About Me Baby Adventures Beauty Diet Battle Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized zwanger

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 21 – Zwanger en afvallen – kan dat wel?

22 februari 2016

Zoals de meeste van jullie afgelopen weekend hebben kunnen lezen ben ik zwanger van ons tweede kindje! Vandaag ben ik precies 12 weken zwanger en mijn strijd tegen de kilo’s in combinatie met mijn eerste trimester van mijn zwangerschap waren soms best pittig. Sinds mijn zwangerschap ben ik “maar” zo’n 2 kilo kwijt. Op zich is dat natuurlijk helemaal niet erg, maar het was natuurlijk leuker geweest als dat getal op mijn weegschaal toch nog even zou blijven zakken.

vis, spinazie en gekruiden aardappeltjes

vis, spinazie en gekruiden aardappeltjes

6 kilo minder dan bij eerste zwangerschap

Afgelopen vrijdag waren we bij onze verloskundige voor de 12 weken echo (onze derde echo) voor ons intakegesprek en echo. De baby groeit perfect en lijkt zich prima te vermaken in mama’s buik. Hij (of zij) zat lekker in een hoekje in mijn baarmoeder gekropen en lag ontspannen te chillen. Zo schattig! In vergelijking met mijn vorige zwangerschap begin ik deze met 6 kilo minder op de weegschaal. Dat scheelt ook zo’n 4% lager BMI, wat natuurlijk erg fijn is. Mijn verloskundige overlaadde me met complimenten, wat me ontzettend trots maakte en de moed gaf om vol te houden. Mijn BMI is sowieso nog te hoog en daarom moet ik ook dit keer in het ziekenhuis bevallen en krijg ik weer extra echo’s ter controle. Dat vind ik helemaal niet erg, maar juist wel fijn.

Diet Battle vs Zwangerschapsupdates

Omdat ik zwanger ben verwacht ik de komende maanden niet heel veel af te vallen, maar in plaats daarvan juist langzaam aan te komen. Toch hoop ik onder de 110 kilo te kunnen blijven, maar we gaan het zien. Ik ga in ieder geval niet voor twee eten of minder bewegen. Daar zal het dus niet aan liggen. Toch blijf ik doorgaan in mijn strijd tegen de kilo’s, door bezig te zijn met mijn eetpatroon en gezondere levensstijl, zeker nu ik ook mijn baby voorzie van de belangrijke voedingsstoffen.

In plaats van diet battle updates zal ik vanaf nu ook zwangerschapsupdates gaan plaatsen. Ik weet nog niet precies of ik ze los van elkaar ga plaatsen of in combinatie. Hopelijk blijf je me toch volgen in deze bijzondere tijd en na mijn zwangerschap waarna ik natuurlijk door ga om mijn doel te bereiken!

spinazietaart

spinazietaart

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg

Gewicht : 101 kg

Resultaat: – 8 kg

Gevoel:

Ik ben blij dat ik eindelijk mijn grote nieuws bekend heb kunnen maken, en zo ontzettend veel mooie en lieve reacties heb mogen ontvangen. Mijn blog ontplofte zowat van alle bezoekers en reacties, zo leuk! Natuurlijk was ik het liefst al onder die 100 kilo gekomen, maar helaas is het ook deze week niet gelukt. Ik had ook regelmatig echte vreetkicks, dat ik perse chocolade MOEST eten…Arghhh, irritant! Maar ach, vanaf nu moet ik sowieso minder naar de kilo’s kijken en vooral gezond eten en bewegen. Dan voel ik mij waarschijnlijk goed en dat is het beste voor mij en de baby.


Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Kwam jij veel aan tijdens je zwangerschap(pen) of viel je juist af (achteraf dan hè)? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 22 februari 2016 at 08:14

  Heel goed dat je wel gewoon blijft opletten en bewegen. En als je daarmee dan afvalt is het mooi meegenomen toch.
  Ook super dat je onder je gewicht zit van de vorige zwangerschap. Dat zal voor mij nog even duren haha..

  • Janske 22 februari 2016 at 13:03

   Dat ging bij mij ook niet vanzelf en het gaat je vast en zeker lukken meid!

 • Nathalie 22 februari 2016 at 14:05

  Rustig aan doen en eten wat nodig is… resultaat merk je dan uiteindelijk wel na de zwangerschap!

  Bij de oudste was ik 7kg aangekomen tijdens de zwangerschap en daarna was ik dus lichter als voor de zwangerschap. Bij de jongste waren er veel complicaties met veel medicijnen en veel gewichtstoename.

  • Janske 22 februari 2016 at 14:48

   Inderdaad 🙂 Dat is een mooi cadeautje na de zwangerschap 🙂 Eindelijk onder die 100 😉

 • Maaike 22 februari 2016 at 14:45

  Whoop whoop…. Niet teveel afvallen hoor! Maar alle kilo’s die er nu niet bijkomen hoeven er naderhand niet meer af! Je bent super goed bezig en je moet inderdaad nu vooral kijken dat je gezond eet en dat jij je goed voelt! Super trots en blij voor je!
  Hier niets erbij en niets eraf. Heb een slechte week gehad. Niet kunnen sporten ivm een flinke griep. Afgelopen zaterdag pas weer voor het eerst gerend. Maar we gaan maar gewoon door! Xx

  • Janske 22 februari 2016 at 14:50

   Echt veel zal ik denk ik de komende tijd niet gaan afvallen….niet te veel aankomen is nu mijn doel 🙂 We gaan inderdaad gewoon door! Voor een goed doel!

 • Dafne Klingenberg 24 februari 2016 at 09:45

  Ik heb een tip! Paleo, misschien ken(de) je het al, maar ik denk dat dit wel is heel goed voor jou kan werken. Je kan deze gezonde leefstijl ook prima door blijven voeren tijdens de zwangerschap- en borstvoedingsperiode, gewoon omdat het zo gezond is. Ik heb al een aantal gerechten mogen eten van Paleo, en ik ben om! Ik doe een combinatie van Paleo en Rens Kroes en dit bevalt me zeer goed. Laat je weten hoe jij over paleo denkt? http://www.paleo.nl/ is de site die mijn ogen opende. *dit is geen reclame* ik ben gewoon echt enthousiast over iets. 🙂

 • Dafne Klingenberg 24 februari 2016 at 09:51

  http://www.paleo.nl/wat-is-paleo/

  Deze link moet je hebben als je nog niet bekend bent met Paleo.
  Ik hoop je te kunnen inspireren. Ik las namelijk ook van jouw cola gebruik. Paleo kan jouw hier absoluut mee helpen.
  Heel veel succes!

  • Janske 24 februari 2016 at 20:48

   ik ben benieuwd!

 • Roxanne 27 februari 2016 at 22:24

  Super dat je gewoon op blijft letten, niet om af te vallen maar om de kilo’s die er onvermijdelijk bijkomen onder controle te houden. Succes! En nogmaals gefeliciteerd!

  • Janske 28 februari 2016 at 13:35

   dankjewel! 🙂