About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #6 – Week 17 & 18 – hoe gaat nu met mij?

4 april 2016

Het is weer tijd voor een wekelijkse zwangerschapsupdate, dit keer over week 17 & 18. Ik ben nu helemaal bij met mijn zwangerschapsupdates. Vandaag ben ik namelijk precies 18 weken zwanger. Dit keer vertel ik over hoe het nu met mij gaat, over Moeders voor Moeders, sporten en een heerlijk weekendje weg.

Week  17 & 18

Week 17 was het de week van Pasen. Een week waarin ik weer van alles op de planning had staan. Een lekker druk weekje weer dus. Ik merk dat ik in de avonden toch best wel moe was na een lange dag vol leuke dingen of een hele lange werkdag. Op zich is het prima vol te houden, maar ik merk wel dat ik nu wel iets minder energie heb. Soms tel ik stiekem al af hoe lang het nog duurt tot mijn zwangerschapsverlof, erg hè! Dat duurt nog wel even namelijk (precies 4 maanden), maar ik kijk er nu al enorm naar uit.

Kusje voor de baby

Kusje voor de baby

Klaar met Moeders voor Moeders

Deze week zijn mijn laatste dagen dat ik voor Moeders voor Moeders mijn urine heb opgespaard. Gek dat het nu alweer voorbij is, die 11 weken zijn echt voorbij gevlogen! Fijn dat ik het weer heb mogen doen en dit maal was het nog makkelijker vol te houden dan de eerste keer. Ik ben best een beetje trots op mijzelf en alle andere zwangere vrouwen die meehelpen bij dit geweldige initiatief! Ik ben nog steeds groot voorstander van deze organisatie en wil iedere zwangere dame motiveren om ook mee te helpen voor zo’n onbetaalbaar mooi cadeau wat je een andere vrouw kunt geven.

Lola oefent flink voor grote zus

Lola word zich steeds bewuster van de baby in mama’s buik, dat is ook logisch met een buik die steeds groter wordt. Regelmatig trekt ze mijn T-shirt omhoog om de baby (lees: buik) even te aaien of een kusje te geven. Zo kwam ze ook met haar muziekgitaar even een liedje spelen voor de baby, dus hop haar gitaar op mijn buik en alle geluidjes kwamen voorbij. Zo lief!

Met Pasen was nichtje Juno er ook tijdens de brunch. Lola was druk bezig met kijken of Juno ook goed at, of ze een knuffeltje wilde en ’s avonds in bed zong ze nog steeds over haar. Ze vindt baby’s echt geweldig volgens mij. Ik kan niet wachten tot ze haar broertje of zusje kan ontmoeten. Dat lijkt me trouwens zo’n bijzonder moment!

Iedere woensdag ga ik samen met Lola naar een dans & muziekles voor kindjes van 0 tot 4 jaar. Lola is nu echt helemaal in de ban van een van de baby’s in de groep. Dat is zo schattig! Dan gaat ze even kijken en voor haar staan om te zwaaien en “halllooo” te zeggen. Ook krijgt de baby alle muziekinstrumentjes van Lola. Zo lief! Echt een moedertje! Ik heb maar meteen verteld dat Lola graag een zusje wilt en dat ze daarom alvast gaat oefenen met alle baby’s.

16,6 weken buikfoto

16,6 weken buikfoto

Laatste keer sporten

Sinds oktober/november ga ik iedere week helemaal los tijdens mijn wekelijkse Dans Fit (aka soort van Zumba) sportles. Omdat het steeds zwaarder wordt en we per kwartaal betalen leek het mij verstandig om vanaf het nieuwe kwartaal een pauze in te lassen. Afgelopen week was dus de laatste keer dat ik mijzelf nog even heb losgeschud en met de buikbaby samen de beste Zumba moves er uit heb gegooid. De laatste weken werd het best intensief met een steeds grotere buik en weinig energie, dus het is goed zo. Ik heb tussendoor nog een les Pilates & Yoga mogen volgens maar dat was echt zo niets voor mij. De helft van de oefeningen zijn leuk als je 50 kilo weegt, maar niet bij 100 kilo…no way, dat word hem echt niet. Ik heb mij rot gelachen (zachtjes dan hè) bij hoe ik mijzelf in sommige onmogelijke houdingen moest wringen die er waarschijnlijk echt niet uitzagen, haha.

Weekendje weg

Dit weekend zijn we met zijn drietjes (eigenlijk viertjes) lekker drie dagen weg geweest. Via via konden we een knus monumentaal huisje in Brielle gratis gebruiken om drie dagen in te verblijven. Dit weekend vielen we met de neus in de boter, want het was er hét feest van het jaar, kermis én de eerste mooie lentedag was een feit. Een perfect weekend met vele genietmomentjes. Ik heb mij (op een paar nachtelijke paracetamol-momentjes) totaal niet zwanger gevoeld en bijna geen last van kwaaltjes gehad. Het was heerlijk om er even samen tussenuit te zijn. Ik zal hier snel onze avonturen van het afgelopen weekend met jullie delen, want we hebben veel leuke foto’s gemaakt!

Tot zo ver week 17 & 18, volgende week weer een nieuwe update! Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 4 april 2016 at 07:55

  Dat is leuk zeg zomaar een ‘gratis’ weekendje weg! En wat leuk dat Lola zo bezig is met baby’s. Fay is er ook helemaal van in de ban maar zij mag nog wat langer wachten haha..

  • Janske 4 april 2016 at 10:05

   het was echt heerlijk! Echt genieten! Dan komt ze gewoon bij ons babyknuffelen 😉

 • Willeke 4 april 2016 at 09:10

  Wat fijn zeg dat het zo goed gaat! Mooi om te lezen hoe Lola al zo gek van baby’s is, dat komt straka helemaal goed ? (al moet je ook nie gek opkijken als ze het dan juist niks vind als de baby er is ?) heerlijk dat je er even tussenuit geweest bent. Dat was echt genieten zo te lezen, super! Bijna op de helft alweer, gaat hard joh! Geniet ?

  • Janske 4 april 2016 at 10:05

   jaaa, het was heerlijk en het gaat inderdaad zo ontzettend snel! Ik ben ook erg benieuwd 😉 maar het gaat vast goed komen 😉

 • Charlotte 4 april 2016 at 10:23

  Wat gaat het toch snel hè, alweer bijna op de helft!

  • Janske 4 april 2016 at 11:00

   jaaa, ongelooflijk! Lijkt veel sneller te gaan dan de eerste keer…maar ik heb nu ook zo veel afleiding 😉

 • Mama van Dijk 4 april 2016 at 13:48

  erg leuk. veel plezier en wat zie je er toch altijd stralend uit

  • Janske 4 april 2016 at 13:50

   Aaaawww dankjewel 🙂

 • Loes 4 april 2016 at 16:26

  Wauw wat groeit je buik mooi zeg. Lola kan vast niet wachten tot de baby er is.

  • Janske 4 april 2016 at 16:29

   wat lief dat je dat zegt 🙂 Lola heeft (gelukkig, denk ik) geen besef van wanneer de baby komt en vraagt gelukkig nog niet wanneer hij of zij komt 😉

 • Nathalie 4 april 2016 at 21:37

  Wat fijn om te lezen dat het goed gaat en je zo kan genieten!`
  Lekker een paar dagen erop uit met elkaar, en dan ook nog dit weer treffen!

  • Janske 4 april 2016 at 22:50

   Absoluut! Het was heerlijk!

 • Vlijtig Liesje 5 april 2016 at 09:13

  Ik kan me goed voorstellen dat zumba niet fijn meer is!

  • Janske 5 april 2016 at 09:17

   niet echt meer inderdaad 😉