About Me Baby Adventures Beauty Diet Battle makeover mama challenge Mommy Stuff My Adventures Personal This Is It Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 14 – 2016 word MIJN jaar!

4 januari 2016

Een nieuw jaar met nieuwe kansen, doelen en voornemens. 2016 word MIJN jaar! Een jaar waarin ik nóg meer ga genieten, nóg meer ga afvallen en mij nóg beter ga voelen. Ik ben er helemaal klaar voor…dus 2016…kom maar op!

Het afgelopen jaar ging voor mij de knop om. Ik was er helemaal klaar mee en waarom wachten tot 1 januari…ik besloot direct van start te gaan met het veranderen van mijn levensstijl. Mijn “Diet Battle” was herboren. Ik wil graag een gezondere mama zijn voor Lola en daardoor ook beter in mijn vel zitten. Soms voelt het namelijk net alsof ik Janske ben, die altijd zo’n dikke fatsuit aan heeft. Je kent ze wel, uit de films… Alsof die hoes om mij heen niet is wie ik echt ben…dus is het tijd om er iets aan te doen! Tijd voor actie!

nomnom

Gadverdamme!

In juli 2015 stond het getal 111 op mijn weegschaal…gadverdamme, hoe had ik het zo ver kunnen laten komen…bah! Dit was echt belachelijk. Ik besloot eind september (na onze vakantie) het roer om te draaien en allereerst een maand lang geen cola light te drinken (mijn grootste verslaving). Dit lukte prima. Ook besloot ik gezondere en bewustere keuzes te maken wat betreft mijn eetpatroon. Dit ging soms goed, maar soms ook goed fout.

Langzaam maar zeker zag ik het getal op mijn weegschaal kleiner worden en de glimlach op mijn gezicht groter. Er was eindelijk resultaat en wat was ik trots! Ik melde mij aan bij een fanatiek sportclubje voor mijn wekelijkse dosis Zumba waarbij ik mijn billen even flink kon losschudden en ook de crosstrainer werd uit het stof gehaald. Yes!

aaahhhhh

aaahhhhh

Onder de 100

Inmiddels ben ik 14 weken verder en ben ik apetrots op mijzelf. Mijn doel “onder de 100 voor 2016” heb ik helaas niet gered, maar dat geeft niet. Ik ga onder die 100 komen, dat weet ik zeker!

De afgelopen week was er eentje met ups en downs. Maandag ging ik samen met mijn lief uit eten bij een heerlijk Grieks restaurant waar ik erg lekker heb gegeten. Dat toetje had ik misschien beter over kunnen slaan, maar ik hou er zo van. Oud op nieuw heb ik lekker mee gesnoept, maar geen enkele oliebol aangeraakt. Op 1 januari was ik jarig maar heb ik opvallend genoeg helemaal niets gesnoept. Ik had er gek genoeg ook (bijna) geen behoefte aan dus besloot ik om er niet aan toe te geven.

taart!

taart!

Feestgangers gezocht – beloning: Taart!

Zaterdag was mijn verjaardagsfeestje waarvoor ik monchoutaart, cheesecake, red velvet cake, Oreo cupcakes en vanille cake had gemaakt. Ook de tafels stonden vol met chips, nootjes, bitterballen, broodjes en nog veel meer lekkers. Ik at die dag bewust geen lunch en avondeten, want ik had genoeg aan mijn ongezonde “Tapas”. Gelukkig had ik ook veel snoeptomaatjes, komkommer en worteltjes op tafel staan. Die gingen er ook prima in! Alles moest op, dus de verjaardagsvisite ging met volle buiken weer naar huis. Ik had ze gewaarschuwd, want op de verjaardagsuitnodiging stond “Feestgangers gezocht – beloning: Taart!”. Ik had zelf alleen een klein stukje monchou en een hapje Oreo cupcake gepakt, dus die schade is beperkt gebleven. En ik heb er echt van zitten genieten, dus dat moet kunnen…toch?

Hieperdepiep Hoera

Hieperdepiep Hoera

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg

Gewicht :  101,5 kg

Resultaat: – 7,5 kg

Gevoel:

Ik ben blij met mijn behaalde resultaten van 2015 en voel mij gemotiveerd om 2016 met beiden handen aan te grijpen en een fitte(re) mama te worden! Allereerst… onder die 100! Gaat het mij lukken deze week?!?

Ben je ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Ben je blij dat de Feestdagen voorbij zijn en heb je ook goede voornemens voor 2016?

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • Maaike 4 januari 2016 at 10:59

  Lieve Jans.

  Knap van je dat je al dat lekkers hebt kunnen laten liggen! Ik helaas niet. Ik ben in de vakantie 2kg aangekomen. Ik ga hier (als enigste plek!) ook voortaan opschrijven wat ik weeg. Zodat we elkaar kunnen motiveren en het duidelijk wordt hoe het met de strijdt gaat! Mijn start gewicht van 4 januari is 91,6kg. Daar wil ik het einde van het jaar eigenlijk minimaal 75kg van hebben gemaakt, het liefste 70kg. Succes weer! En Jans….. Ben trots op jou dat je jezelf motiveert maar op deze manier dus ook minimaal 1 andere persoon! Hopelijk nog veel meer!!!!

  Dikke kus en knuffel

  • Janske 4 januari 2016 at 11:21

   awww liefie! Jij motiveert mij ook met je sportiviteit! We gaan er samen voor! Ik kan ook echt niet alles laten staan hoor…anders ging het afvallen stukken sneller…Maar we moeten niet vergeten te genieten tussendoor. Dankjewel voor je lieve woorden! Kussss!

