About Me Beauty Diet Battle makeover mama challenge Mommy Stuff My Adventures Personal This Is It Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 15 – Van Shit naar Fit Challenge vs een vreetbui

11 januari 2016

van shit naar fit logoDat was ie alweer, de eerste week van het nieuwe jaar. Alle feestdagen en mijn verjaardag zijn voorbij, de snoepkast is (bijna) helemaal leeg en vol goede moet ga ik er weer tegenaan. Het sporten is weer begonnen en ik doe mee met een extra challenge via Facebook “van Shit naar fit”. Hoe verging het mij deze week?

Deze week begon ik samen met bijna 400 andere mama’s op Facebook de “Van Shit Naar Fit Challenge“. In 60 dagen gaan we proberen om met zijn allen een stuk gezonder en vooral fitter te worden. We moesten van start door onze maten op te meten en een selfie te maken van hoe we er nu uitzien. Zo gezegd, zo gedaan. Nou ga ik niet zoals sommige dames een halfnaakte selfie op internet zetten, ik vind mijn gewicht al shockend genoeg, haha. Het gaat me meer om het resultaat, dan om mensen te shockeren.

Hoe dan?!

rijstepap

rijstepap

We kregen ook een schema vol met dagelijkse oefeningen zoals squads en planken. De eerste dag deed ik fanatiek mijn 50 squads en dag twee stond ik weer als een malle te Zumba-en. Daarna heb ik niet zo veel meer gedaan moet ik bekennen. Nou ben ik sowieso geen held in planken en dat soort oefeningen omdat ik ze gewoon niet kan zoals ze op de mooie plaatjes staan vermeld. En dan moet ik er dus eigenlijk ook iedere keer een paar meer doen. Hoe dan? Dat is leuk als je het kunt, maar alles half doen is ook zo suf. Dus doen we het maar op mijn eigen manier. Misschien niet zoals de rest, maar het is sowieso al een stap in de goede richting en wie weet kan ik over een tijdje (wanneer mijn fatsuit weer wat gekrompen is) mijzelf wel in deze houdingen vouwen zonder dat ik door mijn hoeven zak of blijf steken. Overigens vind ik de challenge echt top en ik hoop echt dat we met zijn allen onze persoonlijke doelen bereiken en weer fit worden. Dus dames, zet hem op!

zelfgemaakte pizza

zelfgemaakte pizza

Vreetbui

Qua eten ging het wel goed. Ik heb gezonder en bewuster gekookt. Wel had ik vrijdag een ontzettende vreetbui. Dat resulteerde in een pak koekjes met chocolade (500 kcal), een paar chippies en heel veel Cola light. Bah, wat voelde ik mij daarna vies. Gatver! Dat is iets wat ik vroeger dagelijks kon. Zo zoet, en hartig, en daarna het liefst weer zoet snoepen. Zo stom! Gelukkig wist ik mij daarna weer te herpakken.

De weegschaal was deze week ook niet zo blij met me. Ik schommelde zelfs terug naar de 102.9 kg! Wat! Oh, nee dacht ik meteen. Dat was wel even een wake-up call voor me. Het gaat niet vanzelf en ik moet er kei hard voor werken. Alleen sporten werkt niet helaas.

Waar is die noodknop!?

Op de noodknop!

Wat trouwens ook wel grappig is. Op mijn werk (ik werk 3 dagen van 9 tot 18 uur) kan ik in de middag altijd mee lunchen met mijn collega’s. Hardstikke gezellig, en voor maar €2,- staat de hele tafel gevuld met vers brood, 40 soorten beleg (van 7 soorten salades, filet american, gebakken bacon, ansjovis, sla, tomaatjes, komkommer en nog zo’n 15 soorten zoet beleg). Op dinsdag hebben we gekookte eitjes en op donderdag snackdag. Uit pure zelfbescherming heb ik ooit besloten om niet mee te eten. Ik weet namelijk 100% zeker dat ik dan veeeeel meer boterhammen naar binnen werk met zoveel soorten beleg. Dus zit ik iedere lunch netjes met mijn eigen gesmeerde bammetjes tussen alle lekkernijen. Nou vind ik dat op zich helemaal niet zo erg. Maar wanneer ze mij dan gaan vragen of ik de snacks even mee wil nemen met de lift…en ik dus samen met mijn bammetjes en een bak VOL met overheerlijk ruikende snacks in een lift moet gaan staan dan twijfel ik even om op de noodknop te drukken zodat ik stiekem een of twee van die snacks naar binnen kan werken….Man! Wat ruikt dat lekker!

Gelukkig hoef ik ze bijna nooit naar boven te brengen hoor die snacks, en vind ik vooral de eitjes op dinsdag zo’n gemis. Maar ik doe het voor een geod doel zullen we maar denken. Hou vol Jans!

Couscous met verse groenten en kip

Couscous met verse groenten en kip

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg

Gewicht : 101,3 kg

Resultaat: – 7,7 kg

Hamburgers

Hamburgers

Gevoel:

Deze week was een week met ups en downs. Extra veel sporten, maar ook extra vaak ‘zin in’ slecht eten. De weegschaal schommelde daarom ook enorm en waarschuwde me dat ik extra moest opletten. Graag wil ik weer met iets meer enthousiasme op mijn doel af gaan en wat harder knallen. Ik Ben nu echt klaar om onder de 100 te komen! Yeaahh!

