About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Help! Hoe kies ik dé naam voor mijn kind?!

30 maart 2016

Wat ik doe ’s avonds vlak voordat ik in slaap val? Ik probeer een naam te kiezen voor de baby. Zelfs al voordat ik zwanger was lag ik avonden lang namen in mijn hoofd te op te noemen om te kijken of het dé naam zou zijn. Inmiddels weten we bijna of het een jongen of meisje is en wil ik graag een naam kiezen. Zo kunnen we die de rest van de zwangerschap “oefenen” om te kijken of het goed voelt. Zo hebben we dat bij Lola ook gedaan.

Toen ik zwanger was van Lola wisten we al vrij snel een meisjesnaam, Lola. Een jongensnaam waren we nog niet over uit. Gelukkig waren we er dus snel uit toen we te horen kregen dat het een meisje was. Ook dit keer zijn we (vooral ik) druk bezig met een naam bedenken en ik heb een hele waslijst met vooral meisjesnamen. Maar we zijn er absoluut nog niet uit. Ik vind het ZO moeilijk dit keer.

Er zijn namelijk zoveel dingen waar ik rekening mee wil houden;

 • voelt de naam goed

  Help!

  Help!

 • past hij bij de rest van onze namen
 • past hij bij de achternaam (hij mag niet klinken of eindigen op een ‘S’)
 • lijkt hij niet te veel op Lola’s naam
 • is hij wel uniek genoeg
 • kun iedereen hem makkelijk schrijven en goed uitspreken
 • past hij bij alle leeftijden en niet alleen bij een baby
 • betekend de naam in het Engels niets geks
 • rijmt hij niet op een scheldwoord
 • zijn de initialen wel passend achter elkaar
 • vinden andere mensen hem mooi
 • en ga zo nog maar even door

Ik kwam er al snel achter dat geen enkele naam die we nu op ons lijstje hebben staan voldoet aan al deze voorwaarden. Dat de perfecte naam dus niet bestaat. Dat maakt het allemaal nóg moeilijker…pfffff…ik vind het echt zo moeilijk!

Ik hou van stoere maar ook lieve korte namen. Namen die vooral niet in de top 20 staan. Ik wil iets aparts, maar niet té apart zoals sommige sterren hun kinderen noemen. Hier geen Elvis of Apple in huis, haha.

Kun jij me helpen met het kiezen van een mooie naam voor een jongen of meisje? Vond je het ook zo ontzettend lastig om een naam te kiezen voor je kind(eren).

Spread the love

You Might Also Like

 • Janske 30 maart 2016 at 16:48

  Vandaar dat hij onderaan staat….maar het is natuurlijk niet fijn als iedereen hem stom vind…

 • Janske 30 maart 2016 at 19:28

  ahhhh ik ook! 😉

 • Linda 30 maart 2016 at 19:25

  Mijn kinderen heten Chimaero, Valkyrja, Nyachdi en Qirinye. Geen top 20 namen dus, maar voor veel mensen op het eerste zicht niet uit te spreken (of te onthouden ;)). De namen hebben allemaal een betekenis, passen bij elkaar en, wat het allerbelangrijkste is, de kinderen zijn trots op hun bijzondere namen.
  Er is veel commentaar op de namen, vaak positief, soms wat minder, maar de namen passen bij de kinderen. Ze zeggen wel eens dat kinderen hun eigen naam kiezen en dat papa en mama hem alleen maar hoeven “horen” om hem te weten. Vertrouw daar op, het komt wel goed 😉

  • Janske 30 maart 2016 at 19:27

   wauw, hoe ben je op deze bijzondere namen gekomen? Het komt vast wel goed, maar ik vind het toch wel moeilijk om iemand een naam te geven die hij of zij voor de rest van hun leven bij zich dragen…

   • Linda 30 maart 2016 at 19:33

    Als je gek bent op sprookjes en mythologie dan is het niet gek als je in die hoek uitkomt voor kindernamen.
    Al moet ik zeggen dat ik écht ouderwetse namen als Storm of Rokus (roepnaam Rook) ook veel magie vind hebben.

    • Janske 30 maart 2016 at 19:43

     ahhh, daar had ik nog niet naar gekeken, ik ben dol op sprookjes, maar ken alleen de standaard (bekende) sprookjes 😉 Storm vind ik ook erg mooi trouwens!

 • Charlotte 30 maart 2016 at 20:48

  Oh dit is ook zo moeilijk! Ik wist de naam van Aukje al jaren. Gelukkig was Maikel het er ook mee eens. Als Aukje een jongen was geweest dan was het een probleem geweest want ik wist echt geen jongensnamen. Succes met zoeken!

