About Me Baby Adventures I Love Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 19 maanden

19 december 2015
Lola 19 maanden

Lola 19 maanden

Lieve Lola,

Ik kan het bijna niet geloven dat je vandaag gewoon alweer 19 maanden oud bent. Ik had gisteren onze zelfgemaakte kerstkaarten van dit jaar en vorig jaar in mijn handen waar je op beiden zo mooi op staat. Vorig jaar was je pas 7 maanden oud en moest ik je vasthouden met rechtzitten terwijl je dit jaar juist niet stil wilde blijven zitten voor de foto. Een wereld van verschil. Wat ben je al een grote meid! 

Lola 19 maanden

Lola 19 maanden

De afgelopen maand was er weer één vol met grote nieuwe mijlpalen. Soms kon ik je gewoon niet bijhouden, zo snel dat je ging! Zo ben je vooral thuis een enorme kletskous en praat je soms zelfs al met drie woorden “Mama hoedje op”. Je praat steeds vaker met twee woorden en kunt makkelijker duidelijk maken wat je bedoelt. Dat vinden we zo fijn! Net zo fijn als jij! Zo hoor ik de hele dag door “Lola doen”, “Lola toetje”, “poep gedaan”. Je zegt ook alle woordjes na. Ik kan het bijna niet meer bijhouden welke woordjes je allemaal kent. Het zijn er inmiddels al een heleboel! Knappe dame!

Lola 19 maanden

Lola 19 maanden

Over een kletskous gesproken. Zo was je laatst bij opa en oma uit logeren toen we je opbelden. Je praatte gewoon een heel gesprek met papa en mama via de telefoon en liet ons in grote verbazing achter. Wauw! Ook had je een andere grote mijlpaal samen met opa en oma. Je ging voor de eerste op het potje en liet daar een poepje en plasje achter als souvenir. De rest van deze maand ben je helemaal in de ban van het potje en vind je het ontzettend spannend. Je wilt alle boekjes lezen of het potje en hebt het er dagelijks over. Echt op het potje gaan vind je toch nog een beetje eng en spannend. Maar dat geeft niet hoor, lieve Lola. We hebben alle tijd!

Lola 19 maanden

Lola 19 maanden

Ook hebben we dit jaar voor jou een eigen kerstboompje staan waar je samen met mij allerlei houten poppetjes in hebt gehangen. “Lola’s boompje” noem je het. Je gaat er regelmatig naartoe om te kijken daar de lichtjes en de poppetjes. Je klimt dan op je krukje en zegt met grote ogen “waauuuwww”. Ook de grote kerstboom van papa en mama vind je prachtig. Iedere ochtend “blaas” je de lichtjes aan. (Ondertussen drukken wij op de afstandsbediening en gaan alle lampjes aan). Het is zo leuk om te zien dat je net zoveel als mama geniet van alle kerstversiering in huis! Je blijft netjes van de grote kerstboom af. Heel af en toe wil je even aan de kerstballen zitten, maar je stopt meteen wanneer je merkt dat ik je betrap. Gelukkig luister je dan goed. 

Lola 19 maanden

Lola 19 maanden

Helaas luister je niet altijd even goed naar mama. Zo vind je het leuk om overal op te klimmen, zoals stoelen en banken. Het allerleukst vind je om op de bank te gaan staan, maar dat mag niet van mama, want dan kun je er af vallen. En ja hoor, toch blijf je het doen. Ondanks dat mama je in de hoek zet. Je bent er nu al twee keer afgedonderd en toch blijf je het doen. Foei! Toen ik je gisteren vroeg of je op de bank had gestaan zei je “nee” met een grote glimlach. Je eerste leugen was een feit! Ohhhhh! Gelukkig betekend het dat je slim bent wanneer je kunt liegen,dat scheelt!

Lola 19 maanden

Lola 19 maanden

Tegenwoordig mag je ’s ochtends lekker rondlopen in je pyjama. Dat vinden we zo gezellig. Je loopt rond met meneer Konijn en je boekjes en wilt het liefst uren lang boekjes lezen. Toen papa deze week een keer vertrok naar zijn werk zei je heel lief “dag papa” tegen hem. En toen ik je ’s middags in je bed legde om te gaan slapen zwaaide je lief naar me. Wat ben je toch een lief meisje!

Mama en papa zijn zo ontzettend super duper trots op jou! Je bent zo lief, grappig en wijs. Oma vertelde me laatst dat ze geen liever en leuker kleinkind kon wensen. Een groter compliment kon ik niet krijgen en ik vind dat ze helemaal gelijk heeft! We maken er samen iets moois van en ik geniet iedere dag weer van je. Mijn kleine vriendinnetje!

Dikke kus,

Jouw Mama

x

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier.

Bekijk hier de leukste foto’s van Lola’s “19 maanden” fotoshoot!

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 20 december 2015 at 09:20

  Wel slim om haar in de stoel te zetten haha! Moet ik ook maar eens doen 😉 met Fay dan he haha 😛
  Maar wat een knappe grote meid zeg! Ze kan al veel meer dan Fay zo te lezen, slimme meid die Lola!

  • jansyluvzu 20 december 2015 at 09:44

   In de stoel zet ik haar sinds haar verjaardag voor haar maandelijkse foto. Dat werkt het beste ? dan kan ze in ieder geval niet ontsnappen ?

 • lenieheeze 27 december 2015 at 10:51

  Ik wil ze ik wil ze ik wiil ze heeeeeeeeeeel graag al deze foto’s b.v.d.

  • jansyluvzu 27 december 2015 at 11:11

   Hihi jij wil ze allemaal ?