 • Martine 4 januari 2016 at 13:27

  Ja, ik doe met je mee! Helaas ook 100+, pfff…..
  Ik ga er ook over bloggen, als stok achter de deur. Het klinkt allemaal zo makkelijk he, maar oh wat ik het moeilijk!

  • Janske 4 januari 2016 at 13:33

   Klopt! Ging het maar vanzelf! We doen het samen! Yes! 🙂

 • Charlotte 4 januari 2016 at 16:17

  Wat ben je goed bezig! De december maand is en blijft gewoon een lastige maand om gezond te eten, veel te veel verleidingen 😉 Wel heel goed dat je het probeert te beperken! Topper, ga zo door!

  • Janske 4 januari 2016 at 16:37

   Decemeber is inderdaad niet de makkelijkste maand, wat dat betreft ben ik blij dat hij voorbij is 😉

 • Volgmama 4 januari 2016 at 19:07

  Super! 7,5 kilo vind ik al heel wat! Ik ben benieuwd of ik er met de #vanshitnaarfit challenge wat af krijg.

  • Janske 4 januari 2016 at 21:07

   Ik ga ook mee doen! Ik ben benieuwd! Zet hem op!

 • Nathalie 4 januari 2016 at 19:26

  Super knap! Knop om is ook echt knop om dus!
  Vorig jaar maart lukte het mij ook om definitief de knop om te zetten… nu is de knop zoek… maar hopelijk komt het snel weer!

  • Janske 4 januari 2016 at 21:12

   Die knop terug omzetten is bij mij vooral goed nadenken waarom ik het wil. Waarom ik voor mijn doelen wil gaan en daar 300% achter staan. Alleen op die manier krijg ik de knop om…maar makkelijk is het zeker niet hoor. Soms voelt het echt nog steeds als een strijd.

 • Roxanne 5 januari 2016 at 00:26

  Ohohoh, tussen kerst en oud en nieuw ben ik beslist niet afgevallen. Bijgekomen? Zou goed kunnen. MAAR, vanaf vandaag weer de broeksriem aangetrokken! Vanochtend snoeptomaatjes, appels en druiven gekocht. En kiwi’s had ik nog. Komkommer ben ik vergeten te kopen. Maar zo heb ik een gezonde keuze aan tussendoortjes. Vanavond at ik dan ook een appel en wat druifjes in plaats van chips o.i.d. Doorzetten!

  • Janske 5 januari 2016 at 09:38

   Het begin is gemaakt, goed bezig!

 • Kimberly 5 januari 2016 at 11:23

  Helemaal super van je!
  En december is ook een rotmaand, als je gewicht wil verliezen. Maar je komt er vast wel! En wat ontzettend knap dat je zo veel lekkers hebt kunnen laten liggen!
  Een hele fijne week gewenst 🙂
  Liefs Kimberly

  • Janske 5 januari 2016 at 11:25

   Inderdaad….wat dat betreft ben ik blij dat het nu januari is…weer lekker sporten en minder snoepen…we gaan er weer voor de volle 200% voor! Jij ook een fijne week 🙂

 • Vlinder87 6 januari 2016 at 12:19

  Hooo, ik ben door alle drukke dagen even vergeten om me in te schrijven voor je nieuwe nieuwsbrief! Maar dat heb ik inmiddels weer gedaan.
  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En onder de 100 is in zicht, dus je gaat er heel snel komen! 🙂 Succes!!

  • janske 6 januari 2016 at 13:48

   Ik hoop het zo! Leuk dat je je hebt ingeschreven 🙂

  • Janske 6 januari 2016 at 19:36

   ik zie dat je de nieuwsbrief nog niet bevestigd hebt 😉 Deze moet je even via je mail bevestigen.

   • Vlinder87 8 januari 2016 at 11:56

    Oei, ja, ik zag net de bevestigingsmail in mijn spamfolder! Ik heb het inmiddels bevestigd!

    • Janske 8 januari 2016 at 12:28

     super! Leuk dat je me volgt 🙂

 • Femke 7 januari 2016 at 04:24

  Ha!
  Goed bezig Jans! Trots op je
  Ik had beloofd vanaf 1 jan met je mee te doen … Daar ga ik dan:
  Voor zwangerschap 66.0
  Einde zwangerschap 12-11 89.6
  Oeps?
  Eind doel: 65.0
  01-01 87.0 helaas nog niet veel eraf sinds bevalling eerst afgevallen en daarna weer erbij
  We gaan ervoor ??

  • Janske 7 januari 2016 at 07:51

   Woohooooo! We gaan er voor met zijn allen! Je kunt het schat!

 • Anne 7 januari 2016 at 09:22

  Wat een gedoe altijd he!! Ik probeer al 3 jaar af te vallen maar wat eraf ging kwam er altijd weer dubbel bij! Sinds augustes ben ik weer serieus bezig, er is nu officieel 10 kilo af. Nog 10 te gaan!!

  • Janske 7 januari 2016 at 10:02

   Inderdaad….was het maar makkelijk 😉 10 kilo is echt super! Goed bezig!

 • Willeke 8 januari 2016 at 15:12

  Super goed van je zeg!! Het gaat je echt wel lukken!
  Ik doe met je mee 😉 Ben eind september gestart met mijn strijd tegen de kilo’s. Hard gaat het nog niet, maar ik zie al resultaat, wat mij motiveert om door te gaan! Dat resultaat zag ik na kerst en oud&nieuw, dus heel blij dat ik tijdens die dagen ook niet veel gesnaaid heb. Voor goed doel he, haha.

  • Janske 8 januari 2016 at 19:57

   Wat goed! Let’s do this! ?