About Me Beauty Diet Battle makeover mama challenge Mommy Stuff My Adventures Personal This Is It Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 16 – Kotsfestijn vs. gezelligheid

18 januari 2016

De afgelopen week was een ontzettend drukke week volgepland met etentjes, dates en andere leuke dingen. Niet mega handig wanneer je probeert af te vallen.

Zo begon ik de eerste avond van de week in een pannenkoekenhuis om het 25-jarig jubileum van mijn moeder bij het Kruidvat te vieren. Ze werkt er gewoon alweer 25 (!) jaar. Wat een prestatie, wat ben ik trots op haar! Reden genoeg voor een feestje dus en dat vierden we dus in een pannenkoekenrestaurant (Herberghe de Coeckepanne in Lierop).

Het was echt een perfecte avond. Ik at een heerlijk helder bospaddenstoelensoepje met een verrukkelijke pannenkoek met spek, ui en champignons. En die waren beiden echt Goddelijk lekker! Helaas zijn pannenkoeken meestal niet zo lief voor mijn weegschaal, dus dat was minder, maar ik heb zo ontzettend genoten, dat was het zeker waard.

pizza

pizza

Op dinsdag ging ik ondanks dat ik weinig energie had en mega last van mijn rug toch even lekker fanatiek sporten. Dat heb ik geweten tijdens de grondoefeningen, toen het meerdere malen in mijn rug schoot…AUW! Maar ach, een warme douche daarna doet wonderen gelukkig.

8x boven een emmer hangen

Vrijdagavond was ik samen met vriendlief uitgenodigd voor een etentje, maar helaas werd ik ontzettend ziek. Vanaf 2 uur ’s nachts had ik vreselijke buikpijn en 2 uur later moest ik naar de badkamer rennen om net op tijd een emmer vol te kotsen. Jak! Ik hoopte dat dat de enige keer zou zijn, maar niets bleek minder waar. Om 11 uur ’s ochtends had ik ondertussen al zo’n 8x boven mijn emmer gehangen en er kwam echt niets meer uit. Bah, bah. Wat een vaatdoek voelde ik mij zeg. Die avond mocht vriendlief zonder mij uit eten gaan, want ik nam genoegen met een broodje kaas. Die bleef gelukkig wel goed binnen.

Op zaterdag werd ik (Thank God!) weer fris en fruitig wakker na 11 uur slaap (Lola was uit logeren bij opa en oma). Ik had nog wel wat hoofdpijn, maar in vergelijking met de dag ervoor voelde ik mij super! In de avond had ik een gezellige date-night met nog vijf andere bloggers (Charlotte, Laura, Marij, Monique & Nicole). Zij hadden allemaal lekkere hapjes gemaakt, maar gelukkig had ik geen mega honger dus kon mij redelijk beheersen en vooral lekker knabbelen van de worteltjes en snoeptomaatjes. Maar de hapjes die ik geproefd heb waren heerlijk.

spaghetti bolognese

spaghetti bolognese

Janske, eeeetttt miiijjjj!!

Zondag kwamen oma en de broer van vriendlief op visite. We aten samen een aardbeientaart. Die had ik eigenlijk moeten laten staan, maar hij riep mijn naam..”Janske, eeeetttt miiijjjj!!”. Oops!

Volgende week is weer een rustigere en normale week, dus dat is wel fijn.

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg

Gewicht : 101,3 kg

Resultaat: – 7,7 kg

Gevoel:

Wat een drukke week en wat was ik vrijdag ziek. Kotsen is leuk voor de weegschaal, maar wat een ellende is dat zeg. Geloof me dat ik nooit boulimia zal krijgen, want dat is zo niets voor mij. Bah. Helaas blijft mijn gewicht steken en dat vind ik wel balen. ..maar. .ik heb zin in een nieuwe (rustige) week om mijzelf weer even goed te focussen op mijn doel.

Ben je ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Hoe ging het bij jou de afgelopen week?

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • Maaike 18 januari 2016 at 08:59

  Ha Jans.

  Ook hier niets eraf. Vrijdag borrel avondje en zaterdag heerlijk weesten uiteten met te lekkere toetjes ☺️ en daarna nog een flinke verkoudheid waarbij ik altijd op zoek ga naar suikers ?.
  Deze week ook hier wat rustiger, dus volgende week beide weer wat eraf!
  Succes weer deze week!

  X Maaike

  • Janske 18 januari 2016 at 09:30

   We hebben in ieder geval wel genoten 😉 Maar…we gaan er weer voor!

 • Kimberly 18 januari 2016 at 14:58

  Dan is het toch alsnog super, dat je ondanks al die etentjes niet aangekomen bent? Alles positief blijven benaderen, anders word je er ook niet goed van..
  Ondertussen dus weer helemaal opgeknapt?
  Heel veel succes aankomende week!
  Liefs Kimberly

  • Janske 18 januari 2016 at 14:59

   Je hebt helemaal gelijk! Gelukkig was ik binnen één dag weer “helemaal” opgeknapt…dat was wel heel erg fijn! Dankjewel!x

 • Nathalie 18 januari 2016 at 22:14

  Bah, vooral het ziek zijn… niet leuk!
  Hopelijk op naar een betere week qua lijnen!

  Hier is de knop om, ik ben echt weer gestart… nu hopen dat het ook lukt 😉

  • Janske 18 januari 2016 at 22:18

   Yes, wat goed! We gaan er voor! En kotsen is inderdaad zooooo verschrikkelijk….blleeerrggghhh

 • Femke 19 januari 2016 at 08:20

  Hey hey,
  Zet hem op jans! Pak de draad weer op
  Ja ja hier wel afgevallen
  Hou je vast… 100gr ?
  Een cherry tomaatje dus
  Maar goed, niks er bij en toch iniminie eraf. Ik ben wel goed bezig geweest, gewandeld en echt goed opgelet.
  Ben nu vanaf gister bij aan het houden wat ik eet via een handige app myfitnesspal
  Je kunt dan heel handig producten scannen
  Eerste paar dagen wat werk maar eenmaal een keer iets gescand onthoud hij het product. Zo probeer ik een beetje overzicht te krijgen. Je kunt ook aangeven als je gesport hebt
  Misschien een idee voor sommige

  • Janske 19 januari 2016 at 08:21

   ik hoop fdat het werkt. Ik heb dat jaren geleden gedaan, maar hielp niets helaas..

 • nicole 28 januari 2016 at 16:58

  klinkt raar maar soms ligt mijn motivatie om iets te laten staan in een beloning. Zo verwen ik mijzelf deze week met een paar mooie zomerschoenen die ik nodig heb maar normaal te duur zou vinden…en nu mag het omdat ik een hele week gewoon het eet de helft regime heb volgehouden. Geen twee koekjes maar 1 is ook genieten

  • Janske 28 januari 2016 at 17:07

   Dat is ook een slimme en motiverende manier. En volgens mij ook prima vol te houden. Thanks voor de tip!