Books Mommy Stuff Review Uncategorized zwanger

De Kraamhulp – Esther Verhoef – Boek Review

25 maart 2016

Titel: De Kraamhulp – Auteur: Esther Verhoef – 328 pagina’s – 2014

Op mijn nachtkastje

de kraamhulpVorig jaar zomer kocht ik eindelijk de spannende triller De Kraamhulp van Esther Verhoef. Dit boek stond al maanden op mijn wensenlijstje. Via Instagram vond ik hem in de #instakoopjes “hoek”. Ik “bewaarde” hem voor tijdens onze vakantie, in september maar daar was ik vaak zo moe na de volle dagen dat ik er niet veel in gelezen heb. Toen verdween het boek al snel op de hoge stapel boeken op mijn nachtkastje. Een maand geleden besloot ik hem maar weer eens verder te gaan lezen en al snel zat ik helemaal in het verhaal.
Ik ben niet zo’n makkelijke lezer. Soms “lees” ik een paar bladzijdes waarna ik er achter kom dat ik geen enkel woord heb opgeslagen. Mijn gedachten zijn dan al lang ergens anders naartoe gedwaald. Maar wanneer een verhaal mij echt weet te boeien dan kan ik mijzelf er helemaal in verliezen en ga ik ook echt helemaal op in het verhaal. Zo ook bij dit spannende boek.

Een kraamhulp from hell

Begin 2014 las ik al goede recensies van het boek, maar aangezien ik nog een kersverse mama moest worden leek het me niet helemaal handig om een triller over een helse kraamhulp te lezen. Gelukkig had ik zelf de allerliefste kraamhulp, maar toch.

Het boek heeft twee verhaallijnen die afspelen in de periode van een kraamweek. Een gaat over Miriam, een jonge politieagente die onlangs haar broer verloor door een vreemd ongeluk in zijn eigen huis. Miriam verdenkt de weduwe Hennequin en gaat zelf op onderzoek uit. Hennequin werkt als kraamhulp bij het gezin van Didi en Oscar welke zojuist trotse ouders zijn geworden van dochter Indy. Na een zware bevalling en een moeizame  zwangerschap met bekkeninstabiliteit hoopt Didi snel weer op de been te zijn om voor haar dochter Indy te kunnen zorgen. Ze is ontzettend blij met alle hulp vanhaar kraamhulp Hennequin. Toch loopt haar herstel niet zo voorspoedig als gehoopt. De spanningen in het jonge gezin lopen hoog op en na een flinke ruzie komt Oscar ’s avonds niet meer thuis. Zou hij even tijd voor zichzelf willen?

Geen spoilers

Esther Verhoef

Esther Verhoef

Ondertussen komt Miriam steeds meer te weten over “Hennequin” en haar jeugd. Wie is deze vrouw en waarom werkt ze ineens als kraamhulp? Ze is toch helemaal niet het type om voor anderen te zorgen.

Het boek word iedere bladzijde spannender en het liefst lees je het in één ruk uit. Ik zal niet te veel verklappen, maar ik zou vooral zeggen: dit boek moet je echt lezen!

Het boek kost €19,95 bij Bol.com. Het boek won trouwens de “NS Publieksprijs” in 2014 en was genomineerd voor de “De Gouden Strop 2014”. Ook zijn er filmrechten verkocht aan Eyeworks.

Deze blog is niet gesponsord – Ik schreef ik deze post omdat ik het boek graag aan jullie tip!

Lees ook mijn andere boekreviews.

Heb jij “De Kraamhulp” ook gelezen? Wat vondt je van het boek?

Spread the love

You Might Also Like

 • Janske 25 maart 2016 at 10:48

  Tuurlijk! Ik leg hem voor je klaar ?

 • Vlijtig Liesje 25 maart 2016 at 13:30

  Ik heb het gelezen en vond het wel aardig. Niet geweldig.

  • Janske 25 maart 2016 at 13:43

   smaken verschillen 🙂 Gelukkig maar, anders lazen we allemaal dezelfde boeken 😉

 • DisneyChicks.nl 25 maart 2016 at 14:51

  Deze heb ik ook gelezen! Inderdaad een super spannend boek met een heel leuk verhaal. 🙂