About Me Discuss Mommy Stuff Personal Tag Uncategorized

Tag: Mommy wars

5 januari 2016
Zondag werd ik door Gwen van Mijn leven Als Mama gevraagd om de Mommy Wars-tag van Betty en Esther in te vullen. Een gewaagde Tag met daarin vragen over opvoeding waar sommige mama’s flink over kunnen (bek)vechten. Kom maar op met die vragen! Benieuwd hoe ik denk over samen slapen, zindelijkheidstraining en potjes eten voor Lola? Lees dan snel verder!
 • Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

laatste keer bv geven

laatste keer bv geven

Ik ben zeker een voorstander van borstvoeding. Ik heb zelf totdat Lola ruim 8,5 maanden oud was borstvoeding kunnen geven. Toen heb ik mijn melkfabriek gesloten. Ik heb het met veel liefde, maar ook vele tranen gegeven. Het was echt niet altijd gemakkelijk en ik heb er voor mijn gevoel alles uitgehaald wat er in zat, letterlijk en figuurlijk. Ik vind borstvoeding iets moois, iets natuurlijks en een geschenk wat geweldig is als een moeder dat aan haar kindje kan geven. Helaas ken ik ook veel mama’s waarbij bv geven niet goed gaat. Dan is een flesje natuurlijk ook een prima oplossing. Ik ben daarom ook zeker niet anti flesvoeding.

Op Mamaplaats schreef ik eerder dit jaar een artikel over wat in mijn ervaring de nadelen waren van het geven van bv. Helaas leest niet iedereen mijn artikelen met een korreltje zout…want holly macaroni, wat heeft dat artikel toen voor veel ophef gezorgd. Mijn artikel veroorzaakte een rel op internet en volgens sommige mama’s zou ik er voor zorgen dat geen enkele mama meer bv zou gaan geven….Geloof je het zelf?! Alsof wanneer ik schrijf dat ik in een sloot ga springen omdat dat zo ontzettend geweldig is, de rest van de wereld achter mij aan springt. Wat een overdreven reacties. Uiteindelijk schreef er zelfs iemand een blog over die hele rel. Wat een gezeur om niets. Het grappige was dat ik ook een artikel klaar had staan met daarin alle voordelen van het geven van bv. Misschien had ik ze beter samen in één blog kunnen plaatsen. Lesje voor de volgende keer. Toen werd mij wel direct duidelijk wat Mommy wars zijn, haha. Dat mensen zich zo druk maken om andermans artikel over bv dat ze er kwaad over Twitteren is toch een beetje overdreven als je het mij vraagt.

 • Genietmomentje #2 Wanneer je kleintje lekker slaapt

  slaap kindje slaap

  Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Lola heeft de eerste nacht in het ziekenhuis in haar “bakje” geslapen naast ons. Nacht twee kon ze niet slapen in haar wieg, toen hebben we haar op verzoek van de verloskundige tussen ons in gelegd op het verschoningsmatje strak onder haar dekentje. De rest van de nacht zat mijn pink in haar mond. Vanaf nacht 3 of vier sliep ze in haar eigen ledikant op haar eigen kamertje. Dat vonden wij het fijnst. Zo kon ze meteen wennen aan haar eigen kamer (die naast de onze is) . Ik heb er geen seconden spijt van gehad. Het lijkt me heerlijk om samen met je kindje te slapen, maar ik vind het fijner als ze in haar eigen bed kan slapen. Ze heeft sindsdien één nachtje samen met papa op een tweepersoonsmatras geslapen toen ze ziek was. Verder altijd in haar eigen bedje (wanneer we thuis waren dan hè).

 • Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Ik heb vooraf research gedaan, want er zijn erg mooie wasbare luiers tegenwoordig. Maar ik kreeg vriendlief niet overtuigd van de voordelen, dus gingen we al snel voor de kant-en-klare luiers van de drogist. Pampers en Kruidvat om precies te zijn.

 • Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Wij hebben hier allerlei soorten speelgoed in huis. Ik ben dol op houten speelgoed, maar ook Duplo en Fisher Price vind ik fantastisch. Meestal koop of krijg ik speelgoed waar Lola echt iets mee kan, of iets waar ze iets van kan leren. Zo doen boekjes het hier altijd goed, maar ook de Hema stapelblokken, Mega Blocks & Duplo. Tegenwoordig speelt ze ook veel met haar pop in de poppenwagen, het poppenbedje van oma, puzzels en fietst ze graag op haar fietsje. Ze kan zich prima vermaken met al haar speelgoed en wisselt ook best veel af.

 • hmmm pannenkoeken!

  hmmm pannenkoeken!

  Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Lola’s eerste hapjes maakte ik (bijna) allemaal zelf met mijn Avent stomer/blender. Lola smulde er van. Zodra ze met de pot mee ging eten gebruikte ik hem bijna niet meer. Soms krijgt ze een potje wanneer wij iets eten wat zij niet eet zoals een salade, pizza of friet. Dan eet ze een potje met wat verse groenten of iets anders er bij. Een combinatie van beiden dus.

 • Dragen of wagen?

Omdat ik snel rugklachten heb, heb ik Lola weinig gedragen in de draagzak. Ik had ook pas een fijne toen mevrouwtje al ruim 6 maanden oud was en dat werd mij al snel te zwaar. Daarom heb ik altijd de wagen gebruikt. Nu nog steeds trouwens. Ideaal.

