Books I Love Lists Lola Loves Mommy Stuff Review Uncategorized

Lola Loves #6 – 5 leuke prentenboeken voor een dreumes

10 januari 2016

Eind september plaatste ik een artikel voor mijn “Lola Loves” serie met daarin vijf van Lola’s favoriete boekjes van dat moment. Inmiddels zijn die vijf boekjes alweer verruild voor een stapel andere vrolijke boeken. Lola is nog steeds dol op lezen. Ze staat er mee op en gaat er ’s avonds mee naar bed. Ze verzint altijd wel een reden om een boekje te lezen. Het liefst met papa of mama natuurlijk. Met van die gekke stemmetjes, en dat mag best drie keer achter elkaar hetzelfde boekje zijn hoor. Geen probleem. Samen met meneer Konijn op schoot “leest” ons boekenwurmpje aandachtig met je mee. Ik kan daar zo van genieten! Even een momentje samen verdwalen in een verhaaltje. Zo knus.

Ik heb weer vijf van Lola’s boekjes voor jullie geselecteerd die zeker de moeite waard zijn om eens te lenen bij de bibliotheek of zelfs aan te schaffen voor op de boekenplank! Lees je mee?  Wie weet vinden jullie kindjes zo net zo leuk als Lola!

In de afgelopen maanden maanden vond ze vooral deze boekjes erg leuk: (klik op de foto’s voor een vergroting)

Mama Kwijt – Chris Haughton

Mama Kwijt is een boek wat gaat over Kleine Uil, die tijdens het slapen hoog uit zijn nestje valt. Zo raakt hij zijn mama kwijt. Samen met Eekhoorn gaat hij in het grote bos op zoek naar zijn mama. Eekhoorn denkt telkens dat hij de mama van Kleine Uil gevonden heeft, maar dat is niet zo…

Ik vind het boek erg grappig want je kunt met vreemde stemmetjes het verhaal nog spannender en leuker maken. Het heeft humor ondanks dat het een verdrietig verhaaltje is. Ik vind dit boek een echte musthave voor op je boekenplank. Hij is leuk voor verschillende leeftijden. Het boek won niet voor niets het ‘Prentenboek van het jaar 2012’.

Bij Ons In De Straat – Koos Meinderts & Annette Fienieg

In dit vrolijke boek worden alle buren van de schrijver en illustrator omschreven in vrolijke gedichten en mooie tekeningen. Zo woont er op nummer 9 een viswijf met een staart, met een schelp als openhaard. Meindert en Annette staan zelf ook in het boek, dat is wel erg grappig. Ieder huis past perfect bij de bewoners. De gedichtjes zijn grappig en de illustraties hebben originele details. In zo’n straat wil iedereen wel wonen!

Avonturenkat – Hans Kuyper & Alice Hoogstad

Een verhaal over een klein katje dat voor de allereerste keer op avontuur gaat in de wei. Daar komt hij allerlei soorten “katten” tegen. Een springkat, een krab-en-pikkat en allerlei andere soorten “katten. De rijmpjes lokken je steeds door naar de volgende bladzijde omdat het laatste rijmwoord pas op de volgende bladzijde staat. Uiteindelijk ontdekt hij dat hij een echte avonturenkat is. Lola vind dit boekje erg leuk!

Daarom Vind Ik Jou Zo Lief – David Bedford & Ann James

Dit boek gaat over de liefde tussen een meisje en haar hond. Ik het boek verteld ze waarom ze haar hond zo lief vindt. Je ziet ze samen spelen, knuffelen en slapen. De zin “Daarom vind ik jou zo lief” komt meerdere malen terug in het boek. Het is vooral heel erg schattig om te lezen, vooral als je zelf ook een hond als huisdier hebt. De illustraties zijn mooi en groot en de teksten kort maar krachtig.

Over Een Kleine Mol Die Wil Weten Wie er op Zijn kop Gepoept Heeft – Werner Holzwarth & Wolf Erlbruch

Dit boek is momenteel ook een van mijn eigen favorieten. Het verhaal is echt grappig en de illustraties ook. Het gaat (zoals de titel al doet vermoeden) over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd heeft gepoept. Met de drol op zijn hoofd gaat hij bij alle dieren naar hun poep kijken om te vergelijken. Maar zal hij er achter komen wie er op zijn hoofd heeft gepoept??

Dit boek is in allerlei soorten versies te verkrijgen. Ook kun je de mol als knuffel kopen. Dit boek is er weer eentje die je niet mag missen op je boekenplank!

Dat waren Lola’s (en ook wel een beetje mama’s) favorieten van de afgelopen maanden.

Ben je nieuwsgierig naar andere boekjes en goodies die Lola leuk vindt? Check ze in het Lola Loves overzicht.

Heb jij ook zo’n boekenwurm in huis? Wat is momenteel jullie favoriete boek? Heb je nog aanraders?

Spread the love

You Might Also Like

 • Willeke 10 januari 2016 at 20:09

  Oh wat een leuke boeken!! Ze klinken geweldig. Hier jongetjes die voorlezen helemaal top vinden. Al zijn ze van het herhalen, dus veel dezelfde achter elkaar. Wat ik daar zo leuk aan vind is dat je ze op gegeve moment zelf hoort ‘lezen’; het verhaal kennen ze uit hun hoofd en vertellen ze zichzelf op hun manier ? zo leuk! De oudste (bijna 5) is gek van de boekjes van Borre, die zijn educatief, letters leren. En gek van de boeken van Tip de Muis. De middelste (bijna 3.5) is ook gek van Tip de Muis en boekjes zoals Nina de Nijlpaar en Liam Leeuw. Weet zo niet hoe die boekjes heten. Van die korte verhaaltjes. De jongste van 10maand (morgen) ben ik ook mee begonnen met voorlezen, die vind het boekje van Woezel en Pip (maken een groentetuintje) erg leuk. Echt genieten!! Aanraders? Tip de Muis. Die zijn heel leuk. Verder zou ik zo niet zo snel weten.

  • Janske 10 januari 2016 at 20:18

   Bedankt voor de tips Willeke! Leuk he dat voorlezen. Ik begon meteen na de geboorte al 😉 misschien wat vroeg, maar het schijnt goed te zijn voor je kindje en ik vond het vooral erg leuk. hihi.

 • Nathalie 10 januari 2016 at 22:29

  De kleine mol en mama kwijt, hier ook beide favoriet geweest!
  Wat ook gewilde boekjes waren en bij onze kleuter nog zijn is Heksje Mimi!

  De oudste is meer van de Geronimo en Thea Stilton inmiddels 😉

  • Janske 10 januari 2016 at 22:34

   Ohhh leuk! Bedankt voor de tips!