About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Hoeveel zwangerschapstesten heb je nodig voordat je overtuigd bent?

23 februari 2016

Toen ik zwanger was van Lola zag ik binnen 1 seconden al hoe laat het was, bij mijn tweede zwangerschap was het een stuk minder snel duidelijk. Hoe kwam ik er dit keer achter dat ik zwanger was? Hoeveel zwangerschapstesten heb je nodig voordat je overtuigd bent?

24 december

Volgens mijn App moet ik vandaag ongesteld worden….maar is dat ook zo…wie weet ben ik wel zwanger…hoe mooi zou dat zijn…ik probeer er maar niet te veel aan te denken, want misschien is het helemaal niet zo…De rest van de dag ben ik er niet echt mee bezig.

Hoe verwarrend?!

Hoe verwarrend?!

25 december

Om 06:30 uur word ik wakker…nog steeds niet ongesteld…zou het dan toch??? Anderhalf uur blijf ik wakker liggen…ik fantaseer over het idee dat ik misschien toch echt zwanger zou kunnen zijn. Stiekem probeer ik al uit te rekenen wanneer ik dan zou moeten bevallen…

Om 8 uur val ik weer in slaap en rond half 9 worden we wakker. Ik vertel mijn lief dat ik graag een test wil doen omdat ik nooit over tijd ben zoals nu. Ok. Ik doe de test. Ik durf niet te kijken en neem de test mee naar mijn lief. Na 2 minuten kijken we…we zien alleen een teststreepje, geen “zwanger” streepje. Ik voel een kleine teleurstelling, maar nog meer voel ik mij verward. Waarom ben ik nog niet ongesteld als ik toch niet zwanger ben…vreemd!

Die dag vieren we kerst met de familie. Ik wilde het grote nieuws bekend maken wanneer we “zwanger” hadden getest, maar het blijkt niet zo te zijn. De rest van de dag ben ik er niet zo mee bezig. Toevallig geeft mijn moeder me een compliment over mijn jurk en ik vertel haar dat ik wel zwanger lijk, zo’n dikke buik ik er in heb, maar dat dat niet kan want ik moet juist ongesteld worden. “Nee hoor,dat hoeft helemaal niet”, zegt ze dan. We lachen er samen om (niet wetende dat ik de komende 9 maanden niet ongesteld zal zijn).

27 december

Twee dagen later test ik opnieuw. Het controlestreepje in fel gekleurd, maar het teststreepje is bijna niet te zien. Ik zie een heel licht roze streepje, maar vriendlief is niet overtuigd. Maar ik ben nog steeds ben ik niet ongesteld. Ik begrijp er niets van.

’s Middags gaan we op koopzondag naar het winkelcentrum om 4 nieuwe tests te halen, want die zullen we nog wel nodig gaan hebben.

28 dec

28 dec

28 december

De volgende morgen test ik opnieuw. Ditmaal moeten we 5 minuten wachten…5 lange minuten. Spannend! Ditmaal zien we naast het controlestreepje een lichtroze teststreepje. Ben ik nou zwanger? Ik denk het wel. Maar we durven nog niet echt blij te zijn omdat de streep niet super duidelijk is. Aaaargghhhh hoe frustrerend dit!

Morgenvroeg maar weer opnieuw testen dan….

29 dec

29 dec

29 december

We doen een nieuwe test. Het streepje is nog steeds niet heel erg overtuigend, maar het is toch echt een streepje. Het is natuurlijk wel duidelijk, maar tegelijk ook zo onwerkelijk! Ik kan het nog niet geloven. Zeker omdat ik nog niets voel en geen kwaaltjes heb. Ik kan mij namelijk alleen een zwangerschap herinneren met ontelbare kwaaltjes. Dus dit voelt zo onwerkelijk. Alsof het niet echt is.

Toen ik de eerste keer zwanger was en een test deed, zag ik direct een donkerpaarse streep en was er geen twijfel mogelijk, ik was hartstikke zwanger. Dit keer was het blijkbaar zo pril en had ik een langere cyclus (zonder dat ik dat zelf wist). Daarom bleef het streepje zo licht van kleur. Hoe verwarrend! Ik begreep er niets van!

Was het bij jou meteen overduidelijk dat je zwanger was of was het streepje zo wazig dat je een hele voorraad testen er doorheen hebt gejaagd voordat je het zeker wist?

 

 

Spread the love

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Nathalie
  Twitter:
  23 februari 2016 at 07:26

  Ik heb er ook een voorraad doorheen gejaagd haha.

 • Reply Nicole
  Twitter:
  23 februari 2016 at 07:30

  Ik had een heel licht streepje maar heb de volgende dag wel een clearblue test gehaald die zegt gewoon duidelijk zwanger haha..

 • Reply Wilmaaa 23 februari 2016 at 07:32

  Ik had er denk ik drie gedaan, waarvan de eerste negatief was en de derde voor de zekerheid, haha!

 • Reply Marij 23 februari 2016 at 07:38

  Frustrerend hé. Dan heb je inderdaad nog te weinig zwangerschap hormonen in je lichaam gehad. Bij Eline wel meteen licht streepje na ik een week ervoor bij de spoedpost kwam voor steken en hier pillen voor mijn maag kreeg.. Bij de bbz had ik steeds een negatieve test dus ben gestopt met testen en had ik bloedingen tussendoor tot er in het ziekenhuis heel duidelijk positief werd getest. Benieuwd hoe het een mogelijke volgende keer zal zijn.

 • Reply Jo-Ann 23 februari 2016 at 08:46

  Ik geloof dat ik er wel 6(!) heb gedaan… Maar ja, na een traject van bijna 6 jaar en ingeschreven voor de derde en laatste IVF verwacht je geen spontane zwangerschap meer 😀

 • Reply Vlijtig Liesje
  Twitter:
  23 februari 2016 at 10:38

  Bij mij was 1 test altijd genoeg.

 • Reply Tamara 23 februari 2016 at 11:55

  Hier 3 testen. Eerste zei niks, dag later een licht streepje en een week later 1 een hele duidelijke en daarbij ook zeker al wat kwaaltjes

 • Reply Linda 23 februari 2016 at 12:28

  Beide keren gelijk een duidelijke test. 2e zwangerschap wist ik het eigenlijk al (paste mijn broeken niet meer en werd misselijk van rooklucht (rookte zelf al tijdje niet meer).

 • Reply Jetje 23 februari 2016 at 19:49

  Volgens mij is het duidelijkst een week na je ‘normale’ ongesteldheid, ik heb bij de eerste braaf opgewacht en goedkope gehaald van de action en die zei duidelijk Ja

 • Reply Nathalie 23 februari 2016 at 21:46

  Nooit echt veel getest, bij de oudste moest ik testen omdat ik opnieuw het hormooncircus in moest… en toen bleek ik zwanger, al een week of acht toen. Bij de tweede wist ik het gewoon zonder test, toen we testte was het direct duidelijk.

 • Reply Nesrin 24 februari 2016 at 14:38

  Ik snap het wel hoor. Je wilt gewoon zeker weten of je zwanger bent of niet. Ik had bij beide zwangerschappen lichte streepjes en nam hier genoegen mee. Ik testte het wel twee x just to be sure.

 • Reply Linda 25 februari 2016 at 10:58

  Ik had al een week last van vage kwaaltjes voor ik ging testen.
  De test knalde binnen enkele seconden al haha. Duidelijk dus!

 • Reply Iris 29 februari 2016 at 10:03

  Haha, daarom koop ik alleen maar digitale testen.
  Ik heb er twee gedaan 🙂 Twee dagen na elkaar

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge