About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 21 maanden

19 februari 2016
Lola 21 maanden

Lola 21 maanden

Lieve Lola,

Vandaag ben je 21 maanden oud. Over 3 maanden ben je alweer twee jaar oud en ben je een echte peuter! Wat gaat het hard! Wat is mama ontzettend trots op jou. Je bent zo’n vrolijk meisje, zo lief en slim.

Je wordt steeds zelfstandiger en wil alles zelf doen. “Lola doen” zeg je dan, kleine wijsneus. Zelf tandjes poetsen, zelf boekjes lezen en zelf je jasje en schoenen aantrekken. Je helpt zelfs papa en mama met onze schoenen aantrekken. Lief hoor! Ondanks dat het koud is buiten wil je het liefst “buiten spelen” en roept “jasje aan, koud”. Als je met papa terugkomt van het kinderdagverblijf wil je altijd “Lola lopuh!” en meestal loop je dan het laatste stuk zelf naar “thuis”.

Lola 21 maanden

Lola 21 maanden

Je bent echt een kletskous en praat steeds vaker in hele zinnen. Toen je laatst voor Valentijn had geverfd met mama vertelde je papa “Lola maakt! Wauw! Papa zien!” en natuurlijk moest papa jouw kunstwerkjes bewonderen. De hele dag klets je tegen alles en iedereen. “Lola poep gedaan” zeg je wanneer je een poepje hebt gedaan en soms zelfs als je alleen een scheetje hebbt gelaten. Dan ga je op je buik liggen en mogen we kijken of er een poepje in je luier zit.

Lola 21 maanden

Lola 21 maanden

Als je iets doet wat niet mag, schud je met je hoofd en zeg je “nee, mag niet!”. Soms zeg je het al voordat je iets stouts gaat doen, haha. Kleine deugniet! Soms stop je je vingertjes in je bekertje drinken, iets wat je op school hebt geleerd van een ander kindje. Oops! Zo liep je trouwens gisteren op school heel hard met je snoetje ergens tegenaan. Boem, dat was even heel hard huilen. De juf heeft papa gebeld en gelukkig had je jezelf naast je oogje gestoten. Nu heb je een stoer blauw oog, maar je bent nog steeds knap hoor!

Lola 21 maanden

Lola 21 maanden

De laatste weken ben je trouwens best vaak een beetje ziekjes, soms koorts, ’s nachts wakker worden en overgeven. We weten niet precies wat er met je is, maar vinden het vooral erg vervelend voor je. Gelukkig kun je vaak wel weer fijn slapen na een fles warme melk of even knuffelen met papa of mama. Papa blijft soms lekker even bij je op de grote stoel slapen. Dat vind je wel fijn geloof ik.

Wat ben ik toch blij dat ik jouw mama mag zijn, lieve Lola. Jij maakt mij, papa en iedereen die van je houdt zo gelukkig! Dankjewel liefje!

Mama houd van jou!

Mama

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Lola’s “21 maanden” fotoshoot! (jawel, met blauw oog, waar ze overigens geen pijn meer aan heeft gelukkig)

Spread the love

You Might Also Like