About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Zwangerschapsupdate #3 – Week 9 t/m 12 – officiële aankondiging, kraamhulp en derde echo

14 maart 2016
Excited!

Excited!

Tijd voor weer een nieuwe zwangerschapsupdate. Dit keer lees je mee in mijn dagboek over week 9 t/m 12 waarin ik het grote nieuws officieel bekend maak. Ook vroeg ik mijn tante om weer onze kraamhulp te zijn en kreeg mijn babybuik kusjes van Lola.

29/01 t/m 03/02

Helaas heb ik de laatste dagen veel last van mijn rug. Erg vervelend en vooral heel erg pijnlijk. Soms lijkt het alsof ik gekke bewegingen voel in mijn buik, maar dat zou wel heel erg vroeg zijn bij 9 weken. Toch voelt het bijzonder. Ik ben sinds 2 weken bezig met moeders voor moeders. Dat valt me dit keer ontzettend mee. De flessen stinken ook niet meer zo erg als de vorige keer gelukkig. Ik hoef nu in ieder geval niet mijn neus dicht en tegelijkertijd mijn adem in te houden.

Ik heb weer wat kleertjes voor de baby gekocht. Een mutsje van Imps & Elfs en een geel/zwart broekje van Munster Kids. En een Uber schattig truitje van Emile et Ida bij Sissy Boy. Helemaal leuk!

Munster Kids broekje & imps & Elfs mutsje

Munster Kids broekje & imps & Elfs mutsje

4 februari

Vandaag had ik een soort van voortgangsgesprek met mijn leidinggevende op mijn werk. Ik had besloten om hem na het gesprek het grote nieuws te vertellen zodat hij alvast op de hoogte is. Mijn gesprek ging super goed en ik werd overspoeld met complimenten over mijn functioneren. Ik was als een “mama” voor mijn team. Een mooier compliment kon ik niet krijgen, al zeg ik het zelf. Na het gesprek vroeg hij of ik zelf nog wat te melden heb. “Ja”, zei ik, “we moeten binnenkort weer een zwangerschapsverlof gaan regelen”. “Waaaahhhttt, gefeliciteerd!!” zei hij meteen. Ik werd gefeliciteerd en hij gaf al meteen aan zich geen zorgen te maken over mijn verlof omdat ik het de vorige keer perfect had geregeld. Dat ben ik dit keer natuurlijk ook van plan en dat gaat vast helemaal goed komen. Fijn dat hij het nu weet aangezien ik het best zwaar heb gehad op mijn werk door de vermoeidheid en mijn concentratie is echt niet wat het geweest was…nu kan ik in ieder geval mijn verhaal bij hem kwijt als er iets mis gaat of wanneer ik een domme fout maak.

10 februari

Lola zegt af en toe “Baby, buik” en wijst naar mijn buik. Zo schattig! Toen ik vanavond met haar en vriendlief op de bank zat ging hij heel lief liedjes zingen tegen mijn  blote buik. Lola kwam kijken en begon zachtjes mijn buik te aaien en gaf er een kusje op. Ik smolt! Wat een genietmomentje was dat! Wat leuk dat ze, ondanks dat ze het nog niet echt begrijpt, ze er toch wel mee bezig is.

Vandaag ging ik nog een keer naar de dokter vanwege mijn rugklachten. Ze vertelde me dat we er helaas weinig aan kunnen doen. Ik mag gewoon paracetamol slikken tegen de pijn  (deze helpen namelijk wel goed). Ik moet het dus gewoon  uitzitten. Er zit niets anders op. Hopelijk gaat de pijn snel weer over.

14 februari

Het is Valentijnsdag vandaag. Vriendlief verrast me met een heuse surprise date. We gaan naar een middagconcert en eten romantisch heerlijk bij een goede Mexicaan in Nijmegen. Wat een heerlijke dag en wat genieten we samen. Zo fijn!

een verrassingsvalentijn

een verrassingsvalentijn

18 februari

Tijdens mijn kraamweek bij Lola was mijn tante onze kraamhulp. Dat vonden wij allemaal ontzettend fijn! Zo vertrouwd en gezellig, daarom wisten we meteen dat we bij een tweede graag nogmaals mijn tante wilden uitnodigen om weer bij ons te komen kramen. Vandaag belde ik haar op toen ze bij haar zus (mijn moeder) was. Ze had meteen door hoe laat het was toen ik haar aan de lijn wilde hebben. “Gefeliciteeeerrddd”, zei ze. Ik vroeg haar of ze ook dit keer wilde komen kramen bij ons was weer vereerd dat we haar hadden gevraagd. Stiekem wist ze dat natuurlijk wel, want de vorige keer waren we ook vol lof over haar. Hopelijk lukt het, dat zou wel super tof zijn!

