About Me Personal Uncategorized

10 dingen die je nog niet van mij wist #2

15 januari 2016
Oops!

Oops!

In juni vorig jaar schreef ik op mijn blog over 10 dingen die je (zeer waarschijnlijk) nog niet van mij wist. Vandaag heb ik er weer 10 voor je. Over mijn ontmoetingen met Colin Farrell en Beyoncé, over hondenbrokken voeren aan mijn leraren en mijn super smerige allereerste zoen en date…

Lees je mee?

Je wist vast niet dat…

 • Ik voluit Johanna Leonarda Maria heet. Mijn ouders hebben mij vernoemd na Jan, Jans en de kinderen. Nee hoor, grapje! Mijn moeder kende een vrouw (vriendin) die Janske heette en vond haar naam zo mooi. Mijn doopnamen kreeg ik van mijn papa (Hans – Johannes) en mijn mama (Lenie – Leonarda) en mijn oma Maria. Ik ben er wel blij mee. Je zou zeggen dat hij niet zo veel voorkomt, maar vroeger zat ik bij de scouting en zat ik met nog twee andere Janske’s in een groepje van 7 kids. Hoe onhandig en verwarrend.
 • Soms is het best lastig als je nergens je roepnaam officieel op gedocumenteerd hebt staan zoals bijvoorbeeld op je paspoort. Zo stond ik in 2005 in mijn eentje bij de douane aan de grens in Amerika en moest ik uitleggen wie “Janske” was op mijn visumaanvraag. Op mijn paspoort stond namelijk Johanna. Oops! Dat foutje heb ik maar één keer gemaakt. Gelukkig zag ik er onschuldig genoeg uit dat ik toch het land in mocht.
 • Ik naast het mama zijn van Lola ook een parttime baan heb. Ik werk 3 dagen in de week (27 uur) als “coördinator Publieksinformatie & Ticketing” bij de leukste concertzaal van Eindhoven. Dat wil zeggen dat ik de eerste persoon ben die je tegenkomt wanneer je overdag naar ons belt, mailt of op bezoek komt voor tickets, om op te treden of wat dan ook. Daarnaast ben ik de coördinator van het publieksinformatie en kassateam. Een veelzijdige en hele leuke baan, in een tof bedrijf met nog leukere collega’s. In een werkomgeving die perfect bij me past.
 • Heeeeel lang geleden heb ik Beyoncé ooit ontmoet in de oude “Fame” in Amsterdam. Toen was ze net als ik nog een tiener en zat ze in Destiny’s Child (de originele band). Zij en de andere meiden waren ontzettend schattig en mooi en ik herinner me nog dat ze zo’n hele zachte “Nivea handen” had. Ze was erg aardig en we hadden een korte “Hi, how are you? It’s nice to meet you!” chat. Ze kwam echt over als een hele leuke meid. Nu is het bijna onmogelijk om haar te ontmoeten, zo’n grote wereldster is ze nu.
 • In Canada sliep ik met vriendinnen in hetzelfde poepie sjieke 5-sterren hotel (lees paleis) als de Backstreet Boys (we volgenden hen 2 weken op tournee door de USA en Canada) toen we plotseling Colin Farrell uit de lift zagen stappen. Als in…op 1 meter afstand. Toen kreeg ik het toch wel even warm….rrrrrr. Hij was daar voor de opnames van een film samen met o.a. Robert Pattinson. Helaas hebben we die niet meer gezien, maar wel Colin nog een paar keer en natuurlijk onze Backstreet Boys. Bekijk hier mijn filmpje:

 • Ik wilde eigenlijk al mama worden op mijn 23ste, net als mijn eigen mama dat van mij werd. Uiteindelijk is het toch net even anders gelopen, ik ging weer studeren op mijn 23ste, daarna sparen voor een groter huis en een bruiloft. Op mijn 30ste werd ik zwanger van Lola. Ondanks dat ik al lang de 23 was gepasseerd ben ik er achteraf blij mee dat het zo is gelopen. Ik heb zoveel leuke dingen kunnen doen omdat ik nog geen mama was. Kunnen reizen, studeren, naar festivals kunnen gaan. Ik heb heel bewust genoten van die tijd als ‘nog-niet-mama’. Uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes perfect in elkaar. Alsof het zo heeft moeten zijn.
 • mama en Brian

  mama en Brian

  Ik vroeger op de middelbare school best veel (onschuldige) kattenkwaad heb uitgehaald met een vriendinnetje (wat nu nog steeds mijn vriendinnetje is). Zoals de leraren hondenbrokken voeren bijvoorbeeld. Of gewichtjes hangen aan de broek van de leraar. Misschien moet ik daar nog maar eens een artikel over schrijven, haha.

