About Me My Adventures Shopping Uncategorized

Koopjes jagen op Koningsdag

27 april 2016
klaar voor vertrek

klaar voor vertrek

Hieperdepiep hoera! Vandaag vieren we de verjaardag van de koning! Ondanks het koude herfstweer zijn wij er vanmorgen toch eventjes op uit getrokken om te snuffelen op één van de leuke vrijmarkten in Eindhoven. Uiteraard hebben we een aantal leuke dingen weten te scoren voor dochterlief!

Met een dikke winterjas en laarsjes aan gingen we er met ons gezinnetje op uit om te kijken wat de andere kindjes te koop hadden op de vrijmarkt. Het was best een triest gezicht, overal zeiltjes met kinderen en papa’s en mama’s in hun verregende “kraampjes”. Gelukkig was het bijna de hele tijd droog toen wij een kijkje kwamen nemen.

boekje alvast lezen

boekje alvast lezen

Mini Loco

Al snel zagen we bij een kraampje een hele collectie Mini Loco liggen. Deze had ik laatst al in mijn handen in de V&D tijdens de opheffingsuitverkoop, maar zelfs met korting waren ze toen nog zo’n 10 euro per boekje. Nu kocht ik een complete Mini Loco set plus nog 10 extra boekjes voor slechts €5,- Hoe cool is dat! De mensen van het kraampje blij en ik ook blij, want dit wilde ik graag een keer kopen voor Lola. Ik heb vroeger zelf ook veel met de oudere versie van Mini Loco gespeeld en had er altijd veel plezier van.

Ook kwam ik het leuke Bobo Choses badstof broekje tegen (wat Lola ook al heeft) en kocht deze na wat afdingen voor slechts €4,-. Ik ben dol op dat broekje, hij is zo lekker zacht en dun. Ideaal voor de zomer!

snuffel de snuffel

snuffel de snuffel

De buit is binnen!

Op het eind van de markt kwamen we bij een kraampje vol met mooi kinderspeelgoed. Alles zag er nog heel erg netjes uit. Mijn oog viel direct op een schattig theeserviesje met dienblad er bij. Ook zag ik een winkelmandje vol met speelgoedboodschappen. Leuk voor Lola om mee te spelen. Dit alles samen kostte ons €2,50. Vriendlief gaf er €3,- voor omdat hij het zo leuk vond! Toen zag ik een mooi stokpaardje, die moest ik hebben. Lola speelt nu namelijk met een lange schoenlepel als stokpaardje, maar deze is natuurlijk veeeeeel leuker. Ik betaalde er €2,50 voor.

Lekker in de plassen stappen

Lekker in de plassen stappen

Vriendlief vond nog een blokkenpuzzel, een Dick Bruna boekje en een vrolijk boekje met cd met daarin allerlei leuke oude kinderliedjes voor €2,25 totaal.

Zo, en nu vlug naar huis, voordat we alle kraampjes leeg kopen. Een van de papa’s bij een kraampje vroeg zelfs of we niet alles in één keer wilden overnemen, haha. Kortom, de buit was binnen!

Helemaal blijmmet haar nieuwe boekje

Helemaal blijmmet haar nieuwe boekje

Springen in de plassen

Ik vond het echt heel erg leuk om weer even koopjes te jagen. Het is ook zo schattig om te zien hoe kinderen hun eigen speelgoed verkopen aan andere kindjes zodat ze daarna van die verdiende centjes weer iets nieuws kunnen kopen. Het lijkt mij ook erg leuk om dit later met de meiden te doen (jeeeeej, ik mag het eindelijk “met de meiden” zeggen, hihi). Zo kunnen ze zelf afscheid nemen van hun speelgoed en andere kindjes er opnieuw blij mee maken.

Kijk mama!

Kijk mama!

Lola vond het vooral leuk om door de plassen te lopen in haar Jip & Janneke laarsjes en saen met papa boekjes uit te zoeken. Lekker ding!

Bij thuiskomst wilde mevrouwtje meteen met haar nieuwe speelgoed spelen (geef haar eens ongelijk!). Alles viel direct meteen goed in de smaak. De Mini Loco bewaren we wel nog eventjes, want daar is ze nu nog echt te klein voor, maar de rest is erg leuk!

Ga jij vandaag ook naar een Vrijmarkt tijdens Koningsdag of heb je andere plannen? Ben je ook zo dol op koopjes jagen? 

De aanwinsten van vandaag:

De aanwinsten

De aanwinsten

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 27 april 2016 at 14:14

  Wat leuk, vooral de mini loco.. Die wil ik ook nog scoren!
  Ik had helaas geen auto ter beschikking dus kon niet weg..

  • Janske 27 april 2016 at 16:16

   dat is balen!is er niets op loop of fiets afstand?

 • Femke 27 april 2016 at 14:16

  Leuke spullen! Vooral die loco! Koopje zeg

  • Janske 27 april 2016 at 16:17

   Tof hè!

 • Marguerita 27 april 2016 at 14:25

  Leuke dingen, je hebt voor kindjes van 2/3 jaar ook Bambino loco trouwens, tip 🙂

  • Janske 27 april 2016 at 16:18

   Inderdaad! Deze kan ze vanaf 3 jaar wel denk ik ?

 • Monique 27 april 2016 at 16:09

  Wow, goede aanwinsten zeg! Vooral die Mini Loco was echt een goede deal, zoveel boekjes! Wij kochten welgeteld één boekje van Dick Bruna. Denk dat jullie net geweest waren, want er lag verder weinig leuks 😉

  • Janske 27 april 2016 at 16:19

   Ohhh nee valt mee hoor ? er lag nog genoeg leuks ?

 • Maaike 27 april 2016 at 16:47

  Ik heb alleen LPs gekocht! Zeker voor kindjes kun je veel leuke dingen vinden op de markt. Hier was het vooral speelgoed.

  • Janske 27 april 2016 at 16:57

   Cool! Hier ook vooral speelgoed. ..weinig los

 • Nathalie 27 april 2016 at 17:24

  Leuke koopjes! Mini loco is zo leerzaam en leuk 🙂

  • Janske 27 april 2016 at 19:00

   Ja, super leuk!

 • Linda 27 april 2016 at 19:01

  Dat is wel erg fijn, vooral die mini loco en dat stokpaardje. Hier waren er niet veel zeiltjes en dan echt met troepjes. Toch nog een paar dinosaurussen gescoord voor zoonlief en drie barbies voor dochter die gelijk een spa treatment hebben gekregen 😉

  • Janske 27 april 2016 at 19:02

   haha, cool! Dus toch nog goed gescoord!

 • Willeke 28 april 2016 at 08:10

  Wow goed gescoord! Tof!! Hier ook wel vind ik, een grote tas (zo’n big shopper ding) vol met kinderboeken voor maar 3euro. Zo leuk!

  • Janske 28 april 2016 at 09:55

   wauw, wat gaaf!