About Me Beauty Diet Battle makeover mama challenge This Is It Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 20 – Langzaam terug op de goede weg!

15 februari 2016
appeltje

appeltje

Jeetje, ik ben gewoon alweer 20 weken bezig met het veranderen van mijn levensstijl. In ruim 4,5 maanden viel ik zo’n 8 kilo af. Dat is best een mooi getal, maar ik ben er nog lang niet. Benieuwd hoe het de afgelopen week ging? Lees snel verder.

Jawel, zoals de titel al verklapt ben ik langzaam maar zeker weer beetje bij beetje terug aan het klimmen naar de goede weg waar ik op zat. ik was onlangs in off-road gegaan en belandde bijna in het ravijn…maar met wat verse motivatie en tips van anderen heb ik de moed weer bij elkaar verzameld en ga ik er weer fris tegenaan. Ik weet weer wat mijn doel is en waarvoor ik het doe. Dus, we gaan er weer voor!

Bewuster inkopen

Die rij vol chocolade sla ik over in de supermarkt, ik koop alleen wat we nodig hebben en geen extra’s. Gewoon doorlopen Jans! Want als ik het niet in huis haal dan kan ik er ook niet van in de verleiding komen. Dat is ook echt zo. Wanneer ik de kast vol lekkers heb liggen kan ik er gewoon simpelweg niet van afblijven. De verleiding is dan echt veel te groot.

spaghetti carbonara

spaghetti carbonara

Minder witbrood

Ik kreeg van een aantal lezers het advies om minder koolhydraten en witbrood te eten. Ik eet het inderdaad te vaak. Ik weet het zelf maar al te goed. Daarom heb ik deze week al een stuk minder witbrood gegeten en in plaats daarvan gekozen voor havermout, bruinbrood en volkoren pasta. Ook erg lekker, maar er gaat niets boven een tosti van witbrood, hihi. Maar dan gewoon af en toe met mate. Net als het snoepen.

Minder snoepen

Ook heb ik deze week een stuk minder gesnoept. Ik ben echt niet helemaal heilig geweest, maar de hoeveelheden die er in de vorige weken naar binnen werden gepropt zijn nu echt niet voorbij gekomen. Genoeg is genoeg en vol is vol.

pannenkoek

pannenkoek

Airfryer

Bedankt trouwens nog voor al jullie Airfryer tips. We hebben hem de afgelopen week niet heel veel gebruikt. Wel bij de frietjes. dit keer aten we kipnuggets en die waren erg lekker uit de Airfryer. Ik zat ook veel sneller vol dan normaal, dus at een stuk minder. Dat scheelt natuurlijk ook een hoop.

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg

Gewicht : 100,7 kg

Resultaat: – 8,3 kg

zelfgemaakte cocosmacronen zonder suiker

zelfgemaakte cocosmacronen zonder suiker

Gevoel:

Ik voel me goed! Ik weet weer waar ik het voor doe en voel mij gemotiveerd om verder te gaan. Net even bewuster worden van wat ik precies eet. Hopelijk brengt dat mij snel onder die 100 en kan ik mijn tweede mijlpaal afstrepen!


Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Ben je ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Hoe ging het bij jou de afgelopen week?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 15 februari 2016 at 07:39

  Super dat je weer op de goede weg zit meis!
  Hier voel ik me er dubbel over. Ik ging goed met die detox, toen werd ik ziek en daarna heb ik me laten gaan en niet meer ergens naar gekeken. Ik was dus ook weer aangekomen. Maar ben nu begonnen met ww dus benieuwd hoe me dat af zal gaan!

  • Janske 15 februari 2016 at 12:40

   oh, wat goed dat je weer begonnen bent, Veel succes bij de WW, ik ben benieuwd! You can do it!

 • Maaike 15 februari 2016 at 09:03

  Oeh….. Volgende week 100 of minder?! Kei knap!
  Bij mij ondanks de carnaval (of dankzij alle polonaise’s die ik heb gelopen) 400gr eraf. Nu in het totaal 3,1kg eraf sinds 1 januari.
  Zullen we (met iedereen die wil) onszelf belonen als we een bepaald doel hebben behaald? Samen shoppen, een lekkere maar gezonde high tea maken, dagje weg? X

  • Janske 15 februari 2016 at 12:41

   goed idee!I’m in! 🙂

 • Femke 15 februari 2016 at 19:51

  Jaaa goed idee Maaike!
  Goed Jans!! Onder de 100 is nu zo dichtbij
  Ik afgelopen donderdag poliep van stemband moeten laten verwijderen. En waar de meeste mensen misselijk worden van de narcose. Heb ik daarna honger voor 10!
  Dus het idee tot de operatie smiddags pas was nuchter blijven had kunnen helpen maar dat zat er die avond allemaal weer aan. Begin Vd week goed opgelet
  Afgelopen dagen me soms laten gaan. Die koude pudding glijdt zo lekker je keel in
  Jum Jum
  Resultaat was dan ook 0.3 kilo erbij. Eigen schuld dikke bult….

  • Janske 15 februari 2016 at 19:55

   dat valt dan nog reuze mee! Betr zo dan dat je niets kunt eten van de pijn, toch!

 • Nathalie 16 februari 2016 at 20:37

  Wat fijn dat je weer op de goede weg bent!
  Het klinkt echt weer positiever!

  • Janske 16 februari 2016 at 20:38

   zo echt he!

 • Roxanne 21 februari 2016 at 15:39

  Fijn dat je weer back on track bent! Ik probeerde het afgelopen week ook, maar door moeder natuur (hallo maandelijkse periode, zucht) lukte dat niet bepaald….
  Aankomende week weer een nieuwe start dus! Donderdag ga ik naar de Huishoudbeurs, en dat is proeven geslagen! En dat mag. Zolang ik maar niet 20x langs dezelfde chocolade kraam ga haha 😉

  • Janske 21 februari 2016 at 20:16

   ohhhh…dat is inderdaad temptation overload!