About Me My Adventures Personal Pictures Uncategorized

Een spontaan weekendje weg in eigen land – (foto) verslag

8 april 2016
Eerste keer naar het strand

Eerste keer naar het strand

Afgelopen weekend ging ik met vriend en dochterlief een spontaan weekendje weg. Via de (ex)baas van vriendlief konden we 3 dagen verblijven in een mooi monumentaal pand wat hij tijdelijk huurt in het knusse dorp Brielle. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen, we waren namelijk ook wel toe aan een weekendje weg. Even samen met zijn drietjes genieten en relaxen. Drie dagen lang hebben we ontzettend genoten van onze tweede vakantie als gezin en natuurlijk maakten we een hoop leuke foto’s. Kijk je mee?

Een extra lange heenreis

lachebekkie

lachebekkie

De avond voordat we vertrokken hebben we alvast de meeste spullen klaargelegd. De laatste dingen vlak voor vertrek. Hopelijk waren we niets belangrijks vergeten. Volgens Tomtom zou de heenweg zo’n uur en 20 minuten duren. Prima te doen dus. Al snel bleek het langer te gaan duren, want jawel…file. Terwijl ik Lola vermaakte met liedjes zingen en buiten dingen benoemen reden we stapvoets richting onze bestemming. Lola was niet helemaal in haar nopjes en bleef een beetje mopperen en kreunen. Meerdere malen vroeg ik wat er was, maar ze kon het niet onder woorden brengen. Toen ik haar na een tijdje een doosje rozijntjes gaf omdat we inmiddels al ruim anderhalf uur in de auto zaten at ze deze niet zoals ze dat normaal zou doen. Laten we even ergens stoppen om de benen te strekken was het idee.

ons "thuis"

ons “thuis”

Dus, hoppatee, de eerste de beste parkeerplaats reden de de snelweg af. En toen gebeurde het. Mevrouwtje gooide er een golf van spuug uit. Arm ding. De zure lucht vulde de auto en vlug kon ik uitstappen om haar te redden uit de hele situatie. “Kan gebeuren moppie, mama maakt het wel even schoon” zei ik tegen haar. Ze kreeg meteen weer praatjes en was weer helemaal zichzelf. Gelukkig, het moest er dus gewoon even uit. Na een korte wandeling en een frisse neus zijn we weer verder gereden. Helaas kwamen we daar opnieuw in de file en uiteindelijk duurde het ruim 3 (!!!) uur voordat we er waren. Gelukkig hadden we allemaal goede zin en begon mevrouwtje pas de laatste 5 minuten te mopperen dat ze klaar was met mama’s liedjes en de koeien buiten. Lola wilde er ook uit. Anders ik wel!

Even gek doen

Even gek doen

Ridders en jonkvrouwen

Eenmaal aangekomen in Brielle zagen we ons knusse mooie huisje staan wat we de komende dagen ons “thuis” mochten noemen. Wat was het groot en gezellig! En ook nog eens binnen de stadsmuren van het dorp. De sfeer op straat zat er goed in want het was er de belangrijkste dag van het jaar. Iedereen was verkleed want ze vierden een soort bevrijdingsdag. We besloten nog even naar de supermarkt te gaan voor de nodige boodschappen, maar die waren beiden gesloten vanwege de feestdag. Dus, hop naar de bakker voor een stokbrood en een vers krentenbrood. Ook prima! Inmiddels was het al aardig druk en gezellig in het dorp en er werd flink gefeest en gedronken. Het leek bijna op carnaval alleen dan iedereen in klederdracht. Lola keek haar ogen uit naar de ridders en jonkvrouwen. In de namiddag liepen we verder door de mooie straatjes van het dorp en genoten we van het mooie weer. Lola kon zelfs haar zonnebril ophouden, zo’n mooi weer was het. ’s Avonds aten we de lekkerste pizza die ik in tijden at en we kropen allemaal vroeg onder de wol. Omdat ons huisje op de weg lag van het centrum naar daarbuiten waar tegelijkertijd kermis was hebben we de hele nacht veel geluiden gehoord van de straat. Lola’s slaapkamer was aan de straatkant, maar mevrouwtje sliep overal heerlijk doorheen. Gelukkig maar.

Visite bij een vriendin

De volgende dag gingen we lekker boodschappen doen waar Lola kennismaakte met een hele grote hamster in een autotje. In het begin vond ze hem heel erg eng, maar al snel wilde ze naast hem zitten en kreeg hij kusjes. Ook mocht ze voor het eerst zelf boodschappen doen met haar eigen wagentje. Dat was echt een feestje! Ze wilde alles “zelluf doen” natuurlijk! Zo schattig.

Daarna gingen we op visite bij een vriendin van mij die ik 9 jaar geleden leerde kennen tijdens mijn stage in Amerika. We hebben nog steeds contact en omdat ze wat verder weg woont zien we elkaar helaas minder vaak. Nu we zo’n half uur bij haar vandaan zaten leek het me leuk om eens langs te gaan. Toen we bij haar aankwamen en Lola naar de tuin keek zagen we meteen dat er een konijntje in de tuin zat. Jippie! Lola en papa konden zich dus prima vermaken met het konijn en zijn geweldige konijnenhok terwijl ik met mijn vriendin lekker even rustig kon bijkletsen. Wat was het gezellig en fijn om weer even quality time te hebben met elkaar. Ook leuk om het z te combineren met onze vakantie.

