About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #7 – Week 19 – Over kwaaltjes en tijd nemen voor jezelf

11 april 2016

Week 19, alweer bijna op de helft. Wat gaat het snel! Mini is nu zo’n 22 cm groot en groeit als kool. Volgende week staat de spannende 20-weken echo gepland en ik kijk er erg naar uit.

Record aantal kwaaltjes

De afgelopen week was een redelijk rustige week. Qua kwaaltjes was het een vreemde week. Buiten de standaard rugpijn had ik af en toe jeuk op verschillende plekken. Dat werd ik toch wel een beetje bang van. Het zal toch niet weer zo ver komen. Ook was ik vooral ’s nachts vaak misselijk en had ik veel buikpijn. De maagzuur die daarbij voorbij kwam hielp ook niet bepaald mee. Ook had ik veel last van harde buiken.  Ook mijn borsten zijn nog steeds pijnlijk. Er was niets waar ik helemaal gek van werd maar het was wel een recordweek aan verschillend aantal klachten.  Ach, inmiddels ben ik het wel gewend en kan ik nog steeds erg genieten van mijn zwangerschap.  Zo geeft zo’n eerste verschrikkelijke zwangerschap toch nog zijn voordeel.

Momentje voor mijzelf

Wat ik nu trouwens wel erg merk is dat ik soms meer behoefte heb op een timeout, gewoon even helemaal niets doen. Tijdens mijn eerste zwangerschap maakte ik gebruik van de vrijheid die ik had en deed ik op zo’n moment ook even helemaal niets. Nu is dat natuurlijk wel even anders.  Ik kan niet zomaar alles en iedereen laten vallen zodat ik een timeout kan nemen. Ik moet namelijk voor mijn vrolijke dreumes zorgen die ook graag haar aandacht wilt krijgen die ze verdiend.

Mijn uitzicht van tegenwoordig ;-)

Mijn uitzicht van tegenwoordig 😉

Zorgzame dreumes

Het fijne is dat ze het al goed door heeft dat mama soms wat sneller moe is. Dan kijkt ze mij observerend aan en zegt heel wijs “mama moe”. Alsof ze het aanvoelt geeft ze mij dan net iets meer rust en ruimte, dat is zo fijn en lief. Ze wil mij ook vaak helpen. Dan komt ze aangewandeld met de handdoek om mijn handen af te drogen wanneer ik ze heb gewassen, echt een moedertje. De baby krijgt iedere dag wel even aandacht van Lola. Een kusje, en liedje of een knuffel. Lola is er steeds meer mee bezig dat ze en broertje of zusje krijgt. Ik ben zo benieuwd hoe ze het straks vind al het eindelijk zo ver is. Nog eventjes geduld.

Tot zo ver week 19, volgende week weer een nieuwe update! Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

Kreeg jij ook ineens allerlei kwaaltjes tegelijk? En hoe creërde jij een momentje voor jezelf toen je al een kind gaat rondlopen?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 11 april 2016 at 08:02

  Ik heb gisteren een moeder gefotografeerd die hoog zwanger was en een peuter van net twee bij had. Veel respect voor haar, ze sjouwde dat kind zelfs nog rond. Kan me er niets bij voorstellen om weer zwanger te zijn met een peuter erbij. Maar wel dat het heel zwaar kan zijn!

  • Janske 11 april 2016 at 15:50

   zeker wanneer je hoogzwanger bent…dat vind ik ook wel spannend…als straks baby nummer twee er is…hoe het zal gaan met Lola er bij…Je moet toch je aandacht verdelen…het zal vast wel meevallen, maar ik ben wel benieuwd hoe dat zal zijn!

 • Tineke 11 april 2016 at 09:13

  Wat schattig dat ze daar al zoveel rekening mee houdt!
  Liefs

  • Janske 11 april 2016 at 15:51

   Lief hè, stiekem begrijpt ze meer dan wij denken geloof ik. Lola is sowieso wel erg zorgzaam en observeert vaak naar anderen…zo lief!

 • Lieke 11 april 2016 at 10:08

  Ik had het hier van het weekend nog over. Wanneer je zwanger bent van de eerste, kan je gewoon je rust pakken wanneer dat nodig is. Hoeveel moeilijker lijkt me zanger zijn als er als één of meerdere rondlopen. Inderdaad belangrijk om zulke momenten wel te plannen!

  • Janske 11 april 2016 at 15:53

   vriendlief en ik willen onze tijd nu ook bewuster indelen met Lola. Gewoon afwisselen en ook ieder een momentje voor jezelf krijgen zodat je even me-time hebt.

 • Cindy 11 april 2016 at 11:58

  Ik vind het heel lastig om momentjes voor mezelf te pakken tijdens deze tweede zwangerschap. Inderdaad een heel verschil met een eerste zwangerschap, waarin je nog alle rust kunt nemen! Mijn dochter is 1,5 en kan nog niet lopen, heeft dus nog veel hulp en uiteraard mijn aandacht nodig. Ik probeer zoveel mogelijk mijn rust te pakken als manlief thuis is, en één dagje in de week gaat mijn dochter naar de opvang zodat ik even kan bijkomen.

  • Janske 11 april 2016 at 15:55

   Dan is het extra pittig. Hopelijk loopt ze binnenkort zelf zodat je wanneer de baby er is ze zelf makkelijk uit de voeten kan. Die dag kinderopvang is wel even lekker hoor! Dat mis ik soms wel. Hier gaat Lola 2 dagen, maar dan werk ik ook, dus als ik thuis ben is Lola er ook altijd. Dan ben je nooit echt “vrij”.

 • Nathalie 12 april 2016 at 20:37

  Je groeit goed dus!
  Wat is Lola dan toch lief en voelt ze het prima aan!

  Hopelijk blijven de kwaaltjes wat op de achtergrond, maakt het een stuk makkelijker.

  Veel plezier en succes met de echo!

  • Janske 12 april 2016 at 20:38

   Ik hoop het ook 🙂

 • Femke 14 april 2016 at 14:18

  Ik vond mijn tweede zwschap gelukkig een stuk minder zwaar. Ondanks een peuter van 2. Genoot ook heel erg van mijn verlof en ook op de dagen dat Lars dan naar kdv was. Want dat heb ik gewoon door laten lopen.
  De dagen dat ik met Lars samen was ging ik smiddags met hem naar bed.
  En de rest vd tijd deed ik echt dingetjes met hem. Op het einde was het bikkelen. Maar dat doe je gewoon. Je moet wel 🙂

  • Janske 14 april 2016 at 14:19

   precies! Fijn dat het bij de tweede beter ging…hier tot nu toe (afkloppen) ook voor mijn gevoel

 • Roxanne 17 april 2016 at 23:28

  Een schatje hoor, die Lola!