 • Mijn date was de smerigste ooit. Ik had verkering met een boerenzoon uit het dorp. Ik was niet eens verliefd, maar kreeg iets met hem omdat mijn vriendin en zijn beste vriend iets met elkaar hadden. Dus “moesten” wij ook maar verkering krijgen. Na veel twijfelen was het ‘aan’. Onze eerste date was de meest romantische ooit, we gingen samen gieren (lees: putjes stront leegzuigen met de traktor). Hoe romantisch!? 3 weken daarna rook ik nog na stront volgens mij.
 • Mijn eerste zoen was ook met deze boerenzoon. Hij wilde perse met me zoenen. Het liefst hoppatee, zo op commando. Ik wilde dat het ‘spontaan’ zou gebeuren, het was tenslotte mijn allereerste zoen en die moest wel bijzonder zijn. (hopeloze romanticus dat ik toen nog was…). Bovenin de hooischuur met de deur op slot. (Terwijl mijn zusje en zijn broertje beneden op ons stonden te wachten). We stonden tegenover elkaar, ik was nog nooit zo zenuwachtig geweest als toen. Zijn mond kwam steeds dichter naar de mijne. En toen…kwam die tong in mijn mond. Ik wist niet wat me overkwam. Gatverdamme! Hij stopte en zei vol overtuiging met een lach “Je moet wel rondjes draaien“. We deden nog een korte poging, maar ik vond het VIES! Vlug ging ik naar beneden en fietste ik met mijn zusje naar huis. Gedurende de hele terugweg heb ik op de grond gespuugd, ik voelde me zo vies. Wat een verschrikkelijke eerste zoen. De dag daarna maakte hij het uit. Mijn vriendin was verbaasd waarom ik daar zo blij mee was…
 • Ik kreeg het voor elkaar om mijn moeder op het podium te krijgen tijdens een show van de Backstreet Boys, waar Brian haar een serenade bracht tijdens het nummer “I’ll Never Break Your Heart”. Terwijl hij dat deed was zij allerlei roddels over mij tegen hem aan het vertellen…bedankt mam!

Zo, dat waren er weer tien.

Wist jij deze dingen al van me? Welke vind je het leukst, grappigst of vreemdst? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 15 januari 2016 at 07:33

  Ben enorm jaloers op hoe jij geleefd hebt al! Wat een prachtige verhalen allemaal haha.. Al ben ik niet jaloers op dat gieren hoor. Mijn eerste kus was met een Spanjaard, heerlijk zou je zeggen.. Nou nee!! Hij had net gerookt GADVERDAMME!!

  • Janske 15 januari 2016 at 08:22

   Hihi…Ieekkkk dat is ook zo smerig!

 • Willeke 15 januari 2016 at 10:05

  Wat heb jij al veel meegemaakt/gedaan! Super leuk zeg!! Heerlijk om het allemaal zo te lezen ? Dat stukje over hondenbrokken voeren en loodjes aan de broek ?? geweldig! Je geniet van je baan zo te lezen, fijn zeg!! Ik wacht weer op je volgende stuk ?

  • Janske 15 januari 2016 at 10:51

   We hebben er goede herinneringen aan hihi!

 • Vlijtig Liesje 15 januari 2016 at 11:11

  Leuk zeg! Ik vind Johanna een mooie naam. Mijn middelste zoon heeft als tweede naam Johannes.

  • Janske 15 januari 2016 at 13:03

   Ik vind Johanna ook mooi. ..ik gebruik hem alleen bijna nooit…

   • Jootje 15 januari 2016 at 19:56

    Ik vind het ook een prachtige naam.. 😉

    • Janske 15 januari 2016 at 20:12

     Gelukkig maar 😉

 • Nathalie 15 januari 2016 at 20:26

  Wat een heerlijke verhalen!!
  Vertel gerust meer, echt leuk!

  • Janske 15 januari 2016 at 20:33

   Confessions of janske…to be continued ?

 • Eveline 16 januari 2016 at 09:20

  Sorry… Ik ken hem niet ???

  • Janske 16 januari 2016 at 09:54

   Die eerste date?

 • Roxanne 17 januari 2016 at 13:44

  Wat een leuk artikel! En wat gaaf dat je zoveel artiesten hebt gezien, en zelfs werkt bij een concert zaal 🙂
  Het namen-voorval herken ik wel. Ik heb 3 doopnamen welke in de verste verte niet op mijn roepnaam lijken. Bij de diploma uitreiking op school zag ik de leraar zo moeilijk naar zijn blaadje kijken en twijfelen dat ik dacht, ‘volgens mij is het mijn beurt om mijn diploma te gaan halen’. En ja hoor, dat was ook zo! Elke keer weer moet ik uitleggen hoe dat nu zit 😉

  • Janske 17 januari 2016 at 17:30

   haha…best verwarrend dan he!

 • Femke 17 januari 2016 at 20:37

  Ik wist ze allemaal! ?
  En ik kom niet meer bij …want ik zie de meeste dingen nog voor me! Kan er zo nog 10 opnoemen.
  Wat hebben al een lol gehad haha?

  • Janske 17 januari 2016 at 20:47

   En ik had je naam express niet genoemd 😉 hahaha…ik lach er nu nog om 😉