Eerste keer naar het strand

Na Lola’s middagdutje namen we afscheid en reden we richting het strand van Rockanje. Lola was nog nooit eerder bij de zee geweest dus mijn wens voor deze vakantie was om toch minstens één keer met Lola naar het strand te gaan. Toen we de duin overliepen en Lola de zee en het strand zag werd je meteen enthousiast van die “mega grote zandbak”. Eerst gingen we een hapje eten en drinken bij een gezellige strandtent om vervolgens een stuk te gaan lopen. Jammergenoeg was het nog best een beetje fris, maar zeker niet te koud. Lola wilde graag in de zee, maar dat was echt veel te koud, dus dat mocht niet. Na wat uitleg leek ze het wel te begrijpen. Samen met papa speelde ze op de speeltoestellen op het strand en na een tijdje ging ik lekker bij de strandtent zitten. Wat heerlijk zeg. Wat hou ik van de zee en het strand.

Toen papa en Lola klaar waren met spelen zijn we lekker naar binnen gegaan om samen te eten. Dat was overigens ook heerlijk. Lola had iets minder geduld en was flink aan het peuter puberen. En dan op volume 10 welteverstaan. Hmmm, dat was iets minder relaxt. Gelukkig voor haar duurde het eten niet heel erg lang en konden we daarna lekker terug naar huis.

Kermis en ijsjes eten

De laatste dag begon erg bewolkt. Het was zondag en alle winkels waren nog dicht dus zijn we gewoon lekker rond gaan wandelen over de stadsmuur en door de knusse straatjes. Ook werden er eendjes gespot en speeltuintjes uitgeprobeerd. Verder doen we het rustig aan en vermaken we ons in ons huisje.

’s Middags gingen we gezellig even op de kermis kijken die op 5 minuten loopafstand lag. De personages van “Het Zandkasteel” waren er ook en Lola wilde ze we van dichtbij bewonderen. Eerst even voorzichtig met mama, maar daarna kregen ze alle drie een handje, handkus of een high-five. Ook ging ze samen met papa in de “achtbaan”. Toen papa haar achter in de auto zette en zelf voorin wilde gaan zitten toen brak er paniek uit. Lola wilde bij papa zitten. Dus hop, dan maar bij papa op schoot. Toen was het al stuk minder eng gelukkig. Pas toen ze klaar was met rondjes rijden kwam er weer een grote glimlach tevoorschijn.

De grote ballen met kindjes er in en de schietkramen met knuffels vond mevrouwtje toch wel het allermooist. Ze bleef er maar bij staan kijken en wijzen. “Kijk mama. Kindjes in bal.” Omdat de zon zo heerlijk scheen kregen we trek in een ijsje. In plaats van een ijsco op de kermis kochten we een doos met 4 ijsjes in de supermarkt die er naast lag om mee naar huis te nemen. Thuis aten we alledrie een heerlijk ijsje (Lola’s eerste ijsje, wat echt “helemaal” voor haar was). Dat snoetje toen ze het eerste hapje nam…brrrr koud! hihi.

Eerste keer naar de McDonalds

Daarna was het tijd om weer richting huis te gaan. Onderweg stopten we bij de McDonalds voor een afsluitend diner van deze bijzondere en fijne vakantie. Lola’s eerste keer naar de McDonalds. Met een Happy Meal mét een cadeau, Danoontje, kippetjes, melk én frietjes…jeetje wat een feest! Smikkel smikkel! Toen we klaar waren om te gaan en naar buiten liepen zag ik dat Lola’s broekknoop los was geschoten. Ik moest ontzettend lachen…ons kind gaat naar de Mac en meteen kan d’r broek al niet meer dicht, haha. Een mooie afsluiting van een heerlijke vakantie!

Ik zeg…binnenkort weer!?

Ga jij ook weleens spontaan een weekendje weg met je gezin? Of plan je altijd alles ruim van tevoren?

 

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply MARIJKE 8 april 2016 at 08:24

  Klinkt als een super leuk weekendje weg. Heerlijk is dat om even met je gezin ergens anders heen te gaan!

 • Reply Vlijtig Liesje
  Twitter:
  8 april 2016 at 08:48

  Wat leuk zo’n spontaan uitje. Zo zie je ook maar weer dat je het in je eigen land ook heel leuk kunt hebben.

 • Reply Jootje 8 april 2016 at 11:55

  Superleuk! Met heel veel memorabele (eerste keren) momenten 🙂

 • Reply Nathalie
  Twitter:
  9 april 2016 at 19:09

  Dat ziet er uit als een heerlijk weekendje weg!
  Erg leuk al die foto’s!

  Hier wordt alles gepland inderdaad, nu hebben we ook huisdieren en één van onze dochters heeft wat voorbereidingstijd nodig!

 • Reply Femke 14 april 2016 at 14:52

  Dat ziet er gezellig uit. We hebben sinds vorig jaar een vouwwagen dus kan het zo maar eens dat we spontaan een keertje weg gaan. 🙂
  Maar meestal weten we het wel een tijdje van te voren.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge