About Me Baby Adventures Mommy Stuff Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #4 – Week 13 & 14 – de combinatietest, kwaaltjes en verlof regelen

21 maart 2016

Zoals iedere maandag ook vandaag weer een zwangerschapsupdate. Dit keer over week 13 & 14, waarin ik de combinatietest kreeg, ik best wel wat last van kwaaltjes had en druk aan het regelen was voor mijn verlof.

“Mama, baby, buik”

Onze aankondiging wordt ook gedeeld op Mamaliefde waarvoor ik een review schreef over de T-shirts die ik mocht laten bedrukken. Ook op Mamaplaats schrijf ik een blog over onze aankondigingen. Ik word gebeld door de redactie met felicitaties, zo lief! Ook plaatsen ze mijn blog op de hoofdpagina, in de nieuwsbrief en op Facebook, wat leuk!

De hele week volgen er felicitaties, deze maken het ineens toch wel heel werkelijk dat ik echt zwanger ben. Maar eigenlijk voelt het ook nog zo onwerkelijk, omdat ik nog niets kan voelen en er gewoon niet zo mee bezig ben als de vorige keer. Het is zo anders nu.

Wanneer er vrienden op visite zijn zegt Lola ineens “Mama baby buik”, haha. Dat doet ze wel vaker, maar niet waar anderen bij zijn. Gelukkig wisten zij het grote nieuws al, hihi. Ze wordt er trouwens steeds bewuster van dat er een baby in mama’s buik zit, ook al kun je het nog niet echt aan me zien.

Combinatietest

Vandaag staat de combinatietest op de planning. Ik vind het eigenlijk best wel spannend en ben benieuwd of alles (zo ver te zien is natuurlijk) goed is met de baby. Het fijne van deze test is dat je weer een uitgebreide echo krijgt wat natuurlijk altijd weer erg bijzonder is. Dit was alweer mijn vierde echo tijdens deze zwangerschap. Ik kreeg eerst de echo en daarna moest ik bloedprikken. Bij de echo kwam al snel een bewegend klein wondertje in beeld. Nooit eerder zag ik alles zo duidelijk in beeld. Wat bijzonder blijft het toch! De nekplooi was niet direct goed te meten omdat mevrouwtje of meneertje niet helemaal goed ervoor lag. Maar na een paar keer hoesten en duwen op mijn buik kon er een perfecte meting worden gemaakt. Ook de hersenen, blaas, lengte en hoofdomvang zagen er perfect uit. De baby doet het (zo ver) prima en ook de nekplooi was perfect. Daarna mocht ik bloedprikken, dat was gelukkig zo gepiept. Wat een opluchting. Nu maar hopen dat ook het bloed goed is. (afgelopen vrijdag kreeg ik te horen dat alles goed was!) Toen ik thuis kwam keken we samen met zijn drietjes naar de foto’s van de echo. Zo speciaal, ik was helemaal verliefd!

combinatietest

combinatietest

Mijn buik begint er nu ook echt “zwanger” uit te zien. Ik kan hem niet meer inhouden, haha. Het is wel handig dat ik sinds juli 10 kilo kwijt ben, daardoor passen al mijn broeken wel nu nog perfect. Terwijl ik sommige toen niet eens dicht kreeg. Wel heb ik inmiddels 4 precies dezelfde zwangerschapslegging aangeschaft bij de H&M tijdens een online kortingsactie. Die dingen zitten heerlijk en zijn gewoon degelijk zwart, dus kun je er nooit genoeg van hebben. Ik kan de komende maanden in ieder geval even vooruit!

Voorbereidingen voor mijn verlof

Op mijn werk ben ik langzaam al voorbereidingen aan het treffen voor mijn verlof zodat mijn team mijn taken weer over kan nemen en ik alle roosters zover kan invullen zodat er altijd iemand op mijn plek zit. Daarbij hoort ook het inwerken van nieuwe collega’s. Het liefst zou ik nu al de roosters tot en met november indelen zodat ik daar niet meer over na hoef te denken, maar waarschijnlijk gaat dat toch niet lukken. Gelukkig helpt iedereen goed mee en gaat het vast helemaal goedkomen zodat ik straks met een gerust hart mijn werk voor al die maanden over kan laten aan mijn team.

Ook ben ik al druk vrije dagen in het inplannen zodat we misschien nog een keertje voor de zomer met zijn drietjes of samen met vrienden een paar dagen er tussenuit kunnen. In de zomer wil (en kan) ik toch niet meer echt op vakantie terwijl ik hoogzwanger ben. Ik merk dat ik erg de behoefte heb om mijn agenda alvast op orde te hebben, zou het een soort nesteldrang zijn?

Kwaaltjes

Lichamelijk gaat het redelijk de laatste week. Wel heb ik steeds meer last van mijn rug en heb zo’n 4 paracetamols per dag nodig  om de pijn in mijn rug te verzachten zodat ik kan functioneren. Gelukkig kan dat gewoon en is het niet schadelijk voor de baby. Maar leuk is anders natuurlijk. Ook ben ik nog steeds erg moe, heb ik maagzuur en doen mijn borsten regelmatig best veel pijn. Gelukkig ben ik niet meer zo extreem moe als een maand geleden. Toen voelde ik mij om 9 uur ’s ochtends alsof ik er al een hele werkdag op had zitten…pfff, dat was bijna niet vol te houden. Ondertussen plassen we nog steeds netjes alle flessen vol voor Moeders voor Moeders, iets waar ik 100% achter sta.

Tot zo ver week 13 en 14, volgende week weer een nieuwe update! Volgende week zal ik er weer een plaatsen. Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

Spread the love

You Might Also Like

 • Charlotte 21 maart 2016 at 09:37

  Wat fijn dat alles goed was bij de testen! Moet een hele opluchting zijn geweest 🙂 Maar wat balen van die rugpijn! Sterkte!

  Liefs!

 • Wilmaaa 21 maart 2016 at 09:38

  Wat leuk dat ze mama baby buik zegt en dat je zoveel felicitaties krijgt. Wel balen dat je zoveel last van je rug hebt, hopelijk mag het nog beteren 😉

 • Charlotte
  Twitter:
  21 maart 2016 at 09:45

  Fijn dat de uitslag van de test goed was! En inderdaad balen van je rug zeg, hopelijk trekt dat nog wel weg!

 • Nicole
  Twitter:
  21 maart 2016 at 09:57

  Altijd leuk om dit soort updates te lezen al is het minder leuk dat je zo’n last hebt! Wel super schattig dat Lola het steeds meer beseft ❤️

 • Vlijtig Liesje
  Twitter:
  22 maart 2016 at 10:57

  Fijn dat alles goed was! Dat is toch altijd weer prettig.

 • Femke 23 maart 2016 at 18:03

  Oooh een heel mensje al, en toch nog zo klein. Fijn dat alles goed was!

  • Janske
   Twitter:
   23 maart 2016 at 19:50

   jaaaa..het blijft zo bijzonder!