About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Jongen of meisje – wat zal het zijn?

5 april 2016

Ik ben zo ontzettend benieuwd! Ik ben nooit zo goed geweest met verrassingen, maar nu is het wel heel erg spannend. Krijgt Lola het zusje wat ze zo graag wilt of is het toch een broertje?

Nog heel even volhouden en dan weten we het eindelijk. Natuurlijk maakt het niets uit of het een jongen of meisje is, maar het bepaald wel onze toekomst. Dat maakt het extra spannend. Nu kan ik nog fantaseren over hoe ons gezin er uit ziet met twee dochters of een gezin met een jongen én en meisje. Straks blijft er nog maar één van deze opties over. Regelmatig krijgen we de vraag “weet je al wat het is?” van nieuwsgierige familieleden. Nee, we wachten nog even de 20-weken echo af en hopelijk krijgen we dan te horen dat ook ons tweede kindje gezond is. Natuurlijk hoop ik ook dan het geslacht te kunnen zien.

Vermoedens

Voorheen dacht ik altijd dat ik een echte meiden mama was. Toen ik zwanger was van Lola dacht ik echt dat ik een meisje kreeg, maar ik probeerde mijzelf niet te enthousiast te maken omdat het natuurlijk ook gewoon een jongen kon zijn. Ik wilde mijzelf een behoeden omdat ik bang zou zijn dat ik anders misschien teleurgesteld zou zijn. Uiteindelijk bleek ik toch gelijk te hebben en was het een meisje. Ook dit keer denken vriendlief en ik dat het een meisje is, al heb ik dit keer toch af en toe kriebels dat het zomaar een jongen kan zijn. Ik vind het wel nog onwerkelijk om mijzelf als jongens-mama te zien, waarschijnlijk omdat ik een dochter heb en daar zo vertrouwd mee ben. Dit keer maakt het mij absoluut niet uit wat het is. Een meisje is makkelijk met speelgoed, kleding en interesses, maar een jongen vind ik ook ontzettend leuk. Het lijkt me erg bijzonder om zowel een meisje als een jongen te mogen grootbrengen. Daarnaast kan ik dan alle kleding van de jongensafdeling shoppen in plaats van alleen een select aantal items die niet vol staan met voetballen, auto’s of dino’s, haha.

boy or girl

Naam kiezen

Dit keer vind ik het zo moeilijk om een naam te kiezen dat ik besloten heb om sowieso nu maar eerst even af te wachten of we een jongens- of meisjesnaam moeten bedenken. Dan kunnen we alvast een hele hoop namen van ons lijstje afstrepen en wordt het hopelijk iets makkelijker. Want, o wat is dat lastig zeg! Hopelijk komen we er samen uit voor de geboorte van ons kindje!

Klussen & shoppen

Zodra we weten wat het is kunnen we echt van start met de grote meisjeskamer van Lola en behang kopen voor de babykamer. Nu heeft de babykamer een wand met een bont roze bloemetjesbehang wat natuurlijk totaal niet cool is voor een jongen en eerlijk gezegd ben ik zelf ook wel toe aan iets nieuws. De rest van de meubeltjes blijven waarschijnlijk gewoon staan. Dat kan ook prima want ze zijn allemaal wit en passen overal bij. Dat scheelt weer liters verf en vele klus uurtjes. Daarnaast scheelt het natuurlijk een hoop geld.

Binnenkort lees je hier of Lola een broertje of een zusje krijgt. Wat denk jij dat het is, een jongen of een meisje? Vond jij het ook zo ontzettend spannend?

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Bregje 5 april 2016 at 17:53

  Mijn gevoel zegt een jongetje, geen idee waarom! ?
  Spannend hoor!

  • Janske 5 april 2016 at 18:59

   Dat zou wel erg leuk zijn!

  • Janske 5 april 2016 at 18:59

   Dat vind ik zo knap!

 • Roxanne 5 april 2016 at 18:32

  Ik denk….een jongen!

  • Janske 5 april 2016 at 19:00

   Ik ben zoooo benieuwd!

 • Nicole 5 april 2016 at 18:57

  Ik vind het nu zelfs spannend en ik ben niet eens zwanger! Ik dacht trouwens dat ik zwanger was van een meisje, maar van te voren hoopte ik eerst een jongen. Maar dat was omdat ik mezelf echt niet als meisjes moeder zag en ook omdat we al een jongens naam hadden 😛

  Denk trouwens dat je een meisje krijgt haha.. Spannend!

 • Guusje Juno & Ruben 5 april 2016 at 21:02

  Ik had meteen het gevoel dat het een meisje zou zijn, maar nu hoop ik stiekem ook op een jongetje ? zo leuk als je van beide één hebt ? Ik weet zeker dat we dol op hem of haar zullen zijn ?

  • Janske 5 april 2016 at 21:05

   Hihi we gaan het zien ?

 • Femke 6 april 2016 at 12:44

  Spannend! Ik denk een meisje?

  • Janske 6 april 2016 at 13:14

   Hihi…laatst dacht je nog een jongen ?

 • Nathalie 6 april 2016 at 21:19

  Zelf wist ik beide keren dat het een meisje zou zijn en dat was zo!

  Ik heb werkelijk geen idee wat het zal worden bij je, ben erg benieuwd!

  • Janske 6 april 2016 at 21:30

   hihi…ik ook! 🙂