About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #5 – Week 15 & 16 – Pijnstillers, jongen of meisje en lieve grote zus Lola

28 maart 2016

Vandaag weer een zwangerschapsupdate, dit keer over week 15 en 16…over heel veel pijnstillers, een fijnere zwangerschap. Een jongen of een meisje en lieve grote zus Lola.

Ook deze weken waren lekker druk. Er stonden veel leuke uitstapjes en dates met vrienden en vriendinnen op de planning. Ik merk dat ik nu een stuk minder moe ben dan de weken hiervoor en ondanks de gebroken nachten. Ik heb namelijk al sinds dag één last van mijn rug. Helaas lijkt dit alleen (tijdelijk) te verhelpen met een paracetamol. Gelukkig zijn deze niet schadelijk voor de baby en helpen ze wel. Ik word namelijk iedere nacht één á twee keer wakker van de pijn, dan waggel ik als een slapende zombie naar de badkamer voor een pijnstiller en een moeders voor moeders pitstop om vervolgens weer heerlijk in slaap te vallen. Helaas lukt het mij zonder pijnstiller niet om verder te slapen. Balen natuurlijk, maar gelukkig slaap ik niet maar 2 uur per nacht zoals tijdens mijn vorige zwangerschap. Het gaat nu ook zoveel sneller dan de eerste keer voor mijn gevoel. Ik heb er al een derde opzitten!

Muziek maken voor de baby

Muziek maken voor de baby

Fijnere zwangerschap (tot nu toe)

Mensen vragen me regelmatig hoe het gaat, ik vind deze zwangerschap (tot nu toe) ondanks de pijn een stuk fijner dan de vorige. Ik heb niet 24 uur per dag maagzuur en geen jeuk, dus mij hoor je niet klagen! Ik geniet met volle teugen!

De nieuwsgierigheid om te weten of je een jongen of een meisje bent wordt steeds sterker. Ik wil het zo graag weten! Tegelijkertijd is het ook wel fijn om het niet te weten. Nu kan ik nog fantaseren over een broertje of zusje voor Lola. Straks weet ik precies hoe de toekomst er uit zal zien, die kan nu nog twee kanten op. Al wil ik ook graag beginnen aan Lola’s grote meisjes kamer zodat ik daarna jouw kamer kan restylen. Jij krijgt namelijk Lola’s babykamertje. Af en toe vertel ik dat al tegen Lola en ze lijkt het wel leuk te vinden. Ik kan niet wachten tot ze haar nieuwe kamer ziet. In mijn hoofd ben ik al druk bezig met inrichten en stylen. Ook ben ik al flink aan het verzamelen van ideetjes op mijn Pinterest board.

Lola zorgt goed voor haar kleine vriendje

Lola zorgt goed voor haar kleine vriendje

Lola is nu al de liefste grote zus

Ik mocht weer op bezoek bij de verloskundige. Dit keer geen echo, maar wel even luisteren naar het hartje van de baby. Binnen 1 seconden vond ze hem al en het klonk prachtig. De baby groeit goed en de baarmoeder is al goed te voelen. Ik kan ook echt mijn buik niet meer inhouden. Maar dat is ook wel weer fijn, want ik heb niets meer te verbergen!

Lola is trouwens al flink aan het oefenen met grote zus zijn. Ze is ontzettend lief en zorgzaam bij alle baby’s van vriendinnen, zo schattig! Kusjes geven, knuffeltjes en speeltjes brengen. Ze is zo lief! Dat beloofd alleen maar goeds voor de toekomst!

Tot zo ver week 15 en 16, volgende week weer een nieuwe update! Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 28 maart 2016 at 07:15

  lijkt me spannend straks het geslacht weer.. En heel leuk om bezig te zijn met een nieuwe kamer voor Lola!

  • Janske 28 maart 2016 at 08:46

   Ik vind het zo spannend! Het bepaald toch je toekomst voor een groot deel.

 • Marije 28 maart 2016 at 07:56

  Wat vervelend dat je rugpijn hebt zeg! Gelukkig ervaar je deze zwangerschap wel als fijner dan de vorige. Ik kan me zo voorstellen dat je bang was de vorige keer te herhalen bij deze zwangerschap. Relaxed dat dat dus niet zo is 🙂

  • Janske 28 maart 2016 at 08:47

   Absoluut!ik ben zo blij!

 • Bregje 28 maart 2016 at 08:52

  Aah wat rot van je rugpijn! Hopelijk wordt het gauw minder! Lekker, weer aan de slag met de babykamer, dat wordt vast prachtig, jou kennende! ?

  • Janske 28 maart 2016 at 09:51

   Awww dankjewel ?

 • Marian 28 maart 2016 at 17:01

  Vervelend zeg die rugpijn, kan fysio niets voor je doen?

  • Janske 28 maart 2016 at 17:25

   Helaas niet….ik kan wel zo’n project in gaan van 3x per week 2 uur oefeningen/psycholoog etc met een heel team wat 6 maanden duurt, maar dat lijkt me niet heel erg handig met een zwangere buik én dreumes…hopelijk gaat het vanzelf weer over zoals de fysiotherapeut en huisarts zegggen…*fingers crossed*

 • Vlijtig Liesje 29 maart 2016 at 08:28

  Vervelend dat je wakker wordt van de pijn, maar top dat je zwangerschap verder beter gaat dan de vorige!

  • Janske 29 maart 2016 at 09:54

   precies! Ik ben helemaal blij hoor 🙂

 • Nathalie 29 maart 2016 at 20:58

  Balen dat je rug niet echt meewerkt, de rest gaat gelukkig beter… dat is iets!

  Kan me voorstellen dat je toch nieuwsgierig begint te worden naar het geslacht… ben ook wel benieuwd!

  • Janske 29 maart 2016 at 21:50

   Dat is zeker zo! Ik vind het zo spannend ?