Baby Adventures Lola Loves Mommy Stuff Review Uncategorized

Lola Loves #7 – 3 leuke boekjes over “op het potje”

5 maart 2016

Sinds een tijdje is Lola erg geïnteresseerd in “het potje”. Daarom leek het mij leuk om een aantal boekjes in huis te halen over dit onderwerp. Lola is dol op lezen, dus deze boekjes zijn vanaf het eerste moment een groot succes! Inmiddels zijn ze al 100 keer gelezen en worden dagelijks tevoorschijn gehaald.

Hier deel ik drie leuke boekjes die alledrie over zindelijkheid gaan op een hele vrolijke manier. Perfect voor de nieuwsgierige dreumes, peuter of kleuters!

Liselotje op het Potje – Marianne Busser & Ron Schröder (illustraties van Dagmar Stan)

Een vrolijk boekje over prinses Liselotje, samen met haar vader kopen ze ieder een potje en gaat ze oefenen. Samen doen ze hun uiterste best en na veel oefenen lukt het dan echt! Vooral de illustraties van dagmar Stan zijn erg leuk.

Op het potje – Alona Frankel

Nadat ik dit boekje had aangeschaft kwam ik er thuis achter dat ik per ongeluk de “jongens versie” van dit boekje had gekocht, je hebt hem dus ook voor meisjes. Niet dat het iets uitmaakt, maar het is wel leuk dat er twee versies van zijn. In het boekje kijk je mee met Basje, die een potje krijgt van zijn oma. Hij mag gaan oefenen op het potje en na een tijdje lukt het hem om echt zelf op het potje te poepen en plassen. Jippie!

Het grote billen-boek – Guido van Genechten

Jos gaat op het potje, net als alle dieren. Allemaal hebben ze verschillende billen. In dit boek zien we zachte billen, dikke billen, gestreepte billen en zelfs groene billen. Alle billen gaan op het potje. Erg leuk boek over heel veel verschillende billen!

Heb jij nog leestips voor boeken die over “plassen op het potje” gaan?

Lees hier nog meer leuke boekentips en mijn voorgaande Lola Loves artikelen.

Spread the love

You Might Also Like

 • Charlotte 5 maart 2016 at 13:31

  Wij hebben Liselotje op het potje, en ondanks dat Aukje het een erg leuk boekje vindt, lijkt het er niet op dat ze al echt geïnteresseerd is in zindelijk worden helaas…

  • Janske 5 maart 2016 at 13:58

   heb je wel een potje in huis? Ik vertel altijd over dat Lola ook op het potje mag, hihi…tot nu toe is het hier ook pas twee keer raak geweest hoor, maar we hebben geen haast 🙂

 • Nathalie 5 maart 2016 at 20:54

  Liselotje op het Potje hadden wij ook, maar eerlijk is eerlijk de boekjes hebben niet verschrikkelijk veel bijgedragen in mijn beleving.

  Leuk zijn ze wel!

  • Janske 6 maart 2016 at 13:37

   leuk zijn ze zeker 🙂 Ik vind het vooral leuk om er op deze manier aandacht aan te besteden zonder te forceren 🙂