About Me Beauty Diet Battle makeover mama challenge Mommy Stuff My Adventures Personal This Is It Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 13 – A Christmas Miracle!

28 december 2015
Gourmetten bij vrienden

Gourmetten bij vrienden

Al maanden keek ik uit naar de Feestdagen. Gezellig samen zijn met familie en vrienden en al dat heerlijke eten…hmmmm! Tegelijk zag ik er ook tegenop om daarna weer op de weegschaal te moeten gaan staan. Kerstmis en afvallen zijn namelijk niet de meest logisch combinatie. Viel het mee of viel het tegen? Lees snel verder!

Mijn eigen slakkentempo

Vandaag ben ik precies 3 maanden bezig met mijn Diet Battle. In deze maanden heb ik al een aantal ups en downs voorbij zien komen, maar ik ga nog steeds (langzaam, maar gestaag) op mijn doel af. Halverwege (na 7 weken) was daar dan eindelijk mijn eerste mijlpaal van 5 kilo. Wat was ik ontzettend trots op mijzelf. Eindelijk een getal wat bewees dat ik ook daadwerkelijk mijn levensstijl op een positieve manier heb verandert. Het was niet veel, maar voor mij een prestatie die ik al jaren lang niet meer heb weten te behalen. Yes!

Macaroni Bolognese

Macaroni Bolognese

Daarna ging het weer wat minder, maar in mijn eigen slakkentempo gaf de weegschaal een steeds lager getal aan en kwam mijn volgende doel –> onder de 100 kilo vóór 1 januari 2016 daadwerkelijk in mijn vizier. Helaas maakte ik het mijzelf niet altijd even makkelijk tijdens deze feestmaand, dus ben ik bang dat ik dat doel niet op die datum ga halen.

toetje

Toetje

Maar niet getreurd, in juli tikte mijn weegschaal de 111 kilo aan. Buiten mijn zwangerschap (waarbij ik op het einde 117 kilo woog) ben ik nog nooit zo ontzettend zwaar geweest. Als ik dan nu op de weegschaal kijk ben ik al heel erg trots op mijn behaalde resultaat en wil ik extra hard knokken om de door te gaan. Op mijn eigen manier, zonder gekke diëten of speciale middeltjes. Gewoon door gezonder te eten en meer te bewegen. En het werkt. Daar ben ik zo blij om!

Kerstmis

Inmiddels zijn bijna alle restjes van kerstmis opgegeten en is het dan toch echt tijd om weer op die weegschaal te gaan staan. Ieeekkk! Mag ik deze week even overslaan? Natuurlijk heb ik beter opgelet tijdens de Feestdagen, maar drie keer gourmetten en al die lekkere hapjes tussendoor beloven niet veel goeds. Ik had wel extra veel gezonde snacks in huis gehaald zoals worteltjes, snoeptomaatjes etc…heerlijk! Maar daarnaast zijn er ook genoeg chippies in mijn mond verdwenen. Ik mag tenslotte ook meegenieten tijdens kerst en ga niet ik mijn eentje konijnenvoer zitten eten. Maar alles met mate. Dat ging prima!

Kerstontbijt

Kerstontbijt

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg

Gewicht :  101,5 kg

Resultaat: – 7,5 kg

gourmetten dag 2

gourmetten dag 2

Gevoel:

Woohhooooo! Ik ben gewoon 1,5 kilo afgevallen tijdens kerst! Dat moeten we vaker doen, haha. Zo’n kerstdiët werkt prima! Wie had dat gedacht!? ik in ieder geval niet hoor! Nu even een extra tandje bijzetten de komende week, want voor hetzelfde geld zit die kilo er volgende week weer aan!

Ik ben trots dat ik dit jaar kan afsluiten met het getal 101,5 kilo op de weegschaal in plaats van 111(!). Volgend jaar hoop ik nog dichter bij mijn streefgewicht te mogen komen en ik hoop dat jullie mij ook blijven steunen op Janske.nl. Jullie zijn namelijk een goede motivatie en stok achter de deur voor mij tijdens mijn strijd tegen de kilo’s!

