Concert Music My Adventures Review

Concert Review – James Morrison – 11/04 Heineken Music Hall

12 april 2016

Zaterdag bezocht ik voor het eerste sinds jaren weer eens een concert van James Morrison. Je weet wel, die van “You Give Me Something” en “Undiscovered”. Die blanke jongen met zijn schorre soulstem. Zaterdag speelde hij de sterren van de hemel in de Heineken Music Hall en speciaal voor Podiuminfo mocht ik er bij zijn om verslag te doen.

Kelvin Jones

Kelvin Jones is de vaste support act van James Morrison deze tour. Met zijn mooie soulstem sluit hij perfect aan op het publiek van Morrison. Vooral de covers van The Weekend en Aloe Blacc doen het erg goed en worden gewaardeerd in de zaal. Jones is goed bij stem en geniet zichtbaar van zijn grootste publiek ooit.

James Morrison door: Irwan Notosoetarso

James Morrison door: Irwan Notosoetarso

James Morrison

Daar is hij dan eindelijk, terug van weggeweest. Na 2012 verdween James Morrisson even uit de schijnwerpers om in 2015 terug te keren met zijn meest recente album Higher Than Here. Wanneer Morrison het podium betreed ontvangt hij zelfs voordat hij zijn eerste noot gezongen heeft een oorverdovend applaus. Zijn publiek is duidelijk blij om hem eindelijk weer live te zien.

Met de nummers “Under the Influence” en “Nothing Ever Hurt Like You” zit de stemming er meteen goed in. Morrison en zijn band spelen samen een afwisselende set van alle grote hits en een aantal nummers van Morrisson’s meest recente album.

James Morrison door: Irwan Notosoetarso

James Morrison door: Irwan Notosoetarso

Fucking Amazing!

Morrison heeft het zichtbaar naar zijn zin in onze hoofdstad en is blij om weer terug te zijn. Hij maakt grapjes en verteld meerdere malen hoe “fucking amazing” het vanavond is. Zo verteld hij dat hij het nummer “Wonderful World ” schreef over een dove man die in dezelfde bus stapte en iedereen wilde knuffelen. Ondanks dat de man het nummer zelf nooit zou kunnen horen schreef hij het toch. En over hoe hij het nummer “Slave to the Music” schreef toen hij stoned was en dacht dat hij met Michael Jackson zat te praten.

Aan de reacties van het publiek zijn het vooral de oude hits als “You Give Me Something” en “Undiscovered” die het hardst worden meegezongen tijdens de toegift. Welcome back James!

Lees hier mijn andere concertreviews.

Foto’s zijn gemaakt door:  Irwan Notosoetarso

Spread the love

You Might Also Like