About Me Baby Adventures Mommy Stuff Personal Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 22 maanden

19 maart 2016
Lola 22 maanden

Lola 22 maanden

Lieve Lola,

Vandaag vieren we dat je 22 maanden oud bent. Nog twee maandjes en je bent alweer jarig lieve Lola! De afgelopen maand was weer een ontzettend fijne en leuke maand. Hij begon natuurlijk met het geweldig grote nieuws dat je grote zus word in september! Wat zijn papa en mama blij en wat verheugen we ons op de komst van een broertje of zusje voor jou. Je hebt ons al duidelijk verteld dat je graag een zusje wilt. We weten pas over een tijdje of dat ook zo is, dus zul je nog even moeten wachten. Mama vind het erg spannend hoor! Ik ben zo benieuwd! Je wordt vast en zeker een hele lieve en zorgzame grote zus, dat weet ik zeker! Je bent nu al flink aan het oefenen met je pop en ook mama’s babybuik krijgt regelmatig een lief zacht kusje van jou. Dan voel ik mij zo ontzettend fijn en gelukkig!

Lola 22 maanden

Lola 22 maanden

De afgelopen maand ben je veranderd in een zingende dreumes. The Voice Kids is er niets bij! De hele dag (en nacht) door zing je liedjes. “Ik zag twee beren…”, “Klap eens in de handjes”, “In de maneschijn”, “Vader Jacob” en nog een paar. ’s Morgens horen we je zingend wakker worden en ’s avonds genieten, en lachen we mee tijdens je slaapkamer optredens die soms wel een uur kunnen duren. Je zingt steeds beter, maar dat is natuurlijk ook te verwachten als je zo veel oefent. Gezellig hoor!

Je uitspraak wordt steeds beter en meestal spreek je met twee of meer woorden en soms komen er hele zinnen voorbij. Tellen vind je ook helemaal leuk. Tot 8 tellen lukt je al aardig. Knap hoor!

Lola 22 maanden

Lola 22 maanden

Ze zegt ook steeds meer wat je denkt. “Goedzo Lola”, “Nee, mag niet”, “kijken met de oogjes”, “bijna op”, “Mama zitten”. Je weet het allemaal precies en wilt graag de touwtjes in handen houden. Jij regelt het wel eventjes. Iedereen moet doen mee doen en jij zal wel even zeggen hoe en wat. Als je iets niet lukt zeg je “nee, lukt niet”, terwijl je nee schud met je snoetje. Soms kun je best wel ondeugend zijn en precies doen wat niet mag. Dan hoor ik een “Oh Oooohhh” en weet ik al hoe laat het is. Stoute dingen doen is natuurlijk ook veel leuker dan lief zijn, dat snap ik ook wel.

Lezen doe je ook nog steeds erg veel. Vooral zoekboeken met heel veel figuren die je kunt zoeken vind je nu helemaal leuk. Ook lees je graag het grote flapjesboek van Gonnie en vriendjes. Inmiddels weet je alles bijna meteen te vinden en achter ieder flapje weet je vooraf al wat er achter zit.

Lola 22 maanden

Lola 22 maanden

Over twee maanden word je gewoon alweer twee, wat vliegt de tijd. Soms vind ik je nu al geen dreumes meer en ben je echt al een klein wijs peutertje. Je wordt steeds leuker, weet je dat? Ik had niet verwacht dat het kon, maar het is echt zo!

Ik hou van jou, lieve Lola!

Kusje van Mama

x

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Lola’s 22 maanden fotoshoot van vanmorgen:

Spread the love

You Might Also Like

 • Gwen 19 maart 2016 at 21:17

  Ahh zo lief! Die foto’s . smelt!

  • Janske 19 maart 2016 at 21:21

   ahh dankjewel Gwen! xxx

 • Mama van Dijk 20 maart 2016 at 07:18

  erg lief♡♡♡

  • Janske 20 maart 2016 at 20:36

   Dankjewel xxx

 • Mijntje 20 maart 2016 at 11:11

  Hoi Janske,
  Alvast harte gefeliciteerd met je kleine al groter wordende meid. Wat een snoepje zeg. Superleuke foto’s ook heb je gemaakt van d’r.
  Fijne zondag en Geniet!
  Liefs, Mijntje.

  • Janske 20 maart 2016 at 20:36

   aww dankjewel Mijntje!

 • Carmen 20 maart 2016 at 11:57

  Ah, dat is nog eens een lieve brief! :))

  • Janske 20 maart 2016 at 20:36

   Dankjewel Carmen! 🙂