Ben je ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Hoe ging het bij jou de afgelopen week?

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • Janske 11 januari 2016 at 08:30

  Hihi jazeker! Ik volg en ken Charlotte inderdaad ?

 • Maaike 11 januari 2016 at 09:17

  Knap dat je de lunch op je werk links kan laten liggen. Dat was bij mijn vorige werk altijd een probleem. Veel meer bammetjes als dat ik thuis zou eten. Nu neem ik ook elke dag gezond m’n eigen boterhammen mee naar werk en fruit. Scheelt echt een hoop! Ik ben vanochtend ook weer op de weegschaal gaan staan, was er een beetje bang voor nadat ik zaterdag iets teveel te lekkere zelfgemaakte frietjes op had maar…… 1,8kg eraf (hoezo veel vocht vast gehouden!). M’n nieuwe gewicht is nu 89,8kg

  • Janske 11 januari 2016 at 09:23

   Super goed Maaike! Dat is echt veel! wooohooo! Goed bezig!

   • Maaike 11 januari 2016 at 10:10

    Thanks! ☺️

 • Nicole 11 januari 2016 at 10:08

  Zoals je wellicht weet heb ik dus een cleansing gedaan en ga ik vanaf nu ook aan de slag! Nu moet ik wel zeggen dat vandaag al direct slecht begint omdat ik dus geen ontbijt heb. Maar ook daar ben ik mee bezig en vanaf morgen gaan we daar zeker voor. Ik moet zeggen dat ik enorm trots ben dat ik afgelopen 9 dagen dus alleen maar water en verse sap heb gedronken (vooral water) en niet eens zin had in frisdrank! Dat is bij mij ook echt een dingetje wat ik voel moet houden van mezelf. Want begin ik er weer aan.. val ik zo terug!

  • Janske 11 januari 2016 at 10:20

   Super knap van je Ik denk niet dat veel mensen dat kunnen volhouden! Hoe voelt dat nou? Voel je je ook echt helemaal “clean”? Ik ben erg benieuwd!

 • Nathalie 11 januari 2016 at 15:24

  Afgelopen week wel opgelet maar niet fanatiek opgelet met eten, iets met teveel zorgen en onzekerheid. Deze week ga ik weer goed opletten en niet teveel onnodige dingen eten.

  Kortom, de knop is bij mij nog niet echt om! Ik let er wel op dat ik niet zwaarder wordt, maar er moet eigenlijk nog wel wat af!

  Goed dat je, je niet liet verleiden met de snacks!
  Ik ga ook nooit gezamenlijk lunchen of naar de cateraar. ik kom gegarandeerd met iets lekkers in mijn lijf weer op mijn werkplek!

  • Janske 11 januari 2016 at 15:30

   De keuze is ook zo ontzettend groot, verleidelijk en bijna allemaal even slecht 😉 Kom op meid! We gaan er voor! Yes!

 • MARIJKE 11 januari 2016 at 15:41

  Wat leuk om jouw ervaring te lezen van de afgelopen week. Kom voor het eerst op je blog via de 30 plus bloggergroep. Kom zeker vaker op je blog.

  • Janske 11 januari 2016 at 16:04

   Hihi *blush* Dankjewel! Ik zal bij jou ook eens rond gaan snuffelen! 3 gezonde tussendoortjes voor onderweg klinken namelijk goed!

 • Charlotte 11 januari 2016 at 21:53

  Wauw, 7,7 is echt heel veel! Super knap!

  • Janske 11 januari 2016 at 23:58

   Dankjewel ? dat heeft wel 15 werken geduurd hè ?

 • Vlijtig Liesje 12 januari 2016 at 10:52

  Ik ben na 5 zwangerschappen goed op gewicht, maar ik weeg me eigenlijk nooit. Ik ga elke dag hardlopen dan moet het maar goed zijn vind ik.

  • Janske 12 januari 2016 at 15:21

   Als dat niet gezond genoeg is weet ik het ook niet meer ?

 • Femke 12 januari 2016 at 13:25

  Kom op jans! Ga ervoor je kunt het?
  Je bent al lekker gaan bewegen
  Ik ben deze week ook bewust verder gegaan
  Maar pak ook een taartje als iemand jarig is of een wijntje in het weekend
  Daar geniet dan juist meer van
  Vorige week 87kg
  Deze week 85.6
  Moet wel zeggen dat het per dag erg schommelt
  Hou veel vocht vast wat nog allemaal eruit moet
  Naast alle vetjes ?

  • Janske 12 januari 2016 at 15:22

   Woohooooo super goed meid! Yes!

 • Wilma 12 januari 2016 at 22:25

  hihi geniaal! Je kunt het!

  • Janske 12 januari 2016 at 22:38

   Yes!

 • Roxanne 14 januari 2016 at 23:42

  Vorige week ging goed! Ik vergat alleen op de weegschaal te gaan staan, oeps! Dus dat heb ik afgelopen maandag dan maar gedaan. Mijn begin gewicht is in ieder geval lager als de laatste keer dat ik me woog, vorige maand ergens. Dus dat is sowieso al positief. Nu nog wat meer kilootjes er af krijgen 😉

  • Janske 14 januari 2016 at 23:47

   Super goed! Ga zo door! Yes ?