Baby Adventures Mommy Stuff Personal Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 20 maanden

19 januari 2016
Lola 20 maanden

Lola 20 maanden

Lieve Lola,

Vandaag vieren we dat je 20 maanden oud bent. Wat ben je toch al een grote meid en soms ook nog zo ontzettend klein. Mama’s grote kleine vriendinnetje. Wat heb ik weer van je genoten in deze feestelijke maand waarin we samen cadeautjes uitpakten met kerstmis, wat je geweldig vond! Met grote ogen keken we naar het mooie vuurwerk “boem!” tijdens oud & nieuw. Ook speelde je zo ontzettend lief met je vriendje Lars tijdens mama’s verjaardagsfeestje, ik had totaal geen omkijken naar je. Dat was echt genieten!

Lola 20 maanden

Lola 20 maanden

Het liefste wat je tegenwoordig doet is lopen, als het even kan het allerliefste buiten. Of glijden van de glijbaan in het schooltje of in het speeltuintje. Nog een keertje, en nog een keertje! Hadden we maar een glijbaan in de woonkamer, dan kon ik al je andere speelgoed inpakken. Ook fiets je graag op je fietsje de hele woonkamer door, Zoef! Wat ga je hard!

Je praat tegenwoordig echt aan één stuk door, dat vind ik zo gezellig, lekker kletsen met jou! Hele verhalen vertel je, mijn kletskousje. Je maakt grapjes en trekt gekke bekken. Wat een clowntje ben je toch. Steeds weer komen er nieuwe woorden en zinnetjes uit je mond. “Makelijk eten” (smakelijk eten), “Lola buiten lopen”, “Lola toetje eten”, “Lola poep daan”. ‘” Mama, jasje uit”. Ik kan echt hele gesprekken met je voeren en dat is niet alleen gezellig, maar soms ook heel erg handig! We begrijpen elkaar op deze manier steeds beter. 

Lola 20 maanden

Lola 20 maanden

Je wilt ook alles zelf doen “Lola doen”. En als het niet lukt verander die zin al snel in “mama doen”. Slimmerik! Sinds kort ga je met ons onder de douche. Vroeger vondt je dat verschrikkelijk maar nu is het één groot feest. Wat fijn!

Afgelopen week was je een beetje ziek en kon je een keer ’s nachts echt niet slapen. Toen heb je fijn bij papa en mama in het grote bed mogen slapen. Dat was lekker knus zeg. Het was wel een beetje krap omdat je zo lekker tegen mij aan kroop. Twee wiebelkontjes tegen elkaar is alleen niet zo’n handige combinatie om in slaap te vallen. Gelukkig sliep jij wel lekker door en was ik vooral bezig om meneer Konijn steeds uit mijn gezicht te duwen maar stiekem was ik ook heel erg aan het genieten van een slapende Lola zo dicht tegen mij aan. Gelukkig ben je nu weer beter en slaap je weer fijn door. 

Lola 20 maanden

Lola 20 maanden

Wat was het weer een fijne maand, lieve Lola. Nog steeds weet je ons bijna iedere dag weer te verbazen met je streken en de dingen die je doet of zegt. Wat ben je toch een leuk en lief vrolijk meisje! Je bent ook echt een knuffelkontje aan het worden, heerlijk! Ik hou van jou, liefje!

Heel veel kusjes en een dikke knuffel,

Mama

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier.

Bekijk hier de leukste foto’s van Lola’s “20 maanden” fotoshoot!

Spread the love

You Might Also Like

 • Femke 19 januari 2016 at 08:25

  Wat een mooi verhaal weer! Tip wij hebben op mp een plastic glijbaantje gekocht van little people voor 15.-! Er staan er heel veel op
  Even goed opletten je hebt ze in verschillende grote

  • Janske 19 januari 2016 at 09:21

   dat geloof ik, alleen dan wil ik ook meteen een grotere woonkamer 😉 hihi

   • Femke 21 januari 2016 at 08:15

    In de tuin ?

    • janske 21 januari 2016 at 09:14

     dat zou nog een optie zijn 😉

 • Annie 19 januari 2016 at 08:40

  Proficia Lola met je 20e maandje! Wat een grote en mooie meid. Tante Annie

  • Janske 19 januari 2016 at 09:21

   hihi, dankjewel!

 • Nicole 19 januari 2016 at 13:28

  Altijd zo mooi die brieven van je..

  • Janske 19 januari 2016 at 13:30

   lief dat je dat zegt 🙂 xxx

 • Vlijtig Liesje 19 januari 2016 at 14:12

  Mooie brief weer!

  • Janske 19 januari 2016 at 15:25

   dankjewel! 🙂

 • Roxanne 24 januari 2016 at 16:58

  Mooi om later terug te lezen! Vrolijke ondeugd 😉

  • Janske 24 januari 2016 at 18:33

   Hihi echt hè