Toetje!

Toetje!

Dankjewel voor alle lieve complimenten, tips en aanmoedigingen! xxx

Ben je ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Hoe zijn bij jou de Feestdagen vergaan? Heb je jezelf een beetje kunnen inhouden?

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • vlinder87 28 december 2015 at 09:07

  Wow, super goed!! Misschien is iets meer eten, maar wel gezonde keuzes maken dé truc? 😉 Wat mijn diëtiste zei: gourmetten is niet slecht, als je maar niet teveel brood eet (en sowieso niet teveel eet natuurlijk ;-)). Succes weer de komende week!

  • jansyluvzu 28 december 2015 at 09:12

   Ik ben op tijd gespot gestopt inderdaad en heb de rest van de week ook goed opgelet. ..dat helpt ook wel denk ik ?

   • vlinder87 28 december 2015 at 09:19

    Hartstikke goed! Dat is echt heel moeilijk, dus je mag heel trots op jezelf zijn 🙂

    • jansyluvzu 28 december 2015 at 09:34

     Dat ben ik zeker 🙂

 • Karin 28 december 2015 at 10:38

  Wat goed! Ben trots op je! ?

  • jansyluvzu 28 december 2015 at 11:02

   Dankjewel!!

 • kaybe610 28 december 2015 at 15:29

  SUPER!!! Die 100 komt in zicht…

  • jansyluvzu 28 december 2015 at 16:03

   Jaaaaa!eindelijk!

 • Kimberly 28 december 2015 at 16:29

  Wat ontzettend knap!
  Ik ben vandaag begonnen, geen gekke diëten of voedingsgroepen weigeren, maar gewoon gezonder eten en meer bewegen. En jij bent dan toch wel mijn grootste inspiratie momenteel 🙂
  Fijne jaarwisseling alvast!

  • jansyluvzu 28 december 2015 at 16:35

   Wat een compliment! Ik doe het in ieder geval op dezelfde manier als jij…succes! Let’s do this!! Jij ook een hele fijne jaarwisseling! xxx

 • Nathalie 28 december 2015 at 19:21

  Af en toe even lekker eten is geen probleem, maar het structurele is toch wel een dingetje bij mij.
  Zelf ben ik het afgelopen jaar 12 kg afgevallen maar ben er nog niet, wil nog 12 kg kwijt… dat wordt een stuk lastiger als de eerste twaalf vrees ik! Geduld en doorzetten… best lastig!

  Voor jou ook heel veel succes met de slag om de kilo’s!

  • jansyluvzu 28 december 2015 at 19:52

   dankjewel Nathalie…en wauw!!!12 kilo! Wat goed zeg!

   • Nathalie 28 december 2015 at 19:54

    Maar ook ik ben er nog lang niet 😉
    En het eraf houden is wel de grootste klus…

    • jansyluvzu 28 december 2015 at 20:02

     Maar je bent al een heel eind! Respect!

 • Marieke 1 januari 2016 at 21:59

  Supergoed Janske……en tja die stomme kilo’s……heb ook niet het geluk dat ik alles kan eten wat lekker is. Erg frustrerend dat sommige dat wel kunnen en doen en maatje 36 dan nog ruim zit.

  • Janske 1 januari 2016 at 22:45

   Klopt. ..dat lijkt me zo geweldig!

 • Roxanne 3 januari 2016 at 23:41

  hartstikke super! Ik durf de weegschaal momenteel nog niet eens aan te kijken haha! Sowieso is die niet mijn beste vriend….
  Maar goed, vanaf morgen weer aan de slag met gezonder eten. Dus ik moet toch maar weer eens op die weegschaal, anders kan ik het niet bijhouden….

  • Janske 4 januari 2016 at 11:23

   hihi…je kunt het! Let’s do this!