjes-mama te zijn en omdat ik dat erg leuk vind. Misschien ook wel omdat ik het toch stiekem had verwacht. Ik weet het niet precies. Ondanks dat ik het ook een beetje jammer vind omdat ik natuurlijk nieuwsgierig ben hoe het is om een zoon te hebben ben ik ontzettend blij dat Lola een zusje krijgt. Ze wilde het liefst een zusje, dus dat komt goed uit!

It’s a girl!

In de avond na de echo namen we een filmpje op met dochterlief waarin zij mocht vertellen dat ze een zusje kreeg. Wat een lief filmpje is het geworden!

We kregen ontzettend veel leuke en lieve reacties binnen. Zo leuk om deze terug te lezen! Dank jullie wel! We wisten een paar weken geleden dus al dat de kans heel erg groot was dat het een meisje was, maar omdat het niet 100% zeker was wilden we het nog niet officieel bekend maken. Nu kon het wel en dat was wel heel erg fijn.

Meisjesnaam kiezen

Ondertussen gaan vriendlief en ik samen stug door met het bedenken van de juiste naam voor dochter nummer twee…en dat valt niet mee! Jeetje wat vind ik het dit keer nog veel moeilijker dan bij Lola. Toen waren we er bij de 20 weken echo al uit en noemden wij haar vanaf dat moment al bij haar naam. Nu heet baby no.2 iedere dag anders, haha. Lastig hoor! Hopelijk komen we er snel uit! Tips zijn overigens nog steeds welkom hoor!

Hoe voel ik mij?

Hoe gaat het met mij de afgelopen week? Best goed eigenlijk. Ik ben zo blij met het goede nieuws dat mijn kwaaltjes ineens een stuk minder vervelend zijn. Mijn rug voel ik wel weer en ook mijn tand doet nog steeds soms vervelend pijn. Ook heb ik regelmatig buikpijn en (denk ik) last van mijn bekkenbodem. Handig dat ik vorige week die cursus heb bijgewoond, zo kan ik nu de oefeningen in praktijk brengen om de pijn te verlichten. Top! Afgelopen weekend zijn we weer fijn met zijn drietjes een weekendje weg geweest en ondanks de slechte eerste nacht (dochterlief wilde maar niet slapen en eindigde uiteindelijk in ons bed) was ik zelfs fitter dan vriendlief. Ik merk dat ik in deze fase van mijn zwangerschap lichamelijk prima kan functioneren momenteel en daar dus nog maar even extra van moet genieten. Dat zal over een tijdje stukken minder zijn waarschijnlijk.

Aan de slag

Omdat ik al lichtelijke nesteldrang al voel komen en omdat ik nu zeker weet dat we een meisje krijgen wil ik nu toch echt gaan beginnen aan Lola’s grote meisjeskamer. Ik vind het fijn dat ze daar al in kan wennen met slapen voordat de baby er is omdat deze waarschijnlijk vanaf dag één op Lola’s oude babykamer zal gaan slapen. Beiden kamers moeten dus vóór die tijd klaar zijn. Daarna wil ik echt niet meer bezig zijn met kinderkamers, maar lekker genieten van ons gezinnetje. De potten verf staan al klaar om komende week flink te gaan klussen. De week waarin het uiteraard nét heel erg mooi weer gaat worden. Eens even kijken hoe lang ik het allemaal vol ga houden. Ik ben zo benieuwd naar hoe het er straks allemaal uit komt zien! In mijn hoofd word het geweldig, maar er is nog een hoop te doen!

Het was weer een fijne week dus! Ik ben weer helemaal gelukkig en geniet van al het gewiebel in mijn buik. Mevrouwtje is lekker beweeglijk en het is echt zo’n heerlijk gevoel!

Heb jij het geslacht van je kindje ook bekend gemaakt tijdens je zwangerschap of hield je het geheim? 

Tot zo ver week 22, volgende week weer een nieuwe update! Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole
  Twitter:
  2 mei 2016 at 07:57

  Wat een fijne update! Ben heel benieuwd naar het nieuwe kamertje van Lola, haar babykamer is al zo leuk… Met een mama zoals jij komt dat vast helemaal goed. Creatieveling!

  • Janske
   Twitter:
   2 mei 2016 at 09:31

   wat een complimentjes! Dankjewel Nicole! xxx

 • Charlotte
  Twitter:
  2 mei 2016 at 09:02

  Ah dat filmpje is echt zo lief! Wij hebben het toen ook gewoon verteld, kan zoiets toch niet stil houden uit enthousiasme haha

  • Janske
   Twitter:
   2 mei 2016 at 09:32

   Of je verspreekt je misschien wel 😉 Dat lijkt me ook zo moeilijk.

 • Joyce
  Twitter:
  2 mei 2016 at 09:57

  Fijn dat je je beter voelt inmiddels. Goed nieuws kan daar zeker aan bijdragen! En lekker juist dat mooie weer tijdens het verbouwen van de kamers. Dan kunnen alle ramen open en lucht het lekker door. Frisse wind door het huis!

  • Janske
   Twitter:
   2 mei 2016 at 10:08

   Daar heb je helemaal gelijk in 🙂

 • Monique
  Twitter:
  2 mei 2016 at 16:28

  Wat een heerlijk positieve update! Fijn dat alles goed is met het MEISJE in je buik 🙂 En oh, wat heb ik ook al zin om aan die kamers te beginnen! Ik zei het toevallig vanmorgen nog tegen Michiel. Geniet lekker van je energie en het zonnetje!

  • Janske
   Twitter:
   2 mei 2016 at 16:38

   jaaaa leuk hè! Lekker klussen en als het dan klaar is er extra veel van genieten 🙂

 • Cindy - levenalsmama.nl 3 mei 2016 at 09:48

  Fijn dat het weer wat beter gaat en de klachten minder lijken te worden. Kun je er extra van gaan genieten nu:)

 • Shannon 3 mei 2016 at 13:38

  Oei, dat komt me wel heel bekend voor, dat blijven wisselen van naam tijdens de zwangerschap. Eigenlijk wisten we al heel vroeg wat het zou worden, maar zoals altijd toch tot het einde door blijven twijfelen hahah terwijl we al reuze happy waren met wat we hadden. Blij dat het iig goed met je gaat 😉