About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized

Iedere avond een privé concert door mijn zingende dreumes

17 maart 2016

In de afgelopen maand heeft dochterlief ontdekt hoe leuk het is om liedjes te zingen. De hele dag brengt ze zingend door. Vanaf het moment dat ze ’s ochtends wakker wordt, hoor ik “hi hi hi, ha ha ha, ston ur bij en keejkurnaaaa”. ’s Avonds ligt ze vaak bijna een uur te zingen voordat ze in slaap valt. Super gezellig natuurlijk zo’n gratis privé concert iedere avond, maar altijd even handig is het niet.

Ongeveer een maand geleden begon Lola vanuit het niets ineens mee te zingen met liedjes als “Ik zag twee beren broodjes smeren”, “Altijd is kortjakje ziek”, “In de Maneschijn” en “Klap eens in de handjes”. Nu word ik ’s ochtends wakker met de woorden “Bim bam bom” of “hi hi hi, ha ha ha, ston ur bij en keejkurnaaaa”. Super schattig is het, vooral met dat lieve stemmetje van haar.

wie is er nou moe, haha

wie is er nou moe, haha

Slaapkamerconcert

Hartstikke leuk toch, zou je denken. Soms is het niet even handig. Wanneer mevrouwtje bij het kinderdagverblijf bijvoorbeeld haar middagdutje mag gaan doen (samen met andere kindjes op dezelfde kamer)  is zo’n slaapkamer concert natuurlijk niet altijd even handig, haha. Ze heeft in de afgelopen twee weken al meedere keren niet geslapen omdat ze gewoon niet in slaap viel. Thuis laat ik haar gewoon zingen en gaat ze vanzelf slapen, maar daar is het natuurlijk niet zo handig voor de andere kindjes.

Hoe het allemaal begon 3 weken geleden: 

Ik wil dat je nu gaat slapen

’s Avonds kan Lola gerust een uur lang liggen zingen in haar bedje. Soms verbaasd ze me echt over hoe lang ze het volhoudt. Ik weet dat ik als kind ook altijd lag te zingen in bed. “Eternal Flame” van The Bangles zong ik op mijn eigen zelfgemaakte “Engelse” versie. Na een half uur kwam mijn moeder dan wel eens naar boven en zei ze tegen mij “Je kunt hartstikke mooi zingen Janske, maar ik wil dat je nu gaat slapen”. Hoe gênant was dat! Het is maar goed dat ze mij niet zag blozen in het donker, maar ik schaamde me rot. Toen dacht ik nog dat ik later bij Kinderen voor Kinderen zou gaan zingen, maar helaas ging dat never nooit lukken met mijn Brabantse accent, haha. Ze heeft het dus niet van een vreemde.

Ik ben benieuwd of dit een fase is of dat we vanaf nu iedere avond een privé concert krijgen via de babyfoon. Wat zou ik dan kunnen doen dat ze geen zes toegiften geeft. Eventjes zingen is natuurlijk geen probleem…maar een heel uur!? Daar kunnen sommige (betaalde) artiesten zelfs nog een voorbeeld aan nemen, haha.

Heb jij ook zo’n nachtegaaltje in huis die de hele dag door liedjes zingt? Heb jij tips hoe je een zingende dreumes in slaap krijgt?

Spread the love

You Might Also Like

  • Vlijtig Liesje 18 maart 2016 at 09:20

    Ik vind het lief zo’n zingend kind. Het heeft ook iets vrolijks!

    • Janske 18 maart 2016 at 20:31

      ontzettend vrolijk 🙂