About Me Mommy Stuff Personal Uncategorized

De 12 grappigste en liefste uitspraken van mijn dreumes

28 april 2016

Dochterlief Lola zit in haar “ik klets de hele dag door” fase en zegt zo ongeveer ALLES wat ze denkt. Ik kan je verklappen, dit is soms echt hi-a-risch! Voorheen hoopte ik altijd op zo’n handig wolkje boven haar hoofd waarin ik kon zien wat mevrouwtje allemaal dacht. Tegenwoordig verteld ze het gewoon. De meeste uitspraken zijn echt zo grappig dat ik ze hier graag met jullie wild delen.

 • Toen ik laatst met haar samen haar AH moestuintjes had gepot stonden we er samen naar te kijken. Op ooghoogte van haar stonden de mooie verse potjes en ik vertelde haar meteen de gouden regel “Lola, je mag kijken met de oogjes, niet met de handjes”. Ze keek me aarzelend aan met een moeilijke blik waarop ze zegt “Lukt niet”. Ondertussen knijpt ze stevig in haar handjes en kijkt ze me nee-knikkend aan. Ik moet lachen en vraag haar “vinden je handjes het moeilijk Lola?”. Waarop ze zegt, “moeilijk, lukt niet”. Hoe eerlijk, haha! Zo schattig! (het lukte haar inderdaad niet helemaal om er af te blijven, maar na een paar keer zachtjes aanraken lukte het uiteindelijk wel).
 • Wanneer vriendlief en ik samen even kijken bij Lola omdat ze niet kan slapen…geef ik haar een knuffel en zegt vriendlief “ik hou van jou” waarop Lola zegt “ik hou van jou”…*smelt* Daarna krijg ik een hele dikke knuffel van haar…zoooo lief! Wat een mooie allereerste “ik hou van jou”…
 • de zomer in onze bol

  de zomer in onze bol

  Wat trouwens ook erg lief was…een paar weken later was opa een dag aan het oppassen op Lola. Zomaar ineens kreeg hij een hele dikke knuffel en zei ze tegen hem “ik hou van jou!” Hoe schattig is dat! Daar heeft opa vast stiekem een klein traantje door weggepinkt!

 • “Lola buiten, lekker zonnetje” zegt ze tegenwoordig als de zon schijnt en ze natuurlijk meteen buiten wilt gaan spelen.
 • Als het koud is zegt ze; “brrrr, koud, “kom mama, Lola binnen!
 • Lola drinkt al sinds haar geboorte ontzettend gulzig. Zo veel en snel dat ze zich vaak verslikt. Daarom zeg ik altijd “rustig drinken, kleine slokjes Lola”. Waarop ze nu soms al voordat ze een slok neemt, zegt “Rustig Lola, Lijne latjes”. Om vervolgens alsnog met kleine slokjes haar hele glas in één keer leeg te drinken.
 • Wanneer mevrouwtje iets vind wat in de vuilnisbak hoort, trekt ze een vies gezegd en zegt ze; “Deze vies, in billen bak”. Daarna loopt ze naar de vuilnisbak en stopt het er met een trotse blik in.
 • Soms als Lola een bui heeft dat ze om helemaal niets aan het mopperen is zegt vriendlief wel eens tegen haar “Niet zo miepen, Lola”. Nu zegt ze dus zelf wel eens “niet miepen!” terwijl ze nee-schud met haar hoofdje, zomaar uit het niets, haha.
 • Als er per ongeluk iets mis gaat of ze stoot bijvoorbeeld per ongeluk tegen mij aan zegt ze heel lief “sorry mama”. Ook als ze mij amper heeft aangeraakt. Soms krijg ik dan zelfs een kusje op die plek. Moppie.
 • Wanneer we gaan eten zeggen we altijd “smakelijk eten”, waarop ze nu soms spontaan “mate ete” zegt.
 • Woorden die beginnen met de K of W begint Lola vaak met een T, zo hoor ik hier dagelijks “Tonijntje”, “Tater” & “Toffie” (Konijntje, Water en Koffie). Nog even oefenen met de K en de W dus, ook al klinkt dit ook wel erg schattig! Ook Olifant is een “Ofitant”.
 • Toen Lola laatst op mijn buik een kusje wilde geven aan de baby zag ze ineens een moedervlek zitten. Ze begint te lachen en kijkt er vol interesse naar waarop ze zegt “Mama rozijntje buik, mama poetsen”. Ik moet dus mijn rozijntje van mijn buik af poetsen volgens Lola, haha. Hoe leg je dat nou weer uit, haha.

Zo gaat het hier dus de hele dag door. Lola is nu bijna 2 jaar oud en klets de hele dag de oren van mijn kop af. Ik kan daar zo van genieten! Het is ook zo gezellig zo’n kletsende dreumes in huis. En daarnaast ook nog eens heel erg handig, want ze begrijpt al zo ontzettend veel! Ze maakt tegenwoordig al echt grapjes en vind het leuk als ze anderen aan het lachen krijgt. Dat is zo leuk om te zien en beloofd nog wat voor de toekomst.

Heb jij ook zo’n kletskousje in huis? Wat waren of zijn bij jou grappige uitspraken die voorbij komen/kwamen? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Lieke 28 april 2016 at 09:23

  Wat lief zeg!! Zou er echt blij van worden als Mason ook zo gaat kletsen en van die grappige dingen gaat zeggen. Lijkt me erg gezellig!

  • Janske 28 april 2016 at 09:55

   Dat zal hij vast en zeker ook gaan doen 🙂 Een mooi vooruitzicht 🙂

 • Kim 28 april 2016 at 10:06

  Ah wat een schatje is het zeg!

  • Janske 28 april 2016 at 10:22

   hihi, dankjewel 🙂

 • Nicole 28 april 2016 at 12:50

  Hihi ik ben ze ook al aan het verzamelen om te plaatsen.
  Zo leuk dat beginnend geklets!

  • Janske 28 april 2016 at 12:56

   Leuk hè! Ik kon het op een gegeven moment niet meer bijhouden..we liggen iedere dag wel een keer in een deuk om onze kletskous…zo leuk! Ik ben benieuwd naar Fay’s uitspraken 🙂

 • Eline 28 april 2016 at 14:13

  Aww wat ontzettend schattig om te lezen :-)!

  • Janske 28 april 2016 at 14:14

   Schattig hè!? 🙂

 • Charlotte 28 april 2016 at 21:27

  Haha heerlijke uitspraken! Hier is de prullenbak meestal de “ballenbak” 🙂

  • Janske 28 april 2016 at 22:35

   Haha die is ook leuk!

 • Vlijtig Liesje 29 april 2016 at 14:14

  Mijn kinderen zijn inmiddels pubers, en dan worden hun uitspraken helaas toch een stuk minder schattig : (

  • Janske 29 april 2016 at 14:25

   oh ja, dat kan ik mij voorstellen 😉