About Me Beauty Diet Battle mama challenge Mommy Stuff My Adventures Personal This Is It Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 18 – Zooooo dichtbij…maar toch zo ver weg

1 februari 2016
zelfgemaakte pizza

zelfgemaakte pizza

Uhm…van mijn goede voornemen is niet zo veel gekomen, Mac Donalds, zelfgebakken pizza, avondje onbeperkt wokken en uit eten bij een pannenkoekenrestaurant. Tja, dat zijn nou niet bepaald de meest slimme keuzes. Maar wel heeeeeeel erg lekker! En die 100 kilo kwamen eventjes wel heeeeel erg dichtbij in het vizier…maar toen…

Zoals je ziet ben ik een beetje de weg kwijt. Nou ja, een beetje…een beetje heel erg de weg kwijt. Ondanks al die overheerlijke maaltijden ben ik wel gaan sporten (op een dag nadat ik 11 uur op mijn werk was geweest en eigenlijk geen puf meer had). Aan het einde van de les (Zumba) doen we allerlei grondoefeningen waaronder “planking” en dat hield ik nu voor het eerst zelfs een stuk langer vol dan normaal…wooohooo! Achteraf was ik dus ontzettend blij en trots dat ik toch na mijn werk snel naar de sportschool ben geracet om nog even een uurtje te knallen.

Er zijn nog genoeg aandachtspuntjes waar ik iets aan kan veranderen, ik wil nog steeds minder cola (light) drinken, vaker gezond eten en vaker oefeningen doen buiten het sporten om. Ook wil ik minder koolhydraten eten, en meer groenten en fruit. Ik merk dat die verhoudingen nog niet altijd helemaal goed zitten. Daar valt dus nog zeker wat in te behalen.

Aan het eind van deze week woog ik ineens 100,7 kilo…die 100 was zowaar ineens voelbaar…maar waar ik al bang voor was gebeurde…de weegschaal ging weer terug omhoog….helaas.

pannenkoek

pannenkoek met spek, ui en kaas

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg

Gewicht : 101,1 kg

Resultaat: – 7,9 kg

Gevoel:

Oops

Oops

Oopsie, deze week was niet precies zoals ik gehoopt had. Het was een heerlijke week, maar zooo dichtbij die 100 komen en dan weer terugvallen is niet tof. Ik moet echt harder mijn best doen om er onder te komen. En daar is meer inzet voor nodig dan ik er nu in stop. Betere bewustere keuzes en die knop moet weer terug om. De motivatie is nog niet helemaal terug, maar het feit dat de 100 kilo niet onmogelijk is geeft het me wel weer motivatie om te gaan knallen!

Ben je ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Hoe ging het bij jou de afgelopen week?

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 1 februari 2016 at 08:42

  Hier ging het ook weer terug omhoog.. Maar ja At ook een hele reep chocolade op van het weekend en door t slechte slapen ook weinig energie..

  • Janske 1 februari 2016 at 10:20

   dat slechte slapen is hier ook wel een dingetje…dat helpt inderdaad ook niet zo goed mee helaas.

 • Nathalie 1 februari 2016 at 09:48

  Balen dat het niet zo lekker gaat qua gewicht!

  Hier zakt het langzaam…. maar volhouden is best een dingetje!

  • Janske 1 februari 2016 at 10:21

   het gaat in ieder geval naar beneden…dat dan weer wel gelukkig…maar op deze manier ben ik in 2025 een keer op gewicht 😉

 • Kimberly 1 februari 2016 at 13:50

  Wat ontzettend jammer dat de weegschaal weer omhoog schoot!
  Zelf ben ik nu eindelijk wat afgevallen, na drie weken aankomen/stilstaan. Ik heb dezelfde doelen als jij, wat betreft het eten. Minder koolhydraten, meer fruit en groente. En heel eerlijk, ik eet alleen geen aardappelen meer. Brood en dergelijke wel, anders kom ik de dag niet door 😉
  Ik ben nu al wel precies 2.5 maand van de cola light af 🙂

  Je komt er wel! Je was zo dichtbij, dat lukt je geheid nog eens! 🙂
  Heel veel succes deze week!
  Liefs Kimberly

  • Janske 1 februari 2016 at 13:54

   Wat goed zeg! En al zo lang geen cola light! Super!

 • Femke 1 februari 2016 at 21:28

  Komt goed jans! Knap dat je bent gaan sporten. Ik hele week super goed opgelet en veel gewandeld. En wat vond ik de teleurstelling groot… 85.2 precies hetzelfde als vorige. Niks eraan niks eraf. Hoe kan dat?!
  Wel voel ik aan broek en lichaam verschil. Dan zou er toch wat af moeten zijn. Nou we gaan maar weer door! Hoppakee..

  • Janske 1 februari 2016 at 21:35

   misschien moeten we minder letten op de kilo’s en meer op de cm’s 😉 Ik merk ook echt dat mijn broeken afzakken, dus we doen toch iets goed!

 • Maaike 1 februari 2016 at 22:35

  Hier weer maar 100gr eraf. Lichtelijk frustrerend met 3x in de week sporten en opletten wat je eet ?
  Maar komt goed!

  • Janske 2 februari 2016 at 10:00

   dat geloof ik…dan zou je toch denken dat er volgende week een kilo af is 🙂

 • Roxanne 6 februari 2016 at 21:23

  Hier lukt het ook niet echt lekker helaas 🙁

  • Janske 7 februari 2016 at 10:08

   balen he…

 • Maaike 6 februari 2016 at 21:45

  Kop op! Je kunt het! Even doorzetten, het gaat namelijk nooit helemaal lineair. Ik weeg mezelf nooit, maar mijn leidraad is dat ik in mijn kleding moet passen. Een paar maanden terug pastte of zaten een heleboel jurkjes die ik heb niet fijn of ze zaten niet mooi. Sommigen gingen niet eens dicht! Gisteren weer even een testje gedaan en ik kan nu, op 3 jurkjes na, weer overal in. 🙂

  Oh en by the way, morgen word je genoemd op mijn blog. Als je mee wilt doen is het leuk, maar het hoeft uiteraard niet.

  • Janske 7 februari 2016 at 10:09

   dat klopt ook helemaal..hier zakken mijn broeken steeds meer af, dus ik doe toch wel iets goed…ohhh ik ben benieuwd!