DIY Uncategorized

DIY #5 – Moestuintjes maken met je dreumes

11 maart 2016
waar staat jouw naam? Daar!

waar staat jouw naam? Daar!

De lente komt er eindelijk aan en de eerste bloemetjes staan in bloei. Een mooi moment om weer aan de slag te gaan met de moestuintjes van de Albert Heijn. Afgelopen woensdag kreeg ik 12 potjes en een bak bij mijn boodschappen thuisbezorgd en vanochtend ging ik samen met Lola aan de slag.

Vorig jaar plantte ik voor de eerste keer zelf de moestuintjes en momenteel staan ze nog steeds in de tuin. De meeste groentes zijn ondertussen kapotgevroren, maar een aantal van hen staan nu alweer in bloei. Toen ik vorig jaar de zaadjes in de potjes stopte, keek Lola vrolijk mee. Vandaag hielp ze zelf een handje mee.

Dat snoetje van haar toen ze het compost zag “groeien” toen ik er water bij deed. Echt zo van “wow”! Zo schattig! Ze was er helemaal van onder de indruk. Met haar lepel in haar handje keek ze met open mandje toe. Lola hielp goed bij het vullen van de bakjes met compost. Ze wilde wel liever geen vieze handjes, haha. Toen we klaar waren zette ik de moestuintjes in de zon.

Kijken met de oogjes

Toen bleef ze natuurlijk kijken naar de bakjes, alsof er binnen 2 minuten al plantjes uit zouden komen. “Water geven”, zei ze. “Straks geven we water, Lola. Mama zet ze in het zonnetje zodat ze goed kunnen groeien. Lola mag kijken met de oogjes, niet met de handjes.” Dat is wel even een uitdaging, want die bordjes die er in geprikt staan zijn natuurlijk erg leuk om er telkens weer uit te halen en weer opnieuw terug te prikken. Kleine deugniet.

Wat een leuke activiteit om samen te doen met je kind(eren). Zeker wanneer ze zelf kunnen meehelpen en (min of meer) begrijpen wat de bedoeling is. Ik vond het vorig jaar al ontzettend leuk om te doen, maar nu is het nóg leuker! Dus, zoek je nog een leuke activiteit om te doen in deze (bijna) lente dagen, ga moestuintjes planten met je kind(eren).

Heb jij je moestuintjes ook al gezaaid? Heerlijk hè, dat lekkere lentezonnetje?!

Spread the love

You Might Also Like

 • Janine 11 maart 2016 at 20:17

  Ik heb er nu intotaal 8 en wil dit jaar ze allemaal verzamelen. Als je eentje dubbel hebt meld ik me aan om ze over te nemen haha!

  • Janske 11 maart 2016 at 21:08

   Leuk! Ik heb er meerdere dubbel maar wel allemaal al gezaaid ?

 • Noraly 11 maart 2016 at 21:33

  Ah wat leuk. Hier staan ze nog in hun verpakking te wachten. Vorig jaar hebben ze het alleen in de tuin niet overleefd. Maar in de vensterbank was het heel gezellig.

  • Janske 11 maart 2016 at 21:50

   alleen voor de gezelligheid is het al leuk inderdaad 🙂

 • Femke 12 maart 2016 at 07:10

  Lars gaat het ook doen! Wij gaan ook snel beginnen. Ben benieuwd naar z’n snoetje als er wat groens te voorschijn komt

  • Janske 12 maart 2016 at 08:27

   Inderdaad! Leuk!