About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Ben ik wel een goede jongensmama?

10 maart 2016

Een van de meest gestelde vragen tijdens mijn zwangerschap is de vraag: “Wil je weten of je een jongen of een meisje krijgt?”. Volmondig is mijn antwoord daarop “JA!”. Ik kan niet wachten om het eindelijk te weten. Ik heb geen voorgevoel over of het een jongen of meisje is. Ik weet inmiddels al hoe leuk het is om een meisjesmama te zijn maar vraag mij af of ik ook wel een goede jongensmama zal zijn.

Ik ben opgegroeid in een gezin met twee dochters. Mijn zusje en ik schelen 2 jaar en 5 maanden, een perfect verschil. Lola en haar broertje of zusje zullen uiterlijk 2 jaar en 4 maanden met elkaar verschillen. Ik had stiekem gehoopt dat ze tussen de 2 en 2,5 jaar met elkaar zouden verschillen, dus dat het nu gelukt is vind ik natuurlijk echt een cadeautje.

Liever een jongen of een meisje?

De vraag of ik een voorkeur heb word mij ook regelmatig gesteld door vrienden, familie en ook door mijzelf. Ik weet het niet. Bij Lola hoopte ik heel erg op een meisje, ik wilde altijd al een dochtertje. Mijn wens kwam in vervulling. Dit maal weet ik het echt niet. Van de ene kant is een meisje natuurlijk erg praktisch qua kleding, speelgoed, interesses etc. Dan krijgen we een echt meiden gezin, sterkte papa, haha.

Aan de andere kant is een jongen natuurlijk ook wel erg leuk. Puur om het feit dat we dan zowel een dochter als een zoon in ons gezinnetje mogen hebben, wat ook heel erg bijzonder is. Alhoewel vriendlief inmiddels heeft bewezen een echte meidenpapa te zou hij toch ook graag een zoontje willen. Qua shoppen is het minder praktisch, maar ook wel weer een extra reden om meer te shoppen, wat ik natuurlijk stiekem helemaal niet zo erg vind.

Lars en haar vriendje Lars

Lola en haar vriendje Lars

Ben ik wel een goede jongensmama?

Wat ik mijzelf af vraag is…ben ik wel een goede jongensmama? Een jongen is toch zó anders dan een meisje. Wanneer ik jongensmama’s spreek over hun kids hoor ik altijd de verschillen met Lola en dan denk ik, zou ik ook zo’n goede jongensmama zijn? Of is het allemaal peanuts en misschien zelfs makkelijker dan een meisjesmama zijn!

Over ongeveer 5,5 weken hoop ik erachter te komen of die kleine muppet in mijn buik een broertje of zusje is voor Lola. Ik kan niet wachten om het te weten, maar tegelijkertijd vind ik het ook rete spannend! Nu “kan” het namelijk nog beiden zijn en kan ik fantaseren hoe het zal zijn. De verrassing is ook wel erg spannend. Van de andere kant wil ik toch ook wel heel erg graag weten of ik alle meidenkleding en beddengoed moet gaan inruilen voor een frisse jongenscollectie. Dit keer heb ik ook geen echte voorkeur, al vind ik een jongen dus wel wat spannender dan wanneer er weer een meisje op komst is.

Lola wil een zusje! 

Papa denkt zeker te weten dat het een meisje is en is alleen maar meisjesnamen aan het uitzoeken. Terwijl hij toch ook wel graag een zoontje zou willen. Lola zegt vanaf dag één dat ze een zusje wilt krijgen. Wanneer ik het haar vraag zegt ze dat altijd, zonder twijfel. Ze wil ook geen broertje, dus hopelijk voor haar krijgt ze haar zin en is het een zusje.

Soms fantaseer ik wel eens over Lola en haar kleine broertje of zusje, zoals ze nu al zo lief zorgt voor haar pop, dan dagdroom ik over het moment dat ze straks ook zo lief voor hem of haar zal zorgen, kusjes en het tutje zal geven. Wat een mooie gedachten, die nog zo onwerkelijk en ver weg voelt, maar stiekem ook steeds dichter bij de werkelijkheid komt. Wie weet ben ik over een half jaar al mama van twee kids! Ik kan niet wachten!

Had jij een voorkeur voor een jongen of meisje en was je onzeker of je wel een goede jongens- of meisjesmama zou zijn? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Cindy 10 maart 2016 at 14:15

  Ik heb al een dochter, en ben momenteel ook zwanger van de tweede. Over zo’n 8 weekjes wordt de kleine uk verwacht. Een jongetje dit keer! Hoewel ik nog een meisje stiekem ook wel leuk gevonden had, ben ik hier uiteraard ook helemaal blij mee! Ik ben vooral heel benieuwd naar de verschillen die ik ga ervaren tussen het hebben van een jongetje en een meisje!

  • Janske 10 maart 2016 at 14:23

   Ohhh nog maar 8! Wat spannend zeg 🙂 Die verschillen lijken mij ook wel erg leuk hoor! Dan heb je er gewoon van ieder een en kun je beiden ervaren 🙂

 • Nathalie 10 maart 2016 at 15:28

  Wij hebben twee meiden, zowel ikzelf als mijn omgeving dachten dat ik zwanger was van een jongen de eerste keer! De echo liet wat anders zien, voor mij geen probleem… de man hier in huis had zoiets van hé hoe kan dit nu! Helaas voor hem geen jongen hier maar twee leuke dochters!

  • Janske 10 maart 2016 at 15:37

   dat lijkt me ook wel even wennen als je het totaal niet verwacht, maar ook erg leuk twee meiden 🙂

 • Marjolein 10 maart 2016 at 20:48

  Ik was heel blij dat mijn tweede een meisje werd. Twee zusjes, daar had ik zelf altijd van gedroomd. Mijn derde werd een jongetje. Ik riep altijd dat ik geen jongensmoeder zou zijn, maar jee, wat geniet ik enorm van mijn ventje. Hij is nu 2 jaar en de allergrootste knuffelkont die je je maar kunt indenken. Ik kan nu volmondig zeggen: jongens zijn fantastisch (lief, zachtaardig, knuffelig en mama’skindjes). Echt anders dan een meisje, in positieve zin!

  • Janske 10 maart 2016 at 20:57

   ohh dat is goed om te horen! 🙂

 • Vlijtig Liesje 11 maart 2016 at 10:49

  Bij mijn zoons ben ik me altijd erg bewust van het feit dat ik als moeder geneigd ben om heel voorzichtig te zijn: ‘Kijk uit! Pas op!’ Dat probeer ik minder te doen, omdat jongens nu eenmaal wat wilder kunnen zijn.

  • Janske 11 maart 2016 at 16:25

   Ik denk dat het typisch mamagedrag is om dat te doen 🙂

 • Felicia 11 januari 2019 at 08:53

  ik had sterk de voorkeur voor een jongetje het werd een meisje nu hebben wij 3 meisjes van 9 8 2 en ons knulletje is 1 jaar en 5 maanden
  ik ben echt zielsgelukkig met mijn schatten van meiden maar zo ontzettend gelukkig dat de vierde hier toch een jongetje is geworden echt super dankbaar:)