About Me Mommy Stuff Personal Uncategorized

Een brief aan mijn vader – Lieve Papa

31 januari 2016

Lieve Papa,

Vandaag vieren we jouw zesenzestigste verjaardag. Een mooie leeftijd, precies twee keer die van mij. Speciaal voor deze bijzondere dag schrijf ik deze brief aan jou.

De laatste keer dat ik je een brief schreef was waarschijnlijk een gedichtje op de basisschool voor Vaderdag of Sinterklaas. Dit keer een echte grote mensen brief, van je oudste dochter, die inmiddels ook al “volwassen” is.

Allereerst, wat bof ik maar met zo’n lieve papa. Toen ik nog een baby was zong je lieve liedjes voor me, las je vele verhaaltjes voor én maakte je zelfs kleertjes voor mij. Ondanks dat je de hele week hard moest werken was je er altijd voor mij.

Je nam mij en mijn zusje mee naar de bossen om samen paddenstoelen na te tekenen voor mama. Je leerde me hoe ik zelf een pannenkoek kon versieren en later hoe je de allerlekkerste pizza kon bakken (die ik nu nog regelmatig voor anderen maak).

Al zo lang ik mij kan herinneren ben je altijd mijn rots in de branding geweest. Je hielp me met die moeilijke sommetjes bij wiskunde waar ik niets van snapte. Urenlang reed je ons naar Frankrijk terwijl je twee dochters elkaar de hele weg zaten te klieren op de achterbank. Ondanks alles bleef je rustig. Als ik daar nu aan terugdenk, denk ik, respect. Ik was al lang omgedraaid als ik jou was geweest op dat moment.

Je bent ook een super handige papa, een bed, een kast, speelgoed…ik hoef het maar te vragen of je maakt het zelf. Je hebt overal een slimme oplossing voor. Nog steeds leer je al je handige kunsten aan de kinderen uit het dorp bij de hobbyclub. Een club waar ik vroeger ook even bij zat. Helaas ben ik niet zo creatief en handig geworden als jij, maar gelukkig kan ik wel goed slimme oplossingen bedenken. Een handige eigenschap waar die ik zeker van jou heb gekregen!

Ook ben je ontzettend lief. Je staat altijd voor iedereen klaar en dat vind ik heel erg bijzonder. Ook sinds je opa bent geworden. Iedere week kom je een hele dag oppassen op Lola. Ze kijkt er altijd enorm naar uit. Wat geniet ik telkens weer als ze met een grote glimlach “Opppaaaaa” roept als dan de deurbel gaat. Jullie zijn vanaf dag één dol op elkaar en dat maakt mij blij en trots, op jullie allebei. Op het feit dat ik zo’n lieve papa en opa heb voor Lola, maar ook omdat ik zo’n leuk kleinkind heb voor jou.

Wat een rijkdom. Wat ben ik blij met jou als papa en opa van Lola.

Ik kan in woorden niet uitdrukken hoe dankbaar ik jou en mama ben voor mijn fijne jeugd en hoe jullie nog steeds elke dag weer voor mij, mijn zusje en onze gezinnen klaar staan.

Dankjewel lieve papa!

Ik hou van jou!

Liefs,

Janske

Hierbij nog van mooie dia’s van mini me en mijn allerliefste papa!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Janske 31 januari 2016 at 10:04

  dankjewel Mindy, ja super bijzonder!

 • Sas 31 januari 2016 at 08:45

  Wat een super mooie brief om te lezen. Leuk ook, al die fijne foto’s erbij. Gefeliciteerd met z’n verjaardag

  • Janske 31 januari 2016 at 10:04

   Dankjewel Sas! We gaan het zometeen bij hem vieren!

  • Janske 31 januari 2016 at 10:04

   Absoluut zusje! Tot zo!

  • Janske 31 januari 2016 at 10:05

   Dankjewel Wendy!

 • Kim 31 januari 2016 at 08:55

  Wat een gevoelige en mooie brief!

  • Janske 31 januari 2016 at 10:05

   Dankjewel Kim 🙂

 • Nicole 31 januari 2016 at 08:57

  Wat bijzonder al die foto’s. Wij hebben er niet zoveel helaas. Ook mooi dat je vader 1x per week op Lola past, mijn vader doet veel.. Maar dat niet haha.

  • Janske 31 januari 2016 at 10:08

   Dat wilde hij meteen, en hij doet het zo lief en relaxt. Zo fijn!

 • Femke 31 januari 2016 at 20:21

  Ooh moest een traantje weg pinken, wat een mooie brief.
  Gefeliciteerd met jullie pap
  En ja die pizzaaaa s jummie die zijn heerlijk. Mooi om te zien ook als hij ze aan het maken is. Met alle zorg en liefde wordt alles zorgvuldig gesneden en op de pizza gelegd.
  Hij heeft ook overal wel een oplossing voor. Ik weet nog dat jullie poezen op de tv gingen zitten. Daar had hij wat op gevonden! Er werden punaises op z’n kop op de tv geplakt. Of dat de poezen in de planten bak ging zitten. Ook daar had jullie pap een oplossing voor. Hup daar gingen de saté prikkers. Ook heeft hij hele leuke humor.
  Wat zal hij je brief mooi vinden.

  • Janske 31 januari 2016 at 20:33

   Ik had hem vandaag uitgeprint aan hem gegeven…hij las hem stilletjes en zei daarna heel lief “Mooi! Dankjewel!”…zo ontroerend.

   • Femke 31 januari 2016 at 23:33

    ? mooi ?

 • Nathalie 31 januari 2016 at 22:34

  Wat een mooie brief!!
  Gefeliciteerd met je vader!

  • Janske 31 januari 2016 at 22:38

   Dankjewel Nathalie!