About Me Baby Adventures Mommy Stuff Personal Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 23 maanden

19 april 2016
Lola 23 maanden

Lola 23 maanden

Lieve Lola,

Over precies een maand vieren we alweer jouw tweede verjaardag! Dan ben jij een echte peuter en geen dreumesje meer. Wat word je al een grote en slimme meid. Ook deze maand ben je weer ontzettend gegroeid. Er komen soms hele zinnen uit je mondje zoals “Lola buiten lekker zonnetje”. “Lola kijken papa eten”. Je vertelt de meest grappige opmerkingen en herhaald veel van de woordjes die wij vertellen. Ze zei papa laatst tegen je “Als je dit woord kunt zeggen krijg je 10 euro van mij; guacamole”, waarop je zonder aarzeling “guacamole” antwoordde. Je eerste 10 euro heb je dus al verdiend, haha.

De afgelopen maand hebben we samen weer veel leuke uitstapjes gemaakt. Zo gingen we een weekendje weg en zag je voor de eerste keer in je leven het strand en de zee. Die grote zandbak vond je geweldig om lekker in te spelen. Binnenkort gaan we nog een keertje terug omdat jij het daar zo leuk vond! Ook gingen we samen spelen in een speelschuur en aapjes kijken in Mondo Verde.

Lola 23 maanden

Lola 23 maanden

Inmiddels ben je echt een eigen willetje aan het ontwikkelen en regel je het zelf allemaal wel even. “Kom maar zitten mama”, zeg je dan tegen mij, terwijl je met je handje op de bank naast je klopt. Het liefst doen we alles op Lola’s manier. Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Meestal begrijp je dat wel, al vind je dat soms best een beetje moeilijk. Je bent tenslotte bijna twee, en ben je twee, dan zeg je nee. Toch?

Het feit dat je grote zus gaat worden binnenkort lijk je ook steeds meer te beseffen. Je bent de hele dag met je poppen in de weer. Als je pop huilt geef je haar een lief knuffeltje en zacht een troostend kusje. Ook op het kinderdagverblijf ben je ontzettend lief en zorgzaam voor de kleine baby’s. Je helpt ze bij de sokjes die uit zijn (je kruipt een half uur achter ze aan al proberend een sokje aan het voetje te krijgen) en geeft ze knuffels om mee te spelen. Ook als mama even wil liggen omdat haar rug pijn doet dan kom je naar mij toe en vraag je lief “mama moe?” met een bezorgde blik op je snoet. Wat ben je toch een schatje!

Lola 23 maanden

Lola 23 maanden

Je wordt vast een hele lieve grote zus! Nog een paar maandjes wachten Lola, eerst geniet mama nog even extra veel van jou. Straks zal je mama’s aandacht moeten delen samen met je broertje of zusje. Dat zal best even wennen voor je zijn, maar natuurlijk ook wel heel erg leuk! Dan krijg jij ook een grote meisjes kamer, hoe leuk is dat!

Over een maandje vieren we feest Lola, dan word jij 2 jaar en gaan we samen taartjes eten! Ik kan niet wachten!

Dank je wel voor deze mooie 23ste maand lieve Lola,

mama houd heel veel van jou!

xxx

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Lola’s 23 maanden fotoshoot van vanmorgen:

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 19 april 2016 at 07:51

  Ahh vooral die eerste foto! Echt geweldig… Ben overigens alsnog vergeten om ook maandelijks foto’s te maken zoals jullie… Dan maar bij een tweede mocht die ooit komen 😉

  • Janske 19 april 2016 at 09:37

   Die komt er vast en zeker wel 🙂

 • Wilmaaa 19 april 2016 at 09:03

  Zoo lief die foto´s! Die staartje ook.. gisteren had ik er ook twee bij Yarah gemaakt voor het eerst <3 Ik denk dat ze een hele lieve zus word 🙂

 • Vlijtig Liesje 19 april 2016 at 11:40

  Wat een lieve brief! Die zal ze later vast ook nog graag eens nalezen.

  • Janske 19 april 2016 at 12:38

   dat hoop ik 🙂 Ik wil ze ooit allemaal bundelen voor haar 🙂

 • Kim 25 februari 2017 at 14:37

  Wat enig dit allemaal zeg en wat leuk dat er meer moeders zijn die dit doen, mijn vriendinnen zeggen vaak waar haal je de tijd vandaan! Ik maak tijd, hoe dan ook ergens.
  Wat heb jij een leuke naam! Onze dochter heet Jansje, dat lijkt er een beetje op en Lola vind ik ook een heerlijke naam, wie weet wat voor onze 2e als dat ooit gegund is en meisje zou worden. Jansje en Lola, heerlijk!

  • Janske 25 februari 2017 at 22:43

   Wat leuk zeg en jansje ? ik maak er inderdaad tijd voor een vind het leuk voor later ?