 • Poging twee, met papa

  Poging twee, met papa

  Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Toevallig lukte het mijn ouders vorige maand ineens om Lola op het potje te krijgen. De dag erna plaste ze bij mij er op. Ze is er nog steeds mee bezig, maar lijkt het ook erg spannend te vinden. Vandaar dat ik haar zelf haar tempo laat bepalen en we zien wel wanneer ze er weer aan toe is. Ze leest in ieder geval nu het allerliefst boekjes over potjes, poep etc. En ze gaat er regelmatig op zitten. Ook geeft ze nu netjes aan wanneer ze (denkt dat) ze gepoepte heeft “Lola poep daan” zegt ze dan en dan gaat ze vaak al bij de deur staan.

 • Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Ik hou van allerlei verschillende kledingstijlen. Veel merken die ik leuk vind zijn vrij duur, maar ik koop ze nooit voor de volle prijs. Ik wacht gewoon tot de sale en koop het dan voor minimaal 50% korting. Ik wissel het af met tweedehands kleding en merken zoals Hema, Zara en H&M. Het combineren maakt het leuk en betaalbaar. Ik kan daar echt van genieten en het is ook een echte hobby voor me. In mijn verschillende kinderkleding shoplogs zie je alle leuke aankoopjes die ik kocht voor Lola.

 • Are you talkin' to me?!

  Are you talkin’ to me?!

  Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drilsergeant?

Ik ben volgens mij vooral duidelijk. Daardoor hoef ik geen drilsergeant te spelen omdat Lola weet waar ze aan toe is. Echt onderhandelen is ze nog te jong voor, maar wanneer ze stout is moet ze even in de hoek zitten en leg ik haar uit waarom. Of ze het echt begrijpt weet ik niet, maar het voelt goed zo.

 • Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Ja hoor. Ik laat haar wel eens huilen. Zeker toen ze kleiner was stond ik echt niet na 2 seconden huilen naast haar bedje. Ik vind dat een baby echt wel mag huilen. Natuurlijk troost ik haar en laat ik haar niet totaal overstuur raken, maar even huilen kan best. Ik weet dat lang niet iedereen daar zo over denkt, maar ik vind het onnodig om mijn kind bij iedere scheet te troosten. Maakt mij dat een slechte mama, ik vind van niet.

Zo…dat is er uit…wie gaan me nu ontvolgen?! Haha.

Zoals je kunt lezen zijn alle mama’s anders en voeden we anders onze kinderen op. En dat is prima. Ik respecteer de keuzes van andere mama’s en vind echt dat iedereen moet doen wat voor haar goed voelt. Natuurlijk heb ik zo mijn eigen ideeen over opvoeding, maar ik respecteer de keuzes van een ander. Jammer dat niet iedereen dan kan.

Wil je deze tag overnemen? Tag je mij en Betty en Esther even zodat we ook jouw antwoorden kunnen teruglezen? Ik ben benieuwd!

Benieuwd naar andere leuke tags? Je vindt ze in mij tags overzicht!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 5 januari 2016 at 07:51

  Wat een interessante tag. Die rel kan ik me ook herinneren. Erg onnodig!

  • Janske 5 januari 2016 at 09:39

   Ik vond hem best heftig, haha…kwestie van begrijpend lezen 😉

 • Gwen 5 januari 2016 at 08:59

  Leuk om jouw antwoorden te lezen! Die blog kan ik me nog herinneren trouwens, vd bv.

  • Janske 5 januari 2016 at 09:39

   Hij heeft wel indruk gemaakt 😉 haha

 • Vlijtig Liesje 5 januari 2016 at 11:03

  Leuk hoe jij met deze gevoelige onderwerpen omgaat : )

  • Janske 5 januari 2016 at 11:09

   hihi *blush* dankjewel!

  • Janske 5 januari 2016 at 22:06

   Dankjewel ?

 • Nathalie 5 januari 2016 at 19:07

  Leuk om te lezen!
  En de discussies… tja die blijven er toch!

  • Janske 5 januari 2016 at 22:04

   Klopt. ..maar het is zo onnodig..

 • Willeke 8 januari 2016 at 15:08

  Leuk om jou antwoorden te lezen, en leuk hoe iedereen er weer anders over denkt.
  En dat gezeur over bv, waarschijnlijk veranderd dat nooit 😉 Ik heb bij de oudste, bijna 8 jaar terug bv gegeven, maar dat ging zo dramatisch dat ik na 3 weken gestopt ben en riep: dat doe ik nooit meer. dat heb ik volgehouden tot de jongste. bij hem wilde ik het toch weer proberen, maar toen ben ik na 10 weken volledig ingestort. Het koste mij teveel energie. Gelukkig dat er dus ook fles bestaat 😉

  • Janske 8 januari 2016 at 20:01

   Erg hè. ..bijna al mijn vriendinnen hebben geen of maar heel kort BV gegeven. Dat is jammer maar ook prima. En het is echt niet voor iedereen even makkelijk…ik heb het vaak genoeg uitgekrijst van de pijn tijdens het voeden. ..het is echt niet alleen maar genieten.

 • De Mommy Wars Tag - GoodGirlsCompany 10 januari 2016 at 06:01

  […] de Mommy wars Tag als een lopend vuurtje zou rondgaan in het land der mamabloggers. Meike, Saskia, Janske, Cassandra, Joyce, Madelaine en Marije vulden hem allemaal in. Nu ben ik ik, dus ja ik doe het […]