19 februari

Vandaag  was een belangrijke dag voor ons. In de ochtend maakten we foto’s voor onze zwangerschapsaankondiging. Daarna kwam opa Lola ophalen zodat we een weekendje “vrij” hadden. Daarna gingen we naar onze verloskundige voor onze officiële intake en weer een echo. Uiteraard begonnen we weer met de echo. De baby zag er keurig uit en ligt heerlijk in een hoekje van mijn baarmoeder te chillen. Af en toe beweegt hij (of zij) zijn/haar voetjes of handjes. Eindelijk voelt het weer een beetje werkelijk. Echter dan dit wordt het niet. We “winnen” weer een dagje want de uitgerekende datum wordt een dag naar voren geschoven. Vijf september mogen we vanaf nu aanhouden. Een mooie datum. Ik ben benieuwd of deze spuit zich ook 15 dagen vroeger komt melden of lekker blijft zitten. We zullen zien!

’s Middags bewerk ik onze foto’s van de fotoshoot en schrijf ik de aankondiging. In de avond zetten we samen het grote nieuws op het wereld wijde web. Direct worden we overspoeld met leuke, lieve en mooie reacties van iedereen. Zo ontzettend leuk! Nu kunnen we er echt niet meer omheen en mag iedereen het weten. Ik vond het zo spannend om het bekend te maken. Mijn blog werd binnen 24 uur door ruim 1500 unieke bezoekers bekeken, ik wist niet wat me overkwam! Zeker omdat het ons tweede kindje is, wat vaak voor mensen niet meer zo bijzonder is. Wat een geweldig gevoel dat het nu bekend eindelijk bekend is.

20 & 21 februari

Onder het motto “je kunt niet vroeg genoeg beginnen” zijn we dit weekend twee dagen lang bezig geweest met het leeghalen van Lola’s toekomstige grote meisjes kamer. Deze stond helemaal vol met ontzettend veel spullen, kasten vol boeken, fotoalbums, administratie en nog veeeel meer. Na een weekend samen heel hard werken is de kamer bijna leeg en kunnen we binnenkort gaan kijken voor een leuk behangetje, gordijnen en een peuter/kleuter bed voor Lola. Af en toe vertel ik al dat ze binnenkort een grotere kamer krijgt met een groot bed waar al haar knuffels in mogen slapen. Volgens mij vindt ze dat wel een goed plan. Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen!

Tot zo ver mijn derde zwangerschapsupdate. Volgende week zal ik er weer een plaatsen. Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

Hoe vond je het om het bekend te maken aan de rest van de wereld? Was je blij dat het grote geheim bekend was of vond je het juist fijn om het tot die tijd lekker voor jezelf te bewaren?

Spread the love

You Might Also Like

 • Marije 14 maart 2016 at 07:37

  Leuk om te lezen! Ik was heel blij het eindelijk te kunnen vertellen. Een geheim als deze bewaren vond ik maar lastig haha. Net als het geslacht. Ik had allemaal wilde plannen voor de bekendmaking aan familie, maar uiteindelijk heb ik ze maar gewoon hysterisch gebeld hahaha 🙂

  • Janske 14 maart 2016 at 09:37

   hahaha…erg he dan…je wilt het gewoon graag delen. Het is ook zo ontzettend mooi nieuws!

 • Lieke 14 maart 2016 at 09:02

  Wat een super leuk broekje! Vind de kleding die jij koopt steeds zo leuk! 🙂

  Ik vond het geweldig om het bekend te maken aan mensen om ons heen.

  • Janske 14 maart 2016 at 09:37

   awww dankjewel voor je compliment. Nu mag ik nog hè, nu trekken ze alles nog aan wat mama kiest 😉

 • Charlotte 14 maart 2016 at 09:34

  Ik vond het bekendmaken zo leuk om te doen! En ik was heel blij dat ik het niet meer stil hoefde te houden!

  • Janske 14 maart 2016 at 09:38

   Dan kun je jezelf ook niet verspreken of zo, dat is ook wel fijn 🙂

 • Farah 14 maart 2016 at 19:28

  Het bekendmaken is het leukst natuurlijk, ik had wel bewust gewacht tot na de 14 weken. Wat leuk dat Lola een nieuwe kamer krijgt, je kunt er idd niet vroeg genoeg mee beginnen, je hebt nu nog lekker veel energie en nu kan ze met jullie volle aandacht al wennen aan haar kamertje, veel klusplezier

  • Janske 14 maart 2016 at 19:37

   Dat wennen is vooral wel fijn voor haar denk ik. ..je weet nooit wanneer de baby zich precies zal melden (Lola 15 dagen te vroeg) en als Lola het moeilijk vind hebben we net iets meer tijd.

 • Vlijtig Liesje 15 maart 2016 at 11:31

  Ik vond het ook altijd best fijn om het eerst voor mezelf te houden.

  • Janske 15 maart 2016 at 12:38

   Dat is ook wel erg bijzonder hè!