DIY Pictures Review Uncategorized

DIY #6 – Maak een originele fotokaart als verjaardagsuitnodiging

26 april 2016
Lola 2 jaar cakesmash fotoshoot - uitnodiging verjaardag

Lola 2 jaar cakesmash fotoshoot – uitnodiging verjaardag

“Voor je het weet zijn ze groot!” Het is zo cliché, maar ook zo ontzettend waar. Dochterlief mag over een aantal weekjes alweer twee kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart. Mijn dreumes word een echte peuter! Een nieuw hoofdstuk in het leven van dochterlief, maar ook voor papa en mama. Een nieuw bijzonder jaar waarin Lola straks niet meer onze enige trots is, maar ook nog eens een trotse grote zus wordt!

Om Lola’s verjaardag te vieren geven we ook dit jaar weer een gezellig verjaardagsfeestje voor haar waarbij we natuurlijk al haar vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Daarvoor hebben we net als vorig jaar ook dit keer een originele verjaardagskaart gemaakt met leuke foto’s van Lola tijdens een toffe cakesmash. Ook dit keer waren de foto’s weer ontzettend leuk en erg kleurrijk. Ik had tijdens de shoot bijna alles hetzelfde gehouden qua aankleding zodat je bijna dezelfde foto kreeg als vorig jaar. Zo zie je goed het verschil tussen Lola toen ze 11 was en nu ze 23 maanden oud is. Wat een verschil!

Zoek de verschillen:

Leuk om die twee naast elkaar te zien hè!? Vriendlief en ik hebben al besloten dat Lola tot haar 18e maar ieder jaar zo’n leuke cakesmash foto moet maken voor haar verjaardagsuitnodigingen, haha. Hoe grappig zou dat zijn!? Ik ben benieuwd hoe lang ze het zelf leuk vind. Tot die tijd gaan we er vrolijk mee door. Nu vond ze het beide keren ontzettend leuk, en wij ook, dus waarom niet?! De reacties zijn ook steeds erg leuk, dus het is ook een leuk cadeautje om iemand te kunnen geven. Lekker origineel en natuurlijk ook erg leuk om te bewaren (vooral voor de trotse opa’s en oma’s en verliefde vriendjes, haha).

Lola 1 jaar cakesmash fotoshoot - uitnodiging verjaardag

Lola 1 jaar cakesmash fotoshoot – uitnodiging verjaardag

Zelf makkelijk fotokaarten maken

Dit jaar bestelden we onze uitnodigingskaarten via de webshop Kaartjeposten.nl. Een webshop waar je gemakkelijk zelf je eigen fotokaarten kunt maken voor uitnodigingen, verjaardagskaarten en bijvoorbeeld geboortekaartjes. Binnen een paar minuten kun je zelf een mooie collage ontwerpen en er één of meerdere foto’s en teksten bij plaatsen. Je kunt kiezen uit ontzettend veel bijzondere lettertypes en je kaart helemaal naar persoonlijke wensen aanpassen. Wat ook wel erg fijn is, is dat je zelf het aantal kaarten kunt kiezen. Je hoeft er dus niet perse 10 kaarten of een meervoud daarvan af te nemen. Hierdoor betaal je geen onnodige kosten voor kaarten die je eigenlijk toch over hebt. De kaarten worden goedkoper wanneer je er meerdere tegelijk als “set” koopt. Je kunt ze ook direct laten versturen naar het gewenste adres zodat je verder niets meer hoeft te doen of ze op een latere datum laten bezorgen en ze nu alvast maken. Handig!

Lola 2 jaar cakesmash fotoshoot - uitnodiging verjaardag

Lola 2 jaar cakesmash fotoshoot – uitnodiging verjaardag

Het eindresultaat

Toen wij onze kaarten hadden besteld konden we natuurlijk niet wachten tot we ze “in het echt” konden bewonderen. Een dag later lagen ze al op de deurmat en binnen 2 seconden bekeken we onze kaarten. Het resultaat? Wat zijn ze leuk geworden! Ook Lola vond ze reuze mooi en ging er meteen met eentje vandoor. Natuurlijk heb je ze zelf ontworpen en weet je hoe ze er hoogstwaarschijnlijk uit gaan zien, maar het is altijdtoch nog even spannend of de kwaliteit van de foto’s en kaarten hetzelfde is als op je beeldscherm. Wij hadden zelf de foto’s gemaakt en in het originele grote formaat gebruikt voor de kaarten. Dat werkt natuurlijk het beste om een mooi eindresultaat te krijgen.

De volgende dag heb ik samen met Lola alle uitnodigingen één voor één in de brievenbus gestopt en inmiddels hebben we al een paar hele leuke reacties ontvangen van vrienden die hem ontvangen hebben. Ze vinden het zo leuk en origineel om ze zo via de post te mogen ontvangen. Dat is ook één van de redenen dat we dit zo leuk vinden.

Want zeg nou zelf, echte post is toch zoveel leuker!

Heb jij ook wel eens zelf fotokaarten als uitnodigingen gemaakt voor de verjaardag van je kind(eren)?

Bekijk hier ook nog een aantal van mijn andere leuke DIY’s!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 26 april 2016 at 07:20

  Ja wij vinden hem erg leuk! Zoals je weet maak ik het ook zelf.. Zo leuk om te doen!

  • Janske 26 april 2016 at 09:08

   Ja! Die van Fay was ook super leuk!

  • Janske 26 april 2016 at 09:09

   Dankjewel 🙂

 • Wilmaaa 26 april 2016 at 07:27

  Echt ontzettend leuk, een goed idee voor Yarah´s 2e verjaardag, maar dat duurt nog even haha!

  • Janske 26 april 2016 at 09:09

   Doen! Het is ook zo leuk als herinnering! 🙂

  • Janske 26 april 2016 at 09:10

   Grappig hè! Zo’n groot verschil 🙂 Dankjewel!

 • Bianca 26 april 2016 at 09:37

  Wat super tof om je kaartje elk jaar weer te herhalen.
  Onwijs gaaf gedaan!

  • Janske 26 april 2016 at 09:59

   Gaaf hè, nu nog vol blijven houden 😉

 • Vlijtig Liesje 26 april 2016 at 13:34

  Dit heb ik nog nooit gedaan, maar ik vind het wel erg leuk. Verder dan een geprint A4-tje ben ik nooit gekomen.

  • Janske 26 april 2016 at 13:38

   Mijn buren maken ook altijd van die leuke a4 foto’s van hun kids als ze jarig zijn en versieren de hele woonkamer er mee…ook erg leuk!