  • Janske 30 maart 2016 at 21:18

   erg he…gelukkig maar 😉 het is ook zo’n belangrijke beslissing!

 • Nathalie 30 maart 2016 at 22:00

  Moeilijk!! Onze meiden hebben roep namen die eindigen op een S, ook de jongens namen die we hadden eindigde op een S. Kortom je hebt niets aan ‘onze’ namen 😉

  Ben benieuwd, volgens mij komt dat echt wel goed aangezien ik Lola toch ook wel een erg leuke naam vind (maar manlief niet dus ooit van het lijstje afgegaan met die reden…)

  • Janske 30 maart 2016 at 22:07

   gelukkig hier (bijna) alleen altijd hele leuke reacties gehad op Lola’s naam, dat is altijd wel erg leuk…het lijkt me verschrikkelijk als veel mensen de naam lelijk vinden… vooral voor je kindje zelf.

 • Nicole 31 maart 2016 at 08:48

  Ik ga je niet helpen haha.. Want ik hoop ook nog een keer zwanger te worden en dan begint hier ook de ellende van de naam haha. Bij Fay was het niet moeilijk.. die naam hoorde ik en die wilde ik.
  Hebben niet gekeken naar de populariteit eigenlijk. Heb trouwens wel twee jongensnamen, maar beide zijn erg populair. Toch zal ik er misschien voor kiezen omdat de namen voor mij/ons wel speciaal zijn en er een verhaal achter zit!

  • Janske 31 maart 2016 at 09:34

   Haha, Fay is inderdaad erg mooi 🙂 Een naam met betekenis maakt het altijd wel extra bijzonder natuurlijk 🙂

 • Jennifer 31 maart 2016 at 14:59

  Ik vind Melle een super mooie naam! Zo heet onze zoon, haha. En voor een meisje Lola & Emmi klinkt wel heel leuk.

  • Janske 31 maart 2016 at 15:17

   Melle is inderdaad een hele mooie naam! Emmi vind ik ook wel leuk, maar die word denk ik weer veel fout geschreven…ach…zo is er altijd wat hè 😉

 • Dina 31 maart 2016 at 16:01

  Haha zo anders als hoe het bij ons is gegaan. Wij waren er in een paar avonden over uit, dus dat is wel een verschil. Wel vonden we het moeilijker om een meisjesnaam te bedenken dan een jongensnaam. We krijgen een jongen, dus misschien was het een voorteken? :p

  Gewoon kiezen wat je mooi vindt. Een stom rijmwoord kunnen kinderen immers altijd wel verzinnen en anders bedenken ze wel iets wat net niet rijmt.

  • Janske 31 maart 2016 at 16:40

   dat is dan ook wel weer waar 😉 hihi…

 • Marieke 31 maart 2016 at 17:16

  He Janske, Als je me je e-mail address stuurt zal ik wat suggesties doen zodra je weet of ’t ’n jongetje of een meisje wordt.

 • Miranda 31 maart 2016 at 22:21

  De naam van Mila hadden wij al ongeveer 2 in ons hoofd voordat ik zwanger. Een jongensnaam toen vonden we erg lastig en die heeft nog gewisseld tot het laatste moment. Uiteindelijk kwamen we toen bij Timo uit, maar ik had er geen wauw gevoel bij. Het werd een meisje. Misschien was het een voorgevoel. En bij mijn tweede zwangerschap hadden we ook al een jaar een jongensnaam bovenaan het lijstje staan. En toen was ik 24 weken zwanger en beviel een vriendin van haar zoontje. Zijn naam was Kai en dat was onze nummer 1 naam. Stuk was ik ervan. We gingen een andere naam zoeken. Eigenlijk had ik bij geen één naam het wauw gevoel. Tot ik ergens Raf las. En dat is ‘m geworden. Een meisjesnaam vond ik die zwangerschap erg moeilijk. We wisten met 15 weken dat we een zoon zouden krijgen dus we hoefden niet te zoeken naar een meisjesnaam. Misschien weer een voorgevoel?

  Veel van jouw puntjes hebben wij ook erbij gehad bij het zoeken naar de namen.

  • Janske 31 maart 2016 at 22:27

   Mila en Raf vind ik beiden geweldig! Mila vind ik alleen weer te veel op Lola lijken dus dat wordt hem niet…Raf is wel erg